Değerli arkadaşlar beğenileriniz için çok teşekkür ederim sağ olun var olun. Öyle çil çil olan bıçaklarda güzel oluyor emme çizilme kararma kaçınılmaz oluyor özellikle kullanılan bıçaklarda bu bıçağı da kendime yaptığımdan elimi korkak alıştırmadım.
Buradan huzurlarınızda sevgili Taner ustama ısıl işlem ve hamon için çok teşekkür ederim.
Arif beyin sorusu üzerine kemik kabzada izlediğim yol şu şekilde önce kasaptan yada marketten aldığım büyük baş hayvanların ön kollarını mafsallardan testere ile kesiyorum içerideki ilikleri eski bir testere ağzı ile içini boşaltıp bir kazanda kaynatıyorum iyice içleri temizlene kadar zaten köpük köpük oluyor.
Soğuduktan sonra içlerini su ile iyice temizliyorum daha sonra hemen kullanmayacak isem içleri temizlenmiş vaziyette teneke içerisine kül ile basıyorum. Kullanacak isem en kalın yerinden bir kesit alıyorum bir şerit testere çok işe yarar elinizde varsa bende olmadığından el testeresi ile çalışıyorum. Kesit aldığınız parçayı kabzaya temas eden yeri iyice tesviye ediyoruz.
İçeride boşluklar kaldıysa bazen olabiliyor içlerine zımparadan kalan tozlar ile epoksi yapıp dolgu malzemesi olarak kullanabilirsiniz. Genelde bir koldan bir kabzalık sağlam malzeme çıkıyor artan ise anca ufak bir bıçak için uygun olabiliyor.
Örneğin bu bıçakta kullandığım sol taraftaki kabzada uzun bir çatlak vardı ayrıca bir kaç yerde kemik dokusunda darp mevcuttu daha sonra düzelmiş fakat renk farklarından belli oluyor.
Mozaik pimi yerleştirirken de bir parça ben çatlattım ortaya karışık yaptım bu kabzada iç kısımda epoksi ile dolgu mevcut birde kabzaya ayrıca yapıştığından bayağı sağlam oluyor.
600 kuma kadar zımpara yaptım daha sonra nitrik asit tekrar zımpara tekrar nitrik keçe zımpara bu süreç tekrar tekrar böyle gitti bir dahakine gun blue kullanıcağım .
Sevgili Osman sarışının adı esmerin tadı emme kumrallarıda unutma bence hepsinin yeri ayrı hani

Tekrardan çok teşekkür ederim arkadaşlar.