Bıçak Sanatı - Forum

İnce D2

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
Ynt: İnce D2
« Yanıtla #80 : 13 Kasım 2014, 10:51:42 »
4112 de olur tabi.özgür ustam yanılmıyorsam T9 diye de mi geçiyordu bu çelik?
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #81 : 13 Kasım 2014, 10:54:58 »
4112 de olur tabi.özgür ustam yanılmıyorsam T9 diye de mi geçiyordu bu çelik?
t9 farklı bir çelik elli çeşit yapmışlar içinden sadece biri 4112 ye yakın oda yok :)

ama genel anlamda aynı sınıfa giriyorlar
4112 olarak almanyadan alınmışların hepsi standart üretiliyor alaşımları gayet iyi
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #82 : 13 Kasım 2014, 11:03:47 »
Forumdaki sonzamanlardaki toplu çelik alımlarındaki çeliklerin kalınlıkları av bıçaklarına yönelik oldu. Bence mutfak bıçakları için ince çeliğe ihtiyacı olanlarda olabilir. Bir liste oluşturup bakmak lazım katılımın durumuna göre toplu alım yapılabilir?
 Bencede ince çeliğin genel kullanım alanlarını düşündüğümüzde paslanmaz olmalı. Mutfak bıçağı haricinde balık avında kullanıcak bıçak yapmak istesem tuzlu suya karşı korozyon direnci olması lazım.
paslanmaz olmalı ve 2.5 mm geçmemeli şahsen iki çakı modeli çizdim eksiklerimi tamamlayıp onlara başlamak niyetim var.bakalım hayırlısı acele etmiyorum ;D

fatih ben sana 3mm 695 göndereyim zaten perdahla 2,5mm iner  ;)
doğru diyorsun nasıl olsa incelecek başlamadan kalın kumla başlayıp inceltirim olabilir boyutları fiyatı özelden atıver.

• 1805
« Yanıtla #83 : 13 Kasım 2014, 11:04:53 »
Anladım ustam sağol verdiğin bilgiler için  :)
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #84 : 13 Kasım 2014, 11:05:02 »
4112 olarak almanyadan alınmışların hepsi standart üretiliyor alaşımları gayet iyi

+1 Kesinlikle T9'dan üstün. Toz metaller ve nitrojenden sonra en iyi seçenek diyebilirim. (bence n690'dan bile üstün, fiyat farkına değecek perf. farkı olmaz bana kalırsa)

2.5 mm'lik 1.4112 Olursa organize olmaya değer... Ben -kişisel tercihim nedeniyle- o organizasyonda yer almam, o başka.
« Son Düzenleme: 13 Kasım 2014, 11:25:02 Gönderen: egeleme_rampasi »

• 1805
« Yanıtla #85 : 13 Kasım 2014, 11:13:56 »

+1 Kesinlikle T9'dan üstün. Toz metaller ve nitrojenden sonra en iyi seçenek diyebilirim. (bence n690'dan bile üstün)

2.5 mm'lik 1.4112 Olursa organize olmaya değer... Ben -kişisel tercihim nedeniyle- o organizasyonda yer almam, o başka.
Bu kadar övgüden sonra ben almam demen olmadı Mustafa bey  :)

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #86 : 13 Kasım 2014, 11:15:57 »
Elimde n695te 4112de var hangisini kullanayım biri daha sert olacak diğerinin korozyon direnci fazla benim içimden n695 geçiyor.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #87 : 13 Kasım 2014, 11:21:14 »

+1 Kesinlikle T9'dan üstün. Toz metaller ve nitrojenden sonra en iyi seçenek diyebilirim.

mustafa bey n690 dan malesef üstün değil o konuda yanılıyorsunuz üzgünüm  ;) ikiside aynı amaç için üretilmiş çeliklerdir  bu çelikler bıçak üretmek için değil sanayide kulanım için üretilmiştir
ilk olarak 4112 üretilmiş yetmediği yerde ikinci 440c yani 4125  üretilmiştir 4125 in yetemedi alanda n690 üretimi yapılmıştır

4112  ile n690 kıyaslanamaz yanılgıya girmiyelim  ;)

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #88 : 13 Kasım 2014, 11:21:48 »
Elimde n695te 4112de var hangisini kullanayım biri daha sert olacak diğerinin korozyon direnci fazla benim içimden n695 geçiyor.

ikisinide kullan sıkıntı olmaz

• 1805
« Yanıtla #89 : 13 Kasım 2014, 11:24:28 »
Bence de özel birşey yapacam dersen n695 den şaşma derim.4112 gündelik kullanım için iyi bir tercih olur,şahsi fikrim bu yönde Osman kardeşim.

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #90 : 13 Kasım 2014, 11:25:58 »
Ben paslanmaz olarak sadece toz metal kullanacağım, onu da kendime ve kardeşlerime yapacağım.

O konu hariç, D2'den şaşmayı düşünmüyorum. O yüzden katılmayacağım.

