Tüm foruma selamlar...
uzun süre önce başladığım fakat yeni bitirebildiğim bıçağımı artık sergileme vakti geldi

bu benim yaptığım 2. bıçağım. kendimi birazcık da olsa geliştirebildiysem ne mutlu.
ilk corian, ilk sırt deseni,ilk pim çakma, ilk liner vs. gibi kendim için bir sürü ilki bu bıçakta deneme şansım oldu. namlu perdahı biraz eksik oldu ama yine de benim içime sindi. avda kullanmak için yapmak istemiştim ama sanırım kullanamaya kıyamayacağım.
bu çalışmamızda neler kazandık:1.) profil çıkartmak için yeterli ekipman yoksa küçük de olsa muhakkak avuç içi taşlama sahibi olmak gerek. zamandan ve güçten çok büyük tasarruf sağlıyor.
2.) basit de olsa(benimki ahşaptan) ağız taşlama aparatı yapmakta çok yarar var. benim gibi acemiler için büyük kolaylık.
3.) zımpara mucize gibi bir şeymiş, daha iyi anladım. bıçakta istediğiniz kadar hata yapın, yeterli zımparayı yapınca bıçağı kurtarmak mümkün. örneğin bu bıçağıma su verme işleminden sonra demirci sağolsun avuç içi taşlamayla girişmiş. su vermeden önce 1000 kuma kadar zımparaladığım parlayan bıçağım ucubeye dönmüştü. her yeri taşlama diskinin oyuntusuyla doluydu. çok canım sıkılmıştı ama zımparayla adam etmeye çalıştım. tam istediğim gibi olmadı ama elimden gelen bu.
4.) corian herkesin muhakkak denemesini tavsiye edeceğim bir maddeymiş. çok güzel işleniyor, çok iyi zımparalanıyor ve çekiçle pim çakarken zorlamama rağmen çatlama patlama yapmadı. görsel güzelliği de cabası. ben çok beğendim.
5.) liner için herhangi bir renkli plastik işe yarıyormuş. olmaz dememek lazımmış, çünkü oluyor. her ne kadar yoğurt kabı, leğen, mama kabı vs. gibi isimler çok saçma gibi dursa da kesinlikle işe yarıyorlar.
6.) sırt deseni ise corian gibi herkese tavsiye edeceğim, çalışması çok keyifli ve göze hoş gelen bir çalışma. sadece biraz dikkat ve mümkünse küçük eğe lazım. ben 30 cmlik pferdlerle hızlı girişince biraz eğreti durdular ama dikkatli yapılınca çok daha iyi olacağına eminim.
gelelim bıçağımıza:[/color]
çelik: 80crv2
kabze: corian
liner: kırmızı bebek maması kabı.
pimler: 4mm pirinç
tam boy: 26 cm
namlu: 13,5 cm
kabze: 12,5 cm
su verme işlemi demirci de yapıldı. kiraz kırmızısı renginde, motor yağında suyu verildi. kızıl kahverengi gibi menevişlendi. eğe kesinlikle yemiyor. hafiften çizebiliyor. tahmini 58-60 hrc arası bir şey oldu sanırım. profil formu için özgür ustanın hilalinden biraz esinlendim. çokçası da orasını da eğeleyeyim, burasını da eğeleyeyim derken ortaya çıktı. av bıçağına benzedi gibi.

Not: çelik için Taner ustama, corian için Emrah abime, pimler için Merter ustaya ve hilalinden esinlenmeme izin verdiği için Özgür ustama teşekkür ediyorum...
bunlar da büyük beyazın fotoğrafları: 

[/url]

[/url]

[/url]

[/url]

[/url]

[/url]