Bıçak Sanatı - Forum

İlk Bıcagım Hançerimsi...

-HAN-

• 621
  • Orhan Yıldız
  • Meslek: memur
  • Yer: istanbul
Ynt: İlk Bıcagım Hançerimsi...
« Yanıtla #20 : 22 Mart 2014, 10:08:36 »
elınıze saglık guzel olmus

Teşekkür ederim sağolun..

Ellerinize emeğinize sağlık ilk bıçak mükemmel

Teşekkür ederim.. Taktirleriniz motive ediyor bizi.. :2up
"Maksatların anası sabırdır"

« Yanıtla #21 : 22 Mart 2014, 12:22:04 »
"Tane büyümesi" olduğunu nerden çıkardınız valla anlayamadım  ::) konuyu biraz açabilirmiyiz.

Rıza

• *
  • 562
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: İstanbul-Pendik
« Yanıtla #22 : 22 Mart 2014, 13:35:46 »
Elinize emeğinize sağlık.Güzel bir çalışma olmuş.

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
  • Yer: Hatay
« Yanıtla #23 : 22 Mart 2014, 13:51:28 »
"Tane büyümesi" olduğunu nerden çıkardınız valla anlayamadım  ::) konuyu biraz açabilirmiyiz.

Bende o yüzeyde oluşan izler olduğunda genellikle ocakta ısıyı fazla kaçırmamdan oluyor. Bu şekildeki 2 bıçağımda tane büyümesi olduğunu fark ettim.
Mesajımda da ''büyük ihtimalle'' dedim kesinlik bildirmemesi açısından.  :) Eğer yanlış bilgilendirme yaptıysam özür dilerim

hüseyin özbay

• *
  • 29
  • Meslek: kamu
  • Yer: izmir
« Yanıtla #24 : 22 Mart 2014, 14:01:04 »
ilk bıçak için harika olmuş.doğru seçim çelikle çok daha güzel işler çıkacağına eminim.saygılar.

Acur Firarda

• 453
  • Meslek: Kamu
« Yanıtla #25 : 22 Mart 2014, 18:56:52 »
Bıçak harika olmuş şekli çok hoşuma gitti. Su verirken keşke mıknatıs yöntemini kullansaydınız aynı şey benim de başıma gelmişti...

-HAN-

• 621
  • Orhan Yıldız
« Yanıtla #26 : 22 Mart 2014, 21:39:58 »

Valla ustam ben aceminin de acemisiyim bu hususta..
Kendi çapımızda el becerimizin olduğu bir yana, bu ısıl işlem çeliği kızdır suya sok değilmiş öğrendik  ???
Tane büyümesinin de tam olarak ne olduğunu bilmiyoz ya.. Öyle sandık.. Sizce nedir acaba ? Aydınlatirsaniz seviniriz..

-HAN-

• 621
  • Orhan Yıldız
« Yanıtla #27 : 22 Mart 2014, 21:48:55 »
Elinize emeğinize sağlık.Güzel bir çalışma olmuş.

Teşekkür ederim..

ilk bıçak için harika olmuş.doğru seçim çelikle çok daha güzel işler çıkacağına eminim.saygılar.

Teşekkürler.. İnşallah.. Çeliklerle haşır neşir oldukça doğrusunu bulacaz inşaallah..  ;)

Bıçak harika olmuş şekli çok hoşuma gitti. Su verirken keşke mıknatıs yöntemini kullansaydınız aynı şey benim de başıma gelmişti...

Çok teşekkür ederim.. Ne yalan sölim benimde çok hoşuma gitti hani ilk göz ağrısı derlerya o misal.. :)

« Yanıtla #28 : 22 Mart 2014, 23:52:40 »

Kendi çapımızda el becerimizin olduğu bir yana, bu ısıl işlem çeliği kızdır suya sok değilmiş öğrendik  ???
Tane büyümesinin de tam olarak ne olduğunu bilmiyoz ya.. Öyle sandık.. Sizce nedir acaba ? Aydınlatirsaniz seviniriz..
Yağda su verildiğinde kimi zaman yüzeyde bu tür lekeler oluşabilir. Bu kimi zaman derin, kimi zaman da yüzeyseldir. Tane büyümesi ile ilgisi olan bir durum değil. Tane büyümesi genellikle, çeliği su verme sıcaklığının çok üzerinde bir sıcaklığa getirip hatta o sıcaklıkta biraz da zaman geçirildiğinde oluşan ve malzemeyi gevrekleştiren olumsuz bir durumdur. Yüzeye bakılarak anlaşılacak bir durum değildir. Önüne geçmek için su verme tav renklerini iyi ezberlemek veya sıcaklığı ölçebilmek gerekir. Bu yazdıklarım Tane Büyümesine yönelik çok çok kısa bilgilerdir  ;)

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
  • Yer: Hatay
« Yanıtla #29 : 23 Mart 2014, 07:38:07 »

Yağda su verildiğinde kimi zaman yüzeyde bu tür lekeler oluşabilir. Bu kimi zaman derin, kimi zaman da yüzeyseldir. Tane büyümesi ile ilgisi olan bir durum değil. Tane büyümesi genellikle, çeliği su verme sıcaklığının çok üzerinde bir sıcaklığa getirip hatta o sıcaklıkta biraz da zaman geçirildiğinde oluşan ve malzemeyi gevrekleştiren olumsuz bir durumdur. Yüzeye bakılarak anlaşılacak bir durum değildir. Önüne geçmek için su verme tav renklerini iyi ezberlemek veya sıcaklığı ölçebilmek gerekir. Bu yazdıklarım Tane Büyümesine yönelik çok çok kısa bilgilerdir  ;)

Çok özür dilerim ben biraz yanlış anlamışım. Fotoğrafı çok iyi incelemeden yazmışım mesajı. Çelik kaynak ısılarına çıktığında da yüzeyde damla damla bir tabaka oluşur ondan zannettim :(.
Yine haddimi aştım:(
« Son Düzenleme: 23 Mart 2014, 07:43:26 Gönderen: karemisola »

« Yanıtla #30 : 23 Mart 2014, 10:37:42 »
Estafurullah, özüre gerek yok ki. Sadece yanlış anlaşılabilecek bir durum için açıklama yaptık hepsi bu  ;)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #31 : 23 Mart 2014, 11:37:26 »
bıçağın formu güzel olmuş. ocakta tutarken sanırım dekarbüze olan yerler hava ıle temas etmiş.  benım sıze tavsıyem  ; şayet yerınız ve durum uygun ıse ısıl işlemı gece yada karanlık bır ortamda yapın.  ve kesınlıkle mıknatıs kullanın.  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

-HAN-

• 621
  • Orhan Yıldız
« Yanıtla #32 : 23 Mart 2014, 12:03:23 »

Çok teşekkürler ustam.. Aydınlatıcı bilgileriniz için minnettarım..

-HAN-

• 621
  • Orhan Yıldız
« Yanıtla #33 : 23 Mart 2014, 12:14:59 »
bıçağın formu güzel olmuş. ocakta tutarken sanırım dekarbüze olan yerler hava ıle temas etmiş.  benım sıze tavsıyem  ; şayet yerınız ve durum uygun ıse ısıl işlemı gece yada karanlık bır ortamda yapın.  ve kesınlıkle mıknatıs kullanın.  ;)

Beğeniniz için teşekkür ederim.. Valla bıçağın resimlerini, -özellikle buradaki şaheserleri gördükten sonra- eklemeye biraz çekindim.. Ancak buradaki ustalar ve arkadaşlar o kadar içten ve samimi mesajlarla bizi onure ettiler, o kadar cesaretlendirdiler ki, artık bu gazla toplu iğne yapsam burada paylaşırım herhalde.. :)