Bıçak Sanatı - Forum

M 390 MICROCLEAN Böhler Çelik Tedariği

magari

• 375
  • Serkan 1973
  • Meslek: Textil
  • Yer: İstanbul
Ynt: M 390 MICROCLEAN Böhler Çelik Tedariği
« Yanıtla #40 : 18 Mart 2014, 15:24:35 »
2 parçada ben aliyim  :2up
Ben alımı yükseltip 5 parça alıyım bulmuşken bu çeliği

pumpingiron

• 105
  • Erman
  • Meslek: Mekanik
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #41 : 18 Mart 2014, 16:45:05 »
4.5 mm uygun mu peki yoksa biraz kalın gelebilir mi?
3,5 mm lik levha istesek gelmez mi çünkü yaklaşık %20 daha   hesaplı olacaktır

AliAydın

• 324
  • Meslek: memur
  • Yer: Eskişehir
« Yanıtla #42 : 18 Mart 2014, 17:18:08 »
3,5 birçok kişi için biraz ince gibi :)
Birde ellerinde olduğunu sanmıyorum

merter

• 374
  • Meslek: elk teknikeri
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #43 : 18 Mart 2014, 18:50:41 »
 Böyle bir malzemede 3.5mm veya 3.8 mm nin Üstüne çikmak hem maliyeti artırir hemde işlemeyi zorlaştırır bu benim kişisel görüşüm tabiki.Ben geçen sene osmanlı böhlerden 43 euro fiyat almıştım.
Saygılar.

birkan

• 123
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #44 : 18 Mart 2014, 18:53:21 »
hocam bir parca da bana yazarsaniz cok sevinirim .simdilik kullanamayiz ama bulmusken alalim :)

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #45 : 18 Mart 2014, 19:25:17 »
3,5 birçok kişi için biraz ince gibi :)
Birde ellerinde olduğunu sanmıyorum
Bence 3.5mm hatta 3.25mm bile  bu çelikle yapılacak birçok bıçak için uygun olacaktır.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

BLACK08

• Scandi,her şeyi keser..
  • 684
  • Bülent/1975
« Yanıtla #46 : 18 Mart 2014, 21:47:48 »
Takipteyim ama çok farklı fikirler var o yüzden bu iş çok uzar...

mehmet dülcek

• 3208
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #47 : 18 Mart 2014, 22:01:39 »
Uzasin bulent abi hazirana kadar ortakbi yol buluruz elbet :)

AliAydın

• 324
« Yanıtla #48 : 18 Mart 2014, 22:16:49 »
uzunluğu 80 cm mi yoksa diğer hesaplama gibi 23.8 cm mi olsun?
Bir listeye başlayalım, gerisi gelir nasıl olsa. Olmadı bu gazla Mehmet beyle ikimiz bölüşecek gibiyiz levhayı  :D :D

legolas

• 1067
  • Gökhan
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #49 : 18 Mart 2014, 22:24:02 »
Şimdi çelik 4,3 mm 4,5 mm değil firmaya sorduğumuz da direk bu ölçüye yönlendir di bizi, bu kalınlığı biz istemedik eğer diğer ölçüler de olsay dı herhalde söyler di neyse sorar öğreniriz. Bu levha bizim d2 lerden 3 mm kalın yani çok kalın olmaz zira d2 ile yapılmış bıçakların kalınlığı çok harika ve çok klas, bület hocam (black08) yanlış hatırlamıyorsam 6 mm olanı ile de çok klas bir bushcraft yapmıştı. Bu çeliğin fiyatı ve klasmanı orta da zaten her kişi alamıyacak. Diğer ismi geçen fiyat zanlımca bu kalınlıkta ki levha için değildir, zira iki firma arasında böyle bir uçurum olamaz. Bu yakın tarihte bu kalınlıkta levha üretiliyordur firma da  bizi ondan buna yönlerdirmiştir. daha hiçbir yerden ürünü tedarik etmiş değiliz dediğiniz firmaya da sorarız ama daha kalınlıkta anlaşabilmiş değiliz ki bıçak ölçülerini konuşalım ve durumu netleştirelim bülent beyin dediği gibi bu iş çok uzar. Bide biz yeterince karmaşık değilmiş gibi ortakları bıçak adedi kadar belirledik, böyle küçük parçalı çok adetli ortaklık zaten karmaşık bilemiyorum nasıl gelecek bu işin sonu  ^-^. Bizim aldığımız fiyatlar kalite çelik firmasından alınmış olup isteyen arayıp kendi de teyit edebilir. Bu firmada böhler bayisidir, burayı tercih etme sebebimiz 2 li ilişkilerimizin kuvvetli olması ücret almadan testere ile istediğimiz ölçü ve adet de kesim yapmasıdır.  :2up
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

arfyldz

• 790
  • Meslek: mobilya
  • Yer: antalya
« Yanıtla #50 : 18 Mart 2014, 23:03:56 »
        Gökhan hocam siz zor işlerin adamısınız. Kolay olsaydı sizin üzerinize yıkmazdık herhalde.

