Bıçak Sanatı - Forum

Shark

osmann.

• 144
  • Meslek: personal trainer
  • Yer: Izmir / Alsancak
Ynt: Shark
« Yanıtla #20 : 24 Mart 2014, 22:46:14 »
Osman hocam elinize sağlık. Mikarta ve kılıfla işiniz bittiğinde ki halini görmek için sabırsızlanıyorum.
teşekkürler, bende sabırsızlanıyorum :)

Buarada gizli pimin nasıl yapıldığına dair bir anlatım yada görsel varmıdır ustam?

Bunu atlamışım. Mantık gayet basit aslında. Pim delikleri izasında delik deliyorsun ama tek farkı kabzayı boydan boya değil de kabzanın iç tarafından kabzanın diğer tarafına çıkmayacak kadar deliyorsun. Pim veya vida boyunu bu mesafe kadar kesiyorsun. Epoxy ile yapıştırdığında pimler gizli bir şekilde içeride kalmış oluyor.

en mantıklısı o olcak heralde ustam..bunu denerim ben büyük ihtimalle..gerçi biryandan da sadece epoxy ile yapıştırmak var ama heralde çok sağlam olmayacak o şekilde..

osmann.

• 144
« Yanıtla #21 : 24 Mart 2014, 22:55:15 »
tebrik ederim ercekten bu ara foruma bakıyorumda inanılmaz dinamik bi hava varvr yeni gelen dostlarımız ard arda basarılı ısler yapıyo gercekten cok guzel bi gelisme bıcaga gelınce ben namlu formuna bayıldım ama kabza banada cok alengirli geldi

teşekkürler ustam, kabzayı Sefa usta söyledikten sonra biraz daha eğeledim ve kuyruğuda biraz daha şekillendirdim..herkes kabzanın görüntüsüne karşı galiba ama şimdi adına shark dedik o çıkıntılarda dişleri temsil ediyo tamamen eğelersem baştaki düşüncemden uzaklaşıcam, o yüzden bu şekilde bitiricem sanırım bunu.

pumpingiron

• 105
  • Erman
  • Meslek: Mekanik
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #22 : 26 Mart 2014, 09:07:53 »
Namlu mükemmel olmuş taşlama hattı harika benim de favorim yuvarlak hatlı başlangıç. Bence o küçük çentik te çok güzel bir detay. Ben Kabze de de sadelikten yanayım garip tasarımlı çin malı bıçaklardaki gibi ucuz imajı veriyor. ama problem değil belki ilerde sıkılır ve modeli değiştirirsiniz. Elinize emeğinize sağlık.

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #23 : 26 Mart 2014, 14:08:14 »
Burda bir yapim semasi var fotografli anlatim belki bir fikir verir...
http://www.bladecommunity.de/board111-themenbereich-messermacher/board318-lasst-die-hämmer-rauchen-der-messerwettbewerb/board370-archiv-2-wettbewerb/board338-j-o-e-unterforum-2-wettbewerb/4748-neck-fight/

Saniyorum link olarak yapiştiramiyorum kopyala yapiştir yapmak icab ediyor...
« Son Düzenleme: 26 Mart 2014, 14:10:24 Gönderen: Kaya »
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

osmann.

• 144
« Yanıtla #24 : 26 Mart 2014, 15:29:52 »
Dun pim olmadan sadece epoxy yapıştırıcı ile yapistirdim kabzayı.once küçük baska bi parcayla deney yaptim saglammi diye baya saglam oldu..suanda kabzayi parcalamadan bunlari birbirinden ayirmak imkansiz gibi görünüyo.. kabzayi sekilli kesmek icin kuyumcu malzemeleri satan bir yerden mum testeresi adinda kıl testere aldım işimi çok kolaylastirdi..cok rahat grinti çıkıntı kesebildim. Ahsap princ ve mikartada denedim çok başarılı.  Ustalar biliyordur ama benim gibi ahsabi hangi marangoza kestirsem diye sıkıntı yaşayan arkadaslara yardımı olur belki..

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #25 : 27 Mart 2014, 10:59:22 »
Hocam ellerine sağlık, micarta 10 numara duruyor harika gidiyorsun. :)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #26 : 27 Mart 2014, 12:02:51 »
Bu mikarta bu bıçağa yakışır.

osmann.

• 144
« Yanıtla #27 : 27 Mart 2014, 14:17:37 »
Son hali böyle oldu, mikarta saglam oldu sanırım, 60 kumla sekillendirdim iplik falan çıkmadı. .yinede japon yapıştırıcısi olayini yapmalimiyim yoksa direk vernik fln kullanilabilirmi?

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #28 : 27 Mart 2014, 14:25:40 »
Son hali böyle oldu, mikarta saglam oldu sanırım, 60 kumla sekillendirdim iplik falan çıkmadı. .yinede japon yapıştırıcısi olayini yapmalimiyim yoksa direk vernik fln kullanilabilirmi?

