Bıçak Sanatı - Forum

enzo çakı

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
Ynt: enzo çakı
« Yanıtla #20 : 24 Mart 2014, 15:53:15 »
Hakikaten kıskandım :) Bende yapmak istiyorum  :D

İnsanın freze alası geliyor. :)
Okinawian

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #21 : 24 Mart 2014, 16:00:02 »
Ellerine sağlık Mehmet Ustam, harika olmuş...freze nin resimlerini göremedik daha görmek isteriz valla bu güzelliğin yanında.

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #22 : 24 Mart 2014, 16:07:21 »
Arkadaslar aslinda freseyi tam anlamiyla kullanmaya basslamadim daha frezede biraz ustalasmam lazim ornegin bu cakida ferezeyi kullandigim yerleri soylim cakida acma deligi ve liner kilidin denk geldigi capraz kisim  liner kesimi benim icin en onemlisi 5mm sorunsuz delinmis pivot delikleri aslinda frezeyi ilerleyen zamanlarda titanyum kasali kapaksiz yapicagim cakilarda cokdaha aktif kullanicam onda freze olmassa olmaz iste

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #23 : 24 Mart 2014, 16:10:58 »
Ocaginiza incir agaci dikmek istiyosanizda hic durmayin hemen bi freze alin hatta sevmediginiz biri varsa aklina girin freze alsin :D :D

Volkan

• 1053
  • A. Volkan PAZ
  • Meslek: Tekniker
  • Yer: Malatya
« Yanıtla #24 : 24 Mart 2014, 16:26:41 »
Çakı olduğunu bilmesem ilk bakışta bir buschcraft ı andırıyor. Gayet sade ve bir o kadar da güzel,başarılı.
Emniyetsiz çalışmak, hastaneden sevk almaktır. Önce iş güvenliğimiz !!!

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #25 : 24 Mart 2014, 17:14:46 »
Arkadaslar aslinda freseyi tam anlamiyla kullanmaya basslamadim daha frezede biraz ustalasmam lazim ornegin bu cakida ferezeyi kullandigim yerleri soylim cakida acma deligi ve liner kilidin denk geldigi capraz kisim  liner kesimi benim icin en onemlisi 5mm sorunsuz delinmis pivot delikleri aslinda frezeyi ilerleyen zamanlarda titanyum kasali kapaksiz yapicagim cakilarda cokdaha aktif kullanicam onda freze olmassa olmaz iste
Geçtiğimiz gün yekpare kasalı (aluminyum) lionsteel çakı inceledim hissiyatı muhteşem sen şimdi titanyum dedin içim eridi
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #26 : 24 Mart 2014, 18:02:46 »
Malzemenin pazarligini dahi yaptim biraz para ayarlar ayarlamaz alicam   ;D

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #27 : 24 Mart 2014, 18:48:07 »
Mehmet super gidiyor .bence sen durma birde ufak torna al pivotlari filan kendin yaparsin >:D 8) :D
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #28 : 24 Mart 2014, 18:52:25 »
Mehmet super gidiyor .bence sen durma birde ufak torna al pivotlari filan kendin yaparsin >:D 8) :D

kaya abi sorma bunca masraf yapmısken gecen gun bi baktım netten ufak torna arastırıyorum hemen bilgisayarı kappatım :D :D

apeiron

• 411
  • İbrahim Kaymaz-1975
  • Meslek: Tasarım prodüksiyon
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #29 : 24 Mart 2014, 19:36:05 »
Üstat çok başarılı tebrik ederim; kabza kışkırtıcı olmuş ve sanıyorum Bark River Necker'ı görünce paralize olacağız. :)

Not: Bazen malzeme aramak, deneysel seçenekler oluşturmak, ona ulaşmak ve tüm süreci yaşamak en keyiflisi gibi geliyor bana; kitap okuma alışkanlığı kitap alma alışkanlığına dönüşür ya kimi zaman, işte o durumu yaşamamak lazım derim. Saygılarımla  :)
Doğa, O ile paylaşabildiğin kadar senindir.

