Bıçak Sanatı - Forum

Zımpara takozu & zımparalama

vözvölö

• 395
  • Onur Arkut
  • Meslek: esnaf
  • Yer: bolu gerede
Ynt: Zımpara takozu & zımparalama
« Yanıtla #20 : 14 Nisan 2014, 20:04:38 »
eyvallah ustam. teşekkür ederim. bu zımparayı cama nasıl sabitliyorsunuz arkadaşlar? ben prit le yapmaya çalışıyorum ama çoğu zaman adam gibi tutmuyor. deli ediyo beni. pratik bi yol önerebilecek varmı?

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #21 : 14 Nisan 2014, 20:08:20 »
eyvallah ustam. teşekkür ederim. bu zımparayı cama nasıl sabitliyorsunuz arkadaşlar? ben prit le yapmaya çalışıyorum ama çoğu zaman adam gibi tutmuyor. deli ediyo beni. pratik bi yol önerebilecek varmı?
Çift taraflı bant veya sprey PSA yapıştırıcılar var
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #22 : 14 Nisan 2014, 20:10:45 »
Ben en son granit kullanıyorum. Yöntem aynı çift taraflı bant ile iki uçtan ufak bir parça ile yapıştırarak kullanıyorum. Çift taraflı bantı olabildiğince ince kes ve perdah yaparken yapışkanlı kısımları kullanma. Bant ne kadar ince de olsa kademe oluşuyor. Hatta her seferinde cam veya granit yüzeyi temizleyerek perdah yapıyorum. Ufak bir çıkıntı bile düzgün sonuç almayı engelliyor.   

vözvölö

• 395
  • Onur Arkut
« Yanıtla #23 : 14 Nisan 2014, 20:57:08 »
çift taraflı bant iyi fikir. psa nasıl bi şey bilmiyorum.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #24 : 14 Nisan 2014, 21:50:51 »
Pritt yapıştırıcı kullanıyorum. Zimparayi sokmeside çok kolay oluyor. Emre ustadan görmüştüm.
Okinawian

vözvölö

• 395
  • Onur Arkut
« Yanıtla #25 : 15 Nisan 2014, 00:27:29 »
bende pritt kullanıyorum ama kalkı kalkı veriyor randıman alamadım.

tufan

• 1180
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: kırklareli/ lüleburgaz
« Yanıtla #26 : 15 Nisan 2014, 00:36:57 »
Kaliteli çift taraflı bant kullanıyorum ,tam yüzey yapıştırıyorum işim bittiğinde kolonya ile yapışkan yüzeyi temizliyorum :2up
Eğer bir örs isen kendini sabit tut,eğer bir çekiç isen zamanında vur. ( G.Herbert)

vedatgizlenci

• 309
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Bursa Mudanya
« Yanıtla #27 : 15 Nisan 2014, 01:30:22 »
Zımparayı sabitleyip bıçağı gezdirmek iyi fikirmiş hemen deneyecem. Daha önce aklıma niye gelmediki ki ???
Yalnız soracağım bişey var bıçağı gezdirirken tutmak zor olmuyormu acaba mıknatıslı takoz hazırlayıp bıçağı tutturarak daha kolay olurmu. Birde taşlama bölgesinide mi bu yöntemle zımparalıyorsunuz. Paylaşım için teşekkürler

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #28 : 15 Nisan 2014, 11:02:19 »
Metal çubuk veya boruya göre aslında daha akıllıca bir yöntem. Boruda temas yüzeyi daha az olduğu için biraz daha dikkatli olmak gerekiyor. Benim en sevdiğim yöntem yinede zımparayı düz bir yüzeye sabitleyip, bıçağı zımparaya sürterek perdah yöntemi.
...

Zımparalanan yüzey düz ve kesintisiz bir yüzeyse takoz işe yarar ancak taşlama eşiği gibi düz olmayan yüzeyde takoz ne kadar işe yarar? Kafanızdaki bıçak tasarımı imkanlarınızı dikte eder. Eğer yanaklardaki şerit zımpara izlerini yok etme derdinde değilseniz takoz güzel bir seçenek.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #29 : 15 Nisan 2014, 12:37:22 »
Taşlama eşiği düz değil ise zımparayı bir miktar dışarı çıkarıyorum. Zımparayı sert yüzeye sabitlemede bu yöntem işe yarıyor. Takozda ise bir köşesi yuvarlatılmış takoz yine bu sorunu çözüyor.