Bıçak Sanatı - Forum

Shark

osmann.

• 144
  • Meslek: personal trainer
  • Yer: Izmir / Alsancak
Shark
« : 21 Mart 2014, 22:54:39 »
Selam ustalarım, 3. Bıçağım için bir model çıkarttm köpek balığına benzettiğimiz için adına shark dedim. Az önce son zımparasını yaptım ve birazdan bir aksilik olmazsa gaz betondan yaptığım propan ocakta suyunu vereceğim..hala kafama takılan konu kabzasını nasıl yapmalıyım? Ağaç kullanmak istemedim sanki modele uymaz gibi geldi..koyu gri mikarta yapmayı düşünüyorum, fikirlerinizi beklerim..

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
Ynt: Shark
« Yanıtla #1 : 21 Mart 2014, 23:31:28 »
agaç da olabilir aslında. güzel bir ceviz fena olmaz dı. yalnız kabza deliklerini unutmazsınız herhalde  :)
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #2 : 22 Mart 2014, 09:19:48 »
Yerin müsaitse micarta hatta kot mikarta çok güzel duracaktır.

-HAN-

• 621
  • Orhan Yıldız
  • Meslek: memur
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #3 : 22 Mart 2014, 10:04:41 »
Güzel görünüyor.. Ustalarımın affına sığınarak.. Kabzenin dibindeki 90 derecelik kertiği hangi amaçla yaptiniz ?
Bir amacı yoksa yuvarlak bir hat takip etse daha iyi olurdu gibi geliyor bana.. Tabi zevkler tartışılır..
Emrah kardeşim hatırlatmış kabze deliklerini unutmayın.. Artı Isıl işleminizinde kolaylıklar dilerim..
"Maksatların anası sabırdır"

legolas

• 1067
  • Gökhan
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #4 : 22 Mart 2014, 11:08:54 »
osman bey hızınıza yetişemiyoruz maşallah bıçaklar arka arkaya geliyor  :2up modeliniz çok güzel, mikarta da güzel olur.
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

« Yanıtla #5 : 22 Mart 2014, 12:18:32 »
Namlu formu çok estetik duruyor, kavisli taşlama hattı da ciddi zor bir iştir, altından iyi kalkmışsınız tebrikler. Kişisel düşüncem, bu sap formu bu bıçağın namlu estetiğine hiç yakışmamış. Bence o parmak oyuklarındaki sivri tebeciklerden kurtulun ve Orhan arkadaşımızın dediği gibi sap kuyruğundaki açılı durumu da yumuşatın  ;) Gözüme takılan bir yer var, kesici kısımda sapa yakın yerde bir çentik mi var acaba? eğer varsa, ya o çentiği yuvarlak eğeyle yuvarlayın veya sapa doğru yedirerek yok edin derim, su verme sırasında başınıza bela olabilir. Bunlar elbette kişisel görüşler, formu bu şekilde hoşunuza gittiyse, önerilerin hiç birini söylenmemiş varsayın  ;) kolay gelsin. ( sap için bence de mikarta iyi bir seçim olacaktır  :2up )

osmann.

• 144
« Yanıtla #6 : 22 Mart 2014, 14:35:59 »
Tesekkurler yorumlar icin, sapin kuyruk kismini bitirmedim daha. Benimde aklimdan o sert aciyi yumsatmak geciyor. Sap deliklerini unutmadim, sapa su vermedigim icin problem yok.
Sefa ustam bicagin namlusundaki centik degil, halının uzerinde cektim fotografi o da halının uzantısı  :D

Acur Firarda

• 453
  • Meslek: Kamu
« Yanıtla #7 : 22 Mart 2014, 19:00:53 »
Harika olmuş elinize sağlık.Halının gazabına uğradık sanki :)

osmann.

• 144
« Yanıtla #8 : 22 Mart 2014, 21:11:17 »
 Halısız hali..  :)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #9 : 22 Mart 2014, 21:17:46 »
Çok iyi yorumlar yazıldı onun için yorum yazmamıştım. Özellikle Sefa hocanın kabza konusunda söylediklerine sonuna kadar katılıyorum. Yorumum yok ama çok iyi gidiyor diye de belirtmek isterim  :2up 

osmann.

