Bıçak Sanatı - Forum

M 390 MICROCLEAN Böhler Çelik Tedariği

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
Ynt: M 390 MICROCLEAN Böhler Çelik Tedariği
« Yanıtla #280 : 25 Temmuz 2014, 22:34:43 »
Çok yerinde bir karar verdiniz. Umarım fazla sorun yaşanmaz. Herkesin bayramını kutlarım bu arada.

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #281 : 25 Temmuz 2014, 22:38:06 »
280cm x 210cm 10mm'lik MDF 50TL civarı. Ama taşımak zor, imkan varsa alındığı yerde dilimletmek en iyisi olur.
El tipi daire testere ve uygun bir düz dayama parçası ile marangoza gerek olmadan da parçalara ayrılır. Ama uygun ebatta arabalı yatar daire testeresi olan marangozun 30 dk da yapacağı kesim 1,5 saat sürer.

Diğer bir çözüm 1mt boyundaki 50 lik pimaş borular içine karton ile sıkıştırmak olabilir. İki ucuna da PVC boru tapalarından takılıp bir tur koli bandı dönülür ise gayet dayanıklı olur. Kesmesi de kolay, yahut hazır fabrikasyon 1mt lik parça da vardır. Ama mt fiyatı nedir emin değilim, internette 50'lik tapanın tanesi 50 kuruş, 3mt lik 50 lik boru 10TL gibi. 1mt lik 50mm eninde boru + tapa 5tl civarı birşey olur galiba. MDF bunun yanında hesaplı kalır da uğraşması çok.

Bölüneceksede çelik sahiplerine kalmalı karar.
Bölmeden gönderileceksede bir marangoza gidip 2 parça mdf-sunta kestirip arasına çelikleri koyup cırt bantlada iyice sıkıştırıp kargoya verilebilir masraf olarak 3-4 lira tutar paket başı
« Son Düzenleme: 25 Temmuz 2014, 22:47:38 Gönderen: a.yuce »
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #282 : 25 Temmuz 2014, 22:59:24 »
Pimaşın içinde de yamulma ihtimali var sanki karton gerekli sıkıştırmayı sağlayamaz gibi.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
« Yanıtla #283 : 25 Temmuz 2014, 23:10:30 »
Parası olanlar aynı firmadan d2 alsınlar, sandviç olur! :D D2, mdf yerine geçer. Ayrıca elinize böhlerin d2 si geçmiş olur, fena mı?

Aklıma daha zahmetsiz ve risksiz çözüm gelmiyor maalesef.

NOT:Levent bey oldukça ilgilenmişti benimle. D2'