NOT: n690 vs 1.4112 kıyaslamasına tekrar baktım. Evet N690 daha zengin içerikli bir çelikmiş. Beni yanıltan bir amerikan sitesi oldu, 1.4112 içeriğini hatalı yazmışlar. Başka yerlerden de teyid etmeliydim. Özür...
« Son Düzenleme: 13 Kasım 2014, 11:34:26 Gönderen: egeleme_rampasi »

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #91 : 13 Kasım 2014, 11:28:19 »
Sağolun abiler zaten n695 biraz daha inceydi 4112ye baka(3-3.3mm) onu kullanayım özel derken evdekilere hediye olacak dandik mutfak bıçakları vardı evde biraz kaliteli bıçak kullansınlar.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #92 : 13 Kasım 2014, 11:30:38 »
Sağolun abiler zaten n695 biraz daha inceydi 4112ye baka(3-3.3mm) onu kullanayım özel derken evdekilere hediye olacak dandik mutfak bıçakları vardı evde biraz kaliteli bıçak kullansınlar.

bir ara yanıma gelirken getir profili cıkaralım :)

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #93 : 13 Kasım 2014, 11:31:52 »

bir ara yanıma gelirken getir profili cıkaralım :)
Tamamdır abi bende zaten nasıl profil çıkarsam diye düşünüyordum n695 tam bir bıçaklık(250x33mm) ziyan etmekten korkuyordum çok teşekkürler. :2up
« Son Düzenleme: 13 Kasım 2014, 11:34:22 Gönderen: Osman Kurt »
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #94 : 13 Kasım 2014, 12:04:42 »
Mutfağa yapacaksan incesi hangisiyse onu kullan bence,alaşıma takılma. Yoksa, ismini burada hatırlatmak istemediğim bazı arkadaşların başına geldiği gibi "patetesi ezer kesmez>:D

Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #95 : 13 Kasım 2014, 12:43:13 »
Mutfağa yapacaksan incesi hangisiyse onu kullan bence,alaşıma takılma. Yoksa, ismini burada hatırlatmak istemediğim bazı arkadaşların başına geldiği gibi "patetesi ezer kesmez>:D

bıçağın formuna göre değişir o namlu acısını düz gün yapmazsanız hangi kalınlık olursa olsun bir işe yaramaz forumdan bir arkadaş yakında yayınlar 5mm den muftak bıçağını  ;)
patates kesilmekten korkup kendiliğinden dilim dilim oluyor :)

günlük kulanımda devamlı kulanılacak bıçak ince ve kaliteli çelikten oldumu 10 numara olur hafiflik konusunda adamı yormaz 3mm kadar ideal olur ama japonik tarzda bıçaklar orjinale sadık kalınacaksa epey bir kalın  ;)
« Son Düzenleme: 13 Kasım 2014, 12:45:01 Gönderen: ozgurozdemir »

S.G.

• **
  • 262
  • Meslek: serbest
  • Yer: izmir
« Yanıtla #96 : 13 Kasım 2014, 20:41:42 »
 2,5mm - 3mm gibi organizasyon olursa ben katılmak isterim. Yanlız 2,5mm olursa mutfak bıçağı v.s. için benim için uygun olur. 3mm olursa   yine katılmak isterim fakat cep çakısı yapımında kullanmak için. Genel olarak av bıçağı v.s. yapanlar mutfak bıçağı yapanların nerdeyse 10 katı fazla fakat mutfak bıçağınıda av bıçağının 10 katı fazla kullanıyoruz  :) Hergün av yapmıyoruz yada hergün doğaya çıkmıyoruz ama günde ortalama 3 öğün yemek yiyoruz  :) oyüzden kaliteli çelik olursa evde kendi yaptığım mutfak bıçaklarım olsun isterim.
Keskin bıçak önce sahibini keser :)

https://www.instagram.com/12kalibre

bahadır

• magblozyVE
  • 68
  • Meslek: ISG AMELESI
  • Yer: HATAY
« Yanıtla #97 : 13 Kasım 2014, 23:09:09 »
2,5mm - 3mm gibi organizasyon olursa ben katılmak isterim. Yanlız 2,5mm olursa mutfak bıçağı v.s. için benim için uygun olur. 3mm olursa   yine katılmak isterim fakat cep çakısı yapımında kullanmak için. Genel olarak av bıçağı v.s. yapanlar mutfak bıçağı yapanların nerdeyse 10 katı fazla fakat mutfak bıçağınıda av bıçağının 10 katı fazla kullanıyoruz  :) Hergün av yapmıyoruz yada hergün doğaya çıkmıyoruz ama günde ortalama 3 öğün yemek yiyoruz  :) oyüzden kaliteli çelik olursa evde kendi yaptığım mutfak bıçaklarım olsun isterim.
çok haklısınız... umarım hemfikir olunur,uygun kalınlık seçilir ve alım yapılır

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #98 : 14 Kasım 2014, 00:18:15 »
3mm bir malzeme ile perdah bitince 3mm olarak bitmeyecek. 4mm bir malzeme perdah sonrası duruma göre 3,7mm falan olabiliyor. 3mm de uygun olur bence. Çakı için de mutfak bıçağı içinde gayet uygun olur.

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #99 : 14 Kasım 2014, 12:52:13 »
3mm isteyenler zaten birkaç hafta önceki 4112 alımına katıldı bence bir tık daha ince bir çelik tedarik edilmeli.  :2up
« Son Düzenleme: 14 Kasım 2014, 13:16:46 Gönderen: Osman Kurt »
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram