Bıçak Sanatı - Forum

YARDIMA İHTİYACIM VAR.

FATİH OUTDOOR TEAM

• 373
  • Meslek: Pas bizim işimiz.KTL
  • Yer: istanbul
YARDIMA İHTİYACIM VAR.
« : 21 Mart 2014, 16:00:12 »
Merhaba Üstadlarım,
Ontario RAT 7 D2  videosunu izledim(https://www.youtube.com/watch?v=jvEkdJJ9wuk) ve buna benzer bir bıçak yapmaya karar verdim. Profil çıktıktan sonra baktımki biraz güçsüz gibi. Çelik :D2, Genişlik: 35mm, uzunluk:270mm ve kalınlık:4mm. Bunu 40mm genişlikteki lamadan mı çıkarsaydım acaba diye karamsar kaldım. Bu profili başka modellere değiştirme imkanım da var.Eğer üstadlar olmaz derse farlı bir modele geçeceğim.

« Son Düzenleme: 21 Mart 2014, 16:02:19 Gönderen: FATİH OUTDOOR TEAM »

FATİH OUTDOOR TEAM

• 373
Ynt: YARDIMA İHTİYACIM VAR.
« Yanıtla #1 : 21 Mart 2014, 16:00:58 »

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #2 : 21 Mart 2014, 16:06:21 »
Kabza kısmını bir miktar daha uzatabilirsiniz bence form olarak pek bozmayın.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

FATİH OUTDOOR TEAM

• 373
« Yanıtla #3 : 21 Mart 2014, 16:21:01 »
Merhaba,
Üstad ön tarafa doğru 5mm daha açsam yeterli olurmu acaba. Sizin öneriniz nasıldır?

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #4 : 21 Mart 2014, 16:26:57 »
Merhaba,
Üstad ön tarafa doğru 5mm daha açsam yeterli olurmu acaba. Sizin öneriniz nasıldır?
resimden anladığın kadarıyla 9-9,5 cm civarında kabzayı bence 11-12 cm gibi bir değere yaklaştırın
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Emrah kent

• 641
  • Meslek: karasör
  • Yer: izmir
« Yanıtla #5 : 21 Mart 2014, 19:32:13 »
ben kendi şahsım adına soyle bir sey demek isterım oncelik ile bir şablon oluşturmanızı tavsıye ederim karton kagıt gibi ve bu şablonu metal yüzeye taşımanız daha mantıklı olur belkide  sizde bu sekılde  çalışmısınızdır en azından metali işlemeden önce size fikir verebılir

FATİH OUTDOOR TEAM

• 373
« Yanıtla #6 : 21 Mart 2014, 19:43:46 »
ben kendi şahsım adına soyle bir sey demek isterım oncelik ile bir şablon oluşturmanızı tavsıye ederim karton kagıt gibi ve bu şablonu metal yüzeye taşımanız daha mantıklı olur belkide  sizde bu sekılde  çalışmısınızdır en azından metali işlemeden önce size fikir verebılir
Merhaba Üstadım,
Elimizdeki lamalar 35mm ve 40mm genişlikte  onun için büyük şekillerde şablona pek uyamıyoruz.Beğendiğime yakın bir şekil çıkarmaya çalışıyorum . Küçük şekilli olanlar için dediğin gibi yapıyorum ama elimizdeki malzeme kısıtlı olunca deneme yanılma yapıyorum.Önerin için teşekkürler.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #7 : 21 Mart 2014, 19:53:17 »
Osman arkadaşıma katılıyorum. Kabzayı namluya doğru uzatabilirsin. Bu formda bunu yapman zaten sıkıntı olmaz. Gerçi bu halde bile çok fazla sıkıntı yok gibi. Birde kabzanın genişliğini bir tık ufaltmak daha konforlu tutuş sağlayabilir. Kendin kullanacaksan en rahat nasıl hissediyorsan öyle yap derim.

FATİH OUTDOOR TEAM

• 373
« Yanıtla #8 : 21 Mart 2014, 20:05:07 »
Osman arkadaşıma katılıyorum. Kabzayı namluya doğru uzatabilirsin. Bu formda bunu yapman zaten sıkıntı olmaz. Gerçi bu halde bile çok fazla sıkıntı yok gibi. Birde kabzanın genişliğini bir tık ufaltmak daha konforlu tutuş sağlayabilir. Kendin kullanacaksan en rahat nasıl hissediyorsan öyle yap derim.
Merhaba,
Eyvallah üstadım. İki üstadımdan bu konuda öneri aldım. Demek ki bariz bir hatam var. Dediğinizi kesinlikle uygulayacağım. Salim ustam benim boy 187 kiloda 3 haneli. Yani eller büyük, ondan size küçük gelmiş olabilir ama dediğiniz mantıklı, Daha rahat olması açısından biraz daha büyütmem gerekir.

legolas

• 1067
  • Gökhan
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #9 : 22 Mart 2014, 11:12:34 »
kabzayı mir miktar uzatsanız kafi bence de.
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

yuceldeniz

• *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
  • Meslek: İdareci
  • Yer: DENİZLİ
« Yanıtla #10 : 22 Mart 2014, 18:57:39 »
Merhaba,
Dikkate alırsanız burada namlunun üst tarafı çok düz, videodaki bıçağa baktığınızda kavis verilmiş. Bıçağın ucundan ve üstünden yapacağınız 0,5 cm lik aşağı kavis estetiğini oldukça artıracak. Sap kısmının büyümesi gerektiği fikrine de tamamen katılıyorum. 1cm daha uzatırsanız övüneceğiniz bir bıçağınız olacak, kolay gelsin.
YUCELMORE

Emrah kent

• 641
  • Meslek: karasör
  • Yer: izmir
« Yanıtla #11 : 23 Mart 2014, 15:27:58 »
bende zaten begendiniz sekilde bir bıcagın şablonunu kagıt üzerinde görmeniz açısından dedim yapıcı olmaya çalısıyorum yanlış anlamayın lütfen

FATİH OUTDOOR TEAM

• 373
« Yanıtla #12 : 24 Mart 2014, 09:51:13 »
bende zaten begendiniz sekilde bir bıcagın şablonunu kagıt üzerinde görmeniz açısından dedim yapıcı olmaya çalısıyorum yanlış anlamayın lütfen
Merhaba Üsradım,
Yanlış anlama gibi bir durum kesinlikle olamaz, içiniz rahat olsun.Sizin öneride bulunmanız beni sevindiriyor.Hata payım sıfıra yakın oluyor. Ben şablonlarımı 4 mm mukavvayı kıl testere ile keserek kabzeyi de strafordan yaparak deniyorum daha sonra yapımına başlıyorum.Benim buradaki asıl sorum mukavemet açısından bir problem yaşarmıyım..... !

FATİH OUTDOOR TEAM

• 373
« Yanıtla #13 : 24 Mart 2014, 21:11:10 »
Merhaba Üstadlarım,
Tüm üstadların dediklerini dikkate alarak tekrardan modelini değiştirdim. Bayaa da hoş oldu bana göre. İnşallah başka bir hata yapmamışımdır.220 kum zımparaya kadar geldim.Delikler şimdilik 4mm, kolay sabitlemek içindir.Sonradan 6mm olarak büyüteceğim.Üstadların beğenisine sunulur.

« Son Düzenleme: 24 Mart 2014, 21:14:43 Gönderen: FATİH OUTDOOR TEAM »

tufan

• 1180
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: kırklareli/ lüleburgaz
« Yanıtla #14 : 24 Mart 2014, 22:08:44 »
Budur işte ,şimdi çok güzel olmuş.Uzun olmasıda ayrı bir güzel,bitmiş halini merak ediyorum :2up :2up
Eğer bir örs isen kendini sabit tut,eğer bir çekiç isen zamanında vur. ( G.Herbert)

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #15 : 24 Mart 2014, 22:15:49 »
bence gayet hoş ve kuvvetli görünüyor. gözüme çarpan nokta, kabzada işaret parmagının gelecegi noktada hafif köşe oluşmuş. onu yumuşatmak gerekiyor sanırım
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

legolas

• 1067
  • Gökhan
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #16 : 25 Mart 2014, 08:11:20 »
fatih hocam maşşallah sen çok hızlı çıktın yahu takır takır yapıyorsun, ağzı da açmışsın her halde hafta sonuna bitirirsin. :2up :2up
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #17 : 25 Mart 2014, 11:05:08 »
sahane tebrik ederim valla yeni arkadaslar bukadar guzel isler cıkarınca cok mutlu oluyorum  :)

FATİH OUTDOOR TEAM

• 373
« Yanıtla #18 : 25 Mart 2014, 12:15:57 »
Budur işte ,şimdi çok güzel olmuş.Uzun olmasıda ayrı bir güzel,bitmiş halini merak ediyorum :2up :2up

Teşekkür ederim üstadım.Eller büyük olunca kendimize göre yapıyoruz. Bitmiş hali biraz zaman alabilir çünkü, ısıl işlem için biriktiriyorum, hepsi aynı anda gitsin diye

bence gayet hoş ve kuvvetli görünüyor. gözüme çarpan nokta, kabzada işaret parmagının gelecegi noktada hafif köşe oluşmuş. onu yumuşatmak gerekiyor sanırım

Teşekkür ederim üstadım. İlk başta güçsüz gibi gelmişti ve değiştirecektim modelini.Buradaki üstadlar çok iyi değiştirme dediler.sonradan iş bittiğinde baktımki gerçekten güzel görünüyor.Köşeyi yumuşatmak fikrini düşüneyim üstadım hiç o gözle bakmamıştım. Onun için yardım diye konu açtım.

fatih hocam maşşallah sen çok hızlı çıktın yahu takır takır yapıyorsun, ağzı da açmışsın her halde hafta sonuna bitirirsin. :2up :2up

Teşekkür ederim Hocam, Tv başında 15 dk İnternette 2 saat (işyeri hariç) geçiren birisi için bunları yapacak fazlaca zaman kalıyor. Hafta sonu herşey biter ama ısıl işlem için bekletiyorum, hepsini aynı anda götüreyim de bir daha eğe işim olmasın diyorum.Isıl işlemden sonra ince işi biteni yayınlarım burada.Biraz daha sürer yaklaşık 13 bıçak çıkacak kadar malzemem var.

sahane tebrik ederim valla yeni arkadaslar bukadar guzel isler cıkarınca cok mutlu oluyorum  :)
Teşekkür ederim üstadım, Yaptığın bir bıçağın buradaki üstadlar tarafında onaylanması beni ne kadar mutlu eder bir düşünün. Buradaki üstadların önerileri olmasaydı, çok basit bir ekmek bıçağına benzeyecekti.Gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra elime aldığımda, bu haliyle bile beni heyecanlandırıyor. Hepinize çok teşekkür ederim.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #19 : 25 Mart 2014, 13:15:45 »
Siteye son zamanda katılan arkadaşlarımız çok becerikli çıktılar :) Çok güzel olacak aynen devam  :2up