« Yanıtla #30 : 24 Mart 2014, 19:46:17 »
Not: Bazen malzeme aramak, deneysel seçenekler oluşturmak, ona ulaşmak ve tüm süreci yaşamak en keyiflisi gibi geliyor bana; kitap okuma alışkanlığı kitap alma alışkanlığına dönüşür ya kimi zaman, işte o durumu yaşamamak lazım derim. Saygılarımla  :)
Söylediklerinizin hepsine harfi harfine katılıyorum, ağzınıza sağlık.

Rıza

• *
  • 562
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: İstanbul-Pendik
« Yanıtla #31 : 24 Mart 2014, 19:48:40 »
Elinize sağlık.Çok güzel bir çakı olmuş.

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #32 : 24 Mart 2014, 20:03:23 »
Üstat çok başarılı tebrik ederim; kabza kışkırtıcı olmuş ve sanıyorum Bark River Necker'ı görünce paralize olacağız. :)

ben aldıgım her kıtabı okurum  kamyon arka yazısı gibi oldu :D

ne diyim haklısın ibrahim abi o olmassa su olmaz bu olmassa su olmaz diyip bazen gereksiz harcamalrda yapabiliyoruz arda forumda hicbi makina kullanmadan katana yapabilen ustalarımızı dusunup geri vites yapmakta fayda var zira bu makina islerinin sonu yok malesef
« Son Düzenleme: 24 Mart 2014, 20:05:04 Gönderen: mehmet pptroko »

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #33 : 24 Mart 2014, 20:18:09 »
Yeterince pivot var biterse frezede pivot yapılır :) Dur artık  :D

« Yanıtla #34 : 24 Mart 2014, 20:57:13 »
Yukarıda "söylediklerinize harfiyen katılıyorum..." derken, kimseye gönderme yapmadım. Orada katıldığım, sadece sözcüklerin içerdiği felsefeydi, bana da anlamlı geldiği için katıldığımı söyledim. yoksa malzeme, makina, alet, edavat, takım... alan arkadaşlara sataşmış değilim. bilginize... Ayrıca, makina kullanmadan birşeyler yapmak yapana bir üstünlük kazandırmadığı gibi, makina kullanarak birşeyler yapan arkadaşları da eksiltmez, değersizleştirmez. Bana göre önemli olan nasıl yapıldığı değil ne yapıldığıdır  ;)

engn

• *
  • 36
  • Meslek: serbest
  • Yer: Bingöl
« Yanıtla #35 : 24 Mart 2014, 21:09:37 »
Ellerine sağlık mehmet usta çayı aldım elime izliyorum senin yavruyu 8)

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #36 : 24 Mart 2014, 21:23:27 »
Mehmet çok güzel olmuş kendini aştın,çok beğendim D2 de ayrıca iyi olmuş(D2 candır)
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

FATİH OUTDOOR TEAM

• 373
  • Meslek: Pas bizim işimiz.KTL
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #37 : 24 Mart 2014, 21:26:00 »
Merhaba Üstadım,
Eline sağlık çok güzel görünüyor.Ben farklı bir konuya değinmek istiyorum. Yüzük uzun zamandır parmağınızda gibi duruyor. Talaşlı imalat yapan bir çok fabrikada yüzük takmak güvenlik açısından yasaklandı. Allah korusun. Tüm arkadaşlarıma bir şey olması beni çok üzer.

ibrahim 1969

• 540
  • Yer: ANKARA
« Yanıtla #38 : 25 Mart 2014, 10:25:24 »
Yukarıda "söylediklerinize harfiyen katılıyorum..." derken, kimseye gönderme yapmadım. Orada katıldığım, sadece sözcüklerin içerdiği felsefeydi, bana da anlamlı geldiği için katıldığımı söyledim. yoksa malzeme, makina, alet, edavat, takım... alan arkadaşlara sataşmış değilim. bilginize... Ayrıca, makina kullanmadan birşeyler yapmak yapana bir üstünlük kazandırmadığı gibi, makina kullanarak birşeyler yapan arkadaşları da eksiltmez, değersizleştirmez. Bana göre önemli olan nasıl yapıldığı değil ne yapıldığıdır  ;)
Sefa hocam takım konusunda biri bize sataşsın artık :'(