Bıçak Sanatı - Forum

İnce D2

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
Ynt: İnce D2
« Yanıtla #60 : 12 Kasım 2014, 14:03:55 »
ince çeliklerde 1 adet levha satın alınırken 1 adete su kontrası alınır 8mm lama boyunda kesilir iki tahta arasına konur paketlenir ve gönderilir  ;)
su kontrası + paketleme + zaman kaybı bunu çeken tedariği yapan oluyor  ;)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

marslan_51

• 643
  • mehmet arslan/1977
  • Meslek: özel güvenlik
  • Yer: Niğde-Kocaeli
« Yanıtla #61 : 12 Kasım 2014, 16:30:08 »
Konu 1500 kez okunmuş bu bişeyler ifade ediyor gibi geldi bana
Mesele av yada avcı olmak değildir,asıl mesele işinizi ne kadar iyi yaptığınızdır.

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #62 : 12 Kasım 2014, 16:33:30 »

İlle organize olalım diyorsunuz yani. :) Önce çileyi çekecek bir çilekeş bulacağız o zaman...  >:D

marslan_51

• 643
  • mehmet arslan/1977
« Yanıtla #63 : 12 Kasım 2014, 16:35:32 »
Hayirlisi diyorum...
Mesele av yada avcı olmak değildir,asıl mesele işinizi ne kadar iyi yaptığınızdır.

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #64 : 12 Kasım 2014, 16:36:46 »

mart ayında açılmış bir konu olduğundan 150 kez okunması gayet normal
10 kasımda açtığım konu 200 küsür kez okunmuş altı üstü 2 gün  ;)
genelde çoğumuz ilk konulara bakıyoruz ondan dolayı okunma sıyıs artıyo
esasen forum çeliğe doymuş durumda sanırımveya insanların beklentisi farklı.

İlle organize olalım diyorsunuz yani. :) Önce çileyi çekecek bir çilekeş bulacağız o zaman...  >:D
olun bakalım olunda banada bir parça yollayın  >:D

n

marslan_51

• 643
  • mehmet arslan/1977
« Yanıtla #65 : 12 Kasım 2014, 16:43:13 »
Bence herkes bildigi isi yapsin. Ben acemi picakciliktan memnunum :) organizasyon beni epey aşar. Alim olursa katkim olur inşallah

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #66 : 12 Kasım 2014, 16:47:37 »
esasen forum çeliğe doymuş durumda sanırım

Aynı fikirdeyim. S90V de gelirse bu doygunluk taşma noktasına gelecek. En fantastik çeliklerden bazıları (nitrojen, n690, M390, S90V...) envanterimizde bulunacak.

İnce D2 organizasyonu işi bu nedenle bence de "yaş iş". Çok isteyen %30 farkı öder alır çeliği.

Bulunmaz bir çelik değil, alınacağı yer belli, firması belli. Veya çok tüketilen bir çelik te değil...

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #67 : 12 Kasım 2014, 16:53:31 »
D2 yerine  bu kalınlıkta farklı bir çelik olsa daha cazip bakardım. D2 yi her türlü bulmak mümkün.

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #68 : 12 Kasım 2014, 18:34:07 »
D2 şart değil bencede başka çelikte olur ama zaten heskeste bol miktarda çelik varken yeni bir paylaşım olmaz gibi geliyor banada  ;D

bahadır

• magblozyVE
  • 68
  • Meslek: ISG AMELESI
  • Yer: HATAY
« Yanıtla #69 : 12 Kasım 2014, 18:54:04 »
D2 yerine  bu kalınlıkta farklı bir çelik olsa daha cazip bakardım. D2 yi her türlü bulmak mümkün.
haklısın SAlim Abi ... Peki ne tür bi çelik olabilir abi

İbrahim BAŞEĞMEZ

• 298
    • YouTube
  • Yer: ESKİŞEHİR
« Yanıtla #70 : 12 Kasım 2014, 18:59:54 »
Bence ince çelik alınacaksa paslanmaz olmalı mutfak bıçakları için. Çelik olarak varsa n690 veya eşdeğer bir çelik olmalı.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #71 : 12 Kasım 2014, 19:08:35 »
Kullanım kolaylığı açısından paslanmaz olsa iyi olur tabi. Sadece kendiniz kullanacaksanız her türlü bakımı yapar kullanırsınız ama bir başkasına yaptığınız bıçağı ne kadar dikkatli kullanırlar orası biraz karışık durum. Ben kendime yapacağım bir çakıda veya bıçakta D2 yi içim rahat kullanırım. Mutfakta kullanım için N690 veya N695 daha bir çekici geliyor. Hatta içim aşçılık olsa M390 kullanırdım. Bıçağı hangi şartlarda kullanacağınızla da alakalı bir durum diye düşünüyorum.   

bahadır

• magblozyVE
  • 68
  • Meslek: ISG AMELESI
  • Yer: HATAY
« Yanıtla #72 : 12 Kasım 2014, 19:26:44 »
Kullanım kolaylığı açısından paslanmaz olsa iyi olur tabi. Sadece kendiniz kullanacaksanız her türlü bakımı yapar kullanırsınız ama bir başkasına yaptığınız bıçağı ne kadar dikkatli kullanırlar orası biraz karışık durum. Ben kendime yapacağım bir çakıda veya bıçakta D2 yi içim rahat kullanırım. Mutfakta kullanım için N690 veya N695 daha bir çekici geliyor. Hatta içim aşçılık olsa M390 kullanırdım. Bıçağı hangi şartlarda kullanacağınızla da alakalı bir durum diye düşünüyorum.
Hayirlısıyla sizin gibi düşünenler cok olursa Salim abi iyi bir alıp yaparız işaAllah

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #73 : 12 Kasım 2014, 19:44:54 »
Özgür ustamız haklı bu aralar çok fazla çelik alımı oldu. Çoğunluk sağlamak zor olabilir. Çeliği temin edecek arkadaşı da bulmak gerekir. Bu işe gönüllü biri olursa fiyatlarını söyler isteyen adını yazdırır. Neden olmasın.

S.G.

• **
  • 262
  • Meslek: serbest
  • Yer: izmir
« Yanıtla #74 : 13 Kasım 2014, 02:48:04 »
 Forumdaki sonzamanlardaki toplu çelik alımlarındaki çeliklerin kalınlıkları av bıçaklarına yönelik oldu. Bence mutfak bıçakları için ince çeliğe ihtiyacı olanlarda olabilir. Bir liste oluşturup bakmak lazım katılımın durumuna göre toplu alım yapılabilir?
 Bencede ince çeliğin genel kullanım alanlarını düşündüğümüzde paslanmaz olmalı. Mutfak bıçağı haricinde balık avında kullanıcak bıçak yapmak istesem tuzlu suya karşı korozyon direnci olması lazım.
Keskin bıçak önce sahibini keser :)

https://www.instagram.com/12kalibre

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #75 : 13 Kasım 2014, 10:21:36 »
Forumdaki sonzamanlardaki toplu çelik alımlarındaki çeliklerin kalınlıkları av bıçaklarına yönelik oldu. Bence mutfak bıçakları için ince çeliğe ihtiyacı olanlarda olabilir. Bir liste oluşturup bakmak lazım katılımın durumuna göre toplu alım yapılabilir?
 Bencede ince çeliğin genel kullanım alanlarını düşündüğümüzde paslanmaz olmalı. Mutfak bıçağı haricinde balık avında kullanıcak bıçak yapmak istesem tuzlu suya karşı korozyon direnci olması lazım.
paslanmaz olmalı ve 2.5 mm geçmemeli şahsen iki çakı modeli çizdim eksiklerimi tamamlayıp onlara başlamak niyetim var.bakalım hayırlısı acele etmiyorum ;D

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #76 : 13 Kasım 2014, 10:38:03 »
paslanmaz olmalı ve 2.5 mm geçmemeli şahsen iki çakı modeli çizdim eksiklerimi tamamlayıp onlara başlamak niyetim var.bakalım hayırlısı acele etmiyorum ;D

fatih ben sana 3mm 695 göndereyim zaten perdahla 2,5mm iner  ;)

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #77 : 13 Kasım 2014, 10:38:19 »
+100. Salim ustamla aynı fikirdeyim.nekadar korusanızda mutfak bıçaklarında paslanacaktır.ha aebl olursa alırdım bak  :)
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #78 : 13 Kasım 2014, 10:47:52 »
aebl yerine 4110 kulanın gitsin hiç zorlamayın güzelce suyunu verirseniz cok güzel sonuçlar alınır
veya aebl den performansı daha iyi olsun dersen 4112 kulanın tane yapısı ve alaşımından dolayı korozyon dayanımı darbe dayanımı ondan daha iyi

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #79 : 13 Kasım 2014, 10:48:51 »
Ben aebl mi  dedim azönce dilim sürşmüş n695 diyecektim  :)  özgür ustam özelden fiyat rica etsem.
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."