BLACK08

• Scandi,her şeyi keser..
  • 684
  • Bülent/1975
« Yanıtla #51 : 19 Mart 2014, 00:14:28 »
Burda paylasılmaya calısılan levha 7000 tl arkadaslar,ben onu anlatmaya calısıyorum her kafadan bır ses cıkarsa olmaz,iş cok dallanır..

Net ve somut şeyler uzerınden konusalım;

Kımse m390'dan mutfak bıcagı yapmaz,bu celıgın sınıfı geregı hakkını vermek lazım kı bence en ideal kalınlık 4mm ustu olmasıdır,

tedarıkcının olur dedıgı kalınlık 4,3mm süper bır secenek,madem toz metal hakkını vermek lazım..

Plaka 1200 *800 4,3mm 35 kg,her mm kıymetlı..

D2 plakada da yazmıstım,(hatta yaptıgım bır bushcraft ornegı olcusuyle ekledım)bushcraft ıcın veya herhangi bir bıçak için en ıdeal genıslık 3,5,hatta 3,5 testere payı dahıl dersek (2,2mm testere payı düşünce 32,8 kalır,boşuna euroları talaş yapmayalım) 1200 taraftan kesılırse 34 tane 800mm boyunda lama çıkar,

Isteyen bır boy ve katları şeklınde alsın,200 mm boyunda 4 bıçak demek,ısteyen yarın boy alsın tadında 2 bıçak yapsın ,

Bırde hesabı tl'ye cevırmeyın,euro bu ne olacagı bellı olmaz o gunku kur hesabı yapmak lazım..

Bence böyle..

« Yanıtla #52 : 19 Mart 2014, 00:58:44 »
Bir kıllık yapayım  ;), olur da organizasyon tamamlanırsa, elinize geçen parçaları giyotinde falan kesmeyi sakın planlamayın.

Doğukan

• 232
  • Meslek: İşletme
  • Yer: İstanbul / Antalya
« Yanıtla #53 : 19 Mart 2014, 01:39:44 »
2 boyda ben alırım..

mehmet dülcek

• 3208
« Yanıtla #54 : 19 Mart 2014, 08:29:46 »
Sefa usta hakli toz metaller giyotinde kesilmez sonra hepsi tuz buz olur :D :D

legolas

• 1067
  • Gökhan
« Yanıtla #55 : 19 Mart 2014, 09:42:00 »
yani onun için testere de keselim para vermeden en ufak parçaya kadar böldürelim dedik. (bilmiyordum bende firma yetkilisi uyardı sadece testere de kesilir diye  ^-^)
bülent beyin dediği gibi bu kalınlıkta anlaşalım ondan sonra en ideal ölçülerde kestirelim sonra da o günkü kurdan hesaplayıp herkezin vereceği miktarı hesaplıyalım.
parayı bir fikir vermesi açısından örnek olsun diye yazdık çünkü bütün arkadaşlar bir fiyat belli olsun dediği için.
en 3,5 boyda ister lama ister bıçak olacak şekilde tartışalım. her arkadaş fikrini söylesin.

zaten ali aydın ve mehmet bey bayağısını alacak kalan kısmı üleşelim.  :))
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

mehmet dülcek

• 3208
« Yanıtla #56 : 19 Mart 2014, 09:53:02 »
soyle olmaz mı ornegın ben 4 parca dedım bu 4 parca degılde butun olarak kesılse yada 2 parca diyenın atıyorum 8 cm kesılse budurumda testere kesiminde olusucak firelerde en aza indirgenmis olucak

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #57 : 19 Mart 2014, 10:00:34 »
soyle olmaz mı ornegın ben 4 parca dedım bu 4 parca degılde butun olarak kesılse yada 2 parca diyenın atıyorum 8 cm kesılse budurumda testere kesiminde olusucak firelerde en aza indirgenmis olucak

+1
Okinawian

AliAydın

• 324
« Yanıtla #58 : 19 Mart 2014, 10:01:49 »

zaten ali aydın ve mehmet bey bayağısını alacak kalan kısmı üleşelim.  :))

Merak etmeyin size de kalır  :D

legolas

• 1067
  • Gökhan
« Yanıtla #59 : 19 Mart 2014, 10:18:45 »

neden olmasın mehmet hocam bunlar olacak şeyler, levha bu olacaksa herkez çakı, bıçak, lama veya parça ölçülerini bana verecek bende en akıldı şekilde levhaya yerleştirecem veya ölçüler ne olsun diye tartışacaz. şimdi testere ne kadar çok git gel yaparsa o kadar çok talaş kaldıracak o talaşla kaybolan fire, arkadaşların parası olacak. büyük alım yapan arkadaşlar parçalarını tek isteyebilir.