şimdi arkadaşlar ben ilk profil çıkarmak isterken çok çekiniyor ve korkuyordum nasıl olacak yapamazsam diye, sonra ilk profilimi salim beyin dediği gibi testere ile uğraşarak 2 saat de çıkardım, kaba kısımlarını eğeledim ve oldu. sonrasında bir deli cesareti geldi taşlamam vardı taşlamada ince taş (INOX) ile çıkardım 10 dakikamı almadı sonraları taşlamada ustalaştım aşındırıcı diskle 10 dk. da bir profil çıkartıyorum. yani anlaşılan profil çıkarmak çok basit bir kere cesaret edip başlamak lazım, ben hiç sutun matkapla çürüterek profil çıkarmadım. şimdi elimde 50 ye yakın profil var ağız açması sıkıntılı ben de orada takıldım scandi ağzı beceremedim

resimde gösterdiğim aşındırı disk ile 60-80 kum arası olanla yıpranmadan 15 profili oyuntu ve girintilerini ayarlıyorum, kaba iskelet kesimlerini de ince ınox taşla hallediyorum

böyle çok basit.
tabi taşlamanız yoksa en hızlı şekli ile tedarik edin işlerinizi çok kolaylaştıracak.
illa lazer de kestirecem diyenlere de lafım yok ama lazer kesim ücreti pahalı fire çok, lamayı uzatıp bundan bıçak profili kes diyemiyorsunuz, ya levha şeklinde yada büyük parçalar şeklinde vermeniz lazım.
bide lazer ve plazma kesimde oluşan kenar sertleşmeleri büyük sıkıntı taner ustanın bana gönderdiği bir profil vardı kenarlarını taşlama ile almak bile beni bayağı uğraştırmıştı, eğe ile ne kadar uğraşırsınız bilemem.
gene ben beceremem diyen arkadaş varsa profil çıkarması konusun da yardımcı olurum çizimlerini ve çeliğini bana gönderirse git gel kargosunu verirse benim taşın ücretinide verirse ben seve seve yardımcı olurum.