Bıçak Sanatı - Forum

Yeni çakım

Rıza

  • *
  • 562
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: İstanbul-Pendik
Ynt: Yeni çakım
« Yanıtla #20 : 24 Mart 2014, 19:52:09 »
Eline sağlık Mehmet Ustam.Güzel bir çakı olmuş.Bir de ben başlayabiseydim çakı işine  :'(

Mehmet GENÇ

  • ***
  • 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Ynt: Yeni çakım
« Yanıtla #21 : 24 Mart 2014, 21:25:50 »
Arkadaşlar yorumlarınıza çok teşekkür ederim
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

Mehmet GENÇ

  • ***
  • 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Ynt: Yeni çakım
« Yanıtla #22 : 24 Mart 2014, 21:31:13 »
Peki mehmet usta demleme suresi sizce kac dakika olmali ben 25 ila 30 dk demliyorum
Mehmet 15 dk fazlasıyla yeterli diye biliyorum ama 5 dk yı aşşağı düşmemek gerekir.Ama ısıl işlemde 1020-1050 arasında olmalı (paslanmaz için) bu dahada önemli 1000 dercede altında yaparsan demlemenin anlamı olmaz
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

mehmet dülcek

  • ***
  • 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
Ynt: Yeni çakım
« Yanıtla #23 : 24 Mart 2014, 23:11:24 »
Evet ısım 1045 le 1050 arasinda tutuyorum

Osman Kurt

  • ***
  • 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: Yeni çakım
« Yanıtla #24 : 24 Mart 2014, 23:14:38 »
Evet ısım 1045 le 1050 arasinda tutuyorum
Isı sınıra yaklaştıkça süre kısalıyor diye biliyorum birde  sıfır altı işlem yapılmayacaksa  aralıktaki en düşük ısıda yapılmalı
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

muraterkut

  • ***
  • 1119
  • Murat E. Köroğlu / 1969
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: samsun
Ynt: Yeni çakım
« Yanıtla #25 : 25 Mart 2014, 11:00:35 »
mehmet bu ne ara çıktı, bu ne hız.... tebrikler....  :2up
girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep
dediler ilim geride, illa edep illa edep.....

Mehmet GENÇ

  • ***
  • 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Ynt: Yeni çakım
« Yanıtla #26 : 26 Mart 2014, 09:12:03 »
Sağolasın murat bu yapım aşamasındaydı bitirdim
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

Kaya

  • ***
  • 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
Ynt: Yeni çakım
« Yanıtla #27 : 26 Mart 2014, 14:12:21 »
Mehmet Usta eline sağlik ben çok beğendim..
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Mehmet GENÇ

  • ***
  • 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Ynt: Yeni çakım
« Yanıtla #28 : 27 Mart 2014, 09:04:48 »
Teşekkür ederim kaya
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

mehmet dülcek

  • ***
  • 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
Ynt: Yeni çakım
« Yanıtla #29 : 27 Mart 2014, 10:09:22 »
Evet ısım 1045 le 1050 arasinda tutuyorum
Isı sınıra yaklaştıkça süre kısalıyor diye biliyorum birde  sıfır altı işlem yapılmayacaksa  aralıktaki en düşük ısıda yapılmalı

osman ben propan ocakta su verdigim icin ısıyı kontrol etmek gercekten cok zor zaman zaman 1050 1037 bu aralarda degısıyo ama genelde 1040  gibi