Kalın kumdan ince kuma zımpara yap. Pırıl pırıl olsun.
Okinawian

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #29 : 27 Mart 2014, 16:14:22 »
bi oneri kabzanın en uc kısmı namluyla birlesen kısımı montajdan once mutlaka bitirmen lazım yoksa montajda zınparayla yaptıgın her islem namluya zararverir cizer ve bu cizikleri ordan temizlemek cok zordur

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #30 : 27 Mart 2014, 16:40:28 »
Parmak oyuntularını da biraz yumuşat istersen

osmann.

• 144
« Yanıtla #31 : 27 Mart 2014, 19:17:23 »
bi oneri kabzanın en uc kısmı namluyla birlesen kısımı montajdan once mutlaka bitirmen lazım yoksa montajda zınparayla yaptıgın her islem namluya zararverir cizer ve bu cizikleri ordan temizlemek cok zordur

ustam bunu keske daha erken söylemiş olsaydin bana  :'( bundan once yapmaya başladığım bir bicak vardı kabzayi ustunde isledim ve bahsettiginiz cizikleri geciremedim.bundada yine üstünde isledim ama cok daha dikkatli yaptım ama yinede küçük cizikler var malesef :S

Parmak oyuntularını da biraz yumuşat istersen

Biraz daha zimpara isiyle ugrasicam yarin ustam..

« Yanıtla #32 : 27 Mart 2014, 21:13:05 »
Üzerine vernik, japon vs sürmeyin hiç gerek yok, zaten sürseniz de bir süre sonra atacaktır. Siyanoakrilat ( Japon) özellikle kullanmayın, kumaşı yakarak yapısını bozar.

osmann.

• 144
« Yanıtla #33 : 28 Mart 2014, 12:50:09 »
Üzerine vernik, japon vs sürmeyin hiç gerek yok, zaten sürseniz de bir süre sonra atacaktır. Siyanoakrilat ( Japon) özellikle kullanmayın, kumaşı yakarak yapısını bozar.

Tamamdır ustad ozaman doğal haline bırakıyorum..

osmann.

• 144
« Yanıtla #34 : 28 Mart 2014, 14:50:09 »
Son zimparayida yaptim yorumlariniza sunuyorum..
Çelik 110wcrv5
Ölçüler 30cm * 4cm *4mm

tufan

• 1180
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: kırklareli/ lüleburgaz
« Yanıtla #35 : 28 Mart 2014, 14:59:24 »
Tebrik ederim çok hoş olmuş.Ellerine sağlık
Eğer bir örs isen kendini sabit tut,eğer bir çekiç isen zamanında vur. ( G.Herbert)

Sentinel

• **
  • 98
  • Carpe Diem!...
    • Hobisilah
  • Meslek: Cad/Cam Designer
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #36 : 28 Mart 2014, 15:20:42 »
Hoşluğunun yanında sıra dışı duruyor bence de güzel olmuş, tebrikler.
Yürekten çeliğe geçen hayata merhaba...

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #37 : 28 Mart 2014, 16:06:30 »
Gayet güzel tebrikler hos ve degisik bir form ..

Kabzayi yapiştirmadan önce profilin kabza altina gelen kismina bolca delik delersen kullandiğin İki kabza malzemesi arasinda köprü gibi sağlamliğa katkida bulunacaktir.benim sadece epoksi ile taşlanmiş bir yüzey üzerine yapişmiş kabzanin çok soğukta koptuğunu gördüm anlik sağlamliklar tabiiki insana anlik güven duygusu veriyor kimyasal bağlantinin yaninda mutlaka mekanik bağlanti gerekiyor coğu zaman biçaği yaparken düşünemediğimiz zorlu ortamlarda biçaği kullanmak durumunda oluyor ,olmak istiyoruz.iki ,üç kere garanti edilebilen sağlamlik bence daha çok güven veriyor...
Devamlarini sabirsizlikla bekliyoruz...
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

osmann.

• 144
« Yanıtla #38 : 28 Mart 2014, 17:43:25 »
Gayet güzel tebrikler hos ve degisik bir form ..

Kabzayi yapiştirmadan önce profilin kabza altina gelen kismina bolca delik delersen kullandiğin İki kabza malzemesi arasinda köprü gibi sağlamliğa katkida bulunacaktir.benim sadece epoksi ile taşlanmiş bir yüzey üzerine yapişmiş kabzanin çok soğukta koptuğunu gördüm anlik sağlamliklar tabiiki insana anlik güven duygusu veriyor kimyasal bağlantinin yaninda mutlaka mekanik bağlanti gerekiyor coğu zaman biçaği yaparken düşünemediğimiz zorlu ortamlarda biçaği kullanmak durumunda oluyor ,olmak istiyoruz.iki ,üç kere garanti edilebilen sağlamlik bence daha çok güven veriyor...
Devamlarini sabirsizlikla bekliyoruz...

Teşekkürler yorumunuz için, extreme koşulları düşünmemiştim haklisiniz..elimde pirinç çubuk olduğu icin ( gizli pim icinde bira tembellik ettim sanırım) pimsiz denemek istedim. Umarim yari yolda birakmaz..

Rıza

• *
  • 562
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: İstanbul-Pendik
« Yanıtla #39 : 28 Mart 2014, 21:56:01 »
Elinize sağlık.Güzel ve değişik bir çalışma olmuş.