• 144
« Yanıtla #10 : 22 Mart 2014, 22:53:53 »
Çok iyi yorumlar yazıldı onun için yorum yazmamıştım. Özellikle Sefa hocanın kabza konusunda söylediklerine sonuna kadar katılıyorum. Yorumum yok ama çok iyi gidiyor diye de belirtmek isterim  :2up

Teşekkürler Salim ustam , kabza sı için bende pirinç çubuk var ama mikartaya uymaz diye düşünüyorum..ona nasil bir pim yapabilirim ve Izmirde nerden bulurum acaba?

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #11 : 22 Mart 2014, 22:59:34 »
İzmir'den hiç almadım ama almayı düşünüyorum. Olmadı bende paslanmaz var onlardan verebilirim sana. Hatta İzmir'liler olarak baya sayımız arttı ve bir ara toplanıp bir araya gelsek güzel olur.

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #12 : 22 Mart 2014, 23:16:10 »
Gizli pim kullanabilirsin  pirinçler içinde kalir ;) kabzayi 2mm içerden kontürü takip edip monte edebilirsin güzelde olacaktir.
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #13 : 22 Mart 2014, 23:18:15 »
Gizli pim olayında pim yerine civata da kullanılabilinir herhalde değil mi? Dişler arasına epoxy girdiği için daha iyi tutabilir.

osmann.

• 144
« Yanıtla #14 : 23 Mart 2014, 10:24:47 »
İzmir'den hiç almadım ama almayı düşünüyorum. Olmadı bende paslanmaz var onlardan verebilirim sana. Hatta İzmir'liler olarak baya sayımız arttı ve bir ara toplanıp bir araya gelsek güzel olur.

Toplanalım ustam, ben varım  :2up
Paslanmaz dediğiniz tam olarak nedir? Malzemenin tam olarak ne olduğunu bilirsem sanayiden araştırabilirim yeni kaynak bulmak adına..
Buarada gizli pimin nasıl yapıldığına dair bir anlatım yada görsel varmıdır ustam?

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #15 : 23 Mart 2014, 13:07:11 »
319 paslanmaz olabilir emin değilim bana da Özgür yollamıştı.

osmann.

• 144
« Yanıtla #16 : 23 Mart 2014, 20:42:23 »
Isıl işlemi yaptım, 250 derecede 1 saat maneviş yaptım ucu cok keskin değil suanda ama yinede pirinç cubugu hasar almadankesti..umarım iyi olmuştur.. mikartayida dun aksam yaptim bu sabah cikarttigimda iyi görünüyordu,  insallah sonuc güzel olur.

Volkan

• 1053
  • A. Volkan PAZ
  • Meslek: Tekniker
  • Yer: Malatya
« Yanıtla #17 : 24 Mart 2014, 16:15:27 »
Osman hocam elinize sağlık. Mikarta ve kılıfla işiniz bittiğinde ki halini görmek için sabırsızlanıyorum.
Emniyetsiz çalışmak, hastaneden sevk almaktır. Önce iş güvenliğimiz !!!

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #18 : 24 Mart 2014, 17:24:11 »
Buarada gizli pimin nasıl yapıldığına dair bir anlatım yada görsel varmıdır ustam?

Bunu atlamışım. Mantık gayet basit aslında. Pim delikleri izasında delik deliyorsun ama tek farkı kabzayı boydan boya değil de kabzanın iç tarafından kabzanın diğer tarafına çıkmayacak kadar deliyorsun. Pim veya vida boyunu bu mesafe kadar kesiyorsun. Epoxy ile yapıştırdığında pimler gizli bir şekilde içeride kalmış oluyor.

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #19 : 24 Mart 2014, 19:03:12 »
tebrik ederim ercekten bu ara foruma bakıyorumda inanılmaz dinamik bi hava varvr yeni gelen dostlarımız ard arda basarılı ısler yapıyo gercekten cok guzel bi gelisme bıcaga gelınce ben namlu formuna bayıldım ama kabza banada cok alengirli geldi