Bıçak Sanatı - Forum

Ontario RAT-1

Ontario RAT-1
« : 27 Ekim 2010, 16:26:32 »
Ontario üretim bandından çıkmış bir Randall's Adventure & Training tasarımı.
Randall (RAT) tasarımları artık ESEE firması adı altında (Escuela de Supervivencia - Evasion Escape) Amerikalı Röwen tarafından üretiliyor. Yani ürün artık üretilmeyen bir model.
Bana geçtiği günden beri ufak kağıt kesimleri dışında kullanmaya dahi kıyamadım ama inanıyorum ki kullanacağım daha doğrusu bu güzel bıçağı taşıdığıma ve kullandığıma değecek günler çok yakın. :)

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
Ynt: Ontario RAT-1
« Yanıtla #1 : 27 Ekim 2010, 16:54:34 »
Bu aus 8 denen seyi ya cok seviyorlar ya da nefret ediyorlar , anlamadim gitti ...
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #2 : 27 Ekim 2010, 17:34:38 »
Hoş bir tasarım imiş... RAT'ları genelde pek beğeniyor kullanıcılar...

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #3 : 27 Ekim 2010, 17:46:18 »
Teşekkürler Emre hocam. Evet kullanıcı yorumları olumlu, ancak kullanmadığım ve sakladığım tek bıçağım olduğu için kendisinin malzeme kalitesi ve kabza konforu dışında olumlu yönü olduğunu söyleyemiyorum :)

« Yanıtla #4 : 28 Ekim 2010, 14:48:21 »
Çok güzel görünüyor, güle güle kullan.

« Yanıtla #5 : 28 Ekim 2010, 17:49:02 »
Daha güzelleri sizlerin olsun, artık yaparak mı satın alarak mı bilmem :D

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #6 : 29 Ekim 2010, 12:55:41 »
Bu Aus8 anlatılanlara göre çok da fena bir içerikte değil. Benim Buck tekaüt olunca kullanılabilecek bir çakı. Hem daha az bileme isterse hem de ergonomisi de göründüğü gibiyse neden olmasın? Gerçi Buck'tan az daha büyükmüş gibi duruyor. Bu da sahaya nispeten daha uygun olur diye düşündürüyor.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #7 : 29 Ekim 2010, 13:47:46 »
Aus8A kompozisyonuna baktığım kadarıyla oldukça güzel bir çelik, Genelde 440B ayarında deniliyor ama hatalı bir ifade. Kompozisyonda 440B'de olmayan %0.2-0.5 civarında vanadyum ilavesi çeliğe daha yüksek aşınma direnci sağlayacaktır. Açıkçası genel özellikleri açısından AEB-L ayarında olmalı, toz metalurjik olmamasına rağmen kompozisyonu yüzünden 440 serisinden daha ince taneli ve daha homojen bir karbür dağılımı olmalı...

Kipmen Sanat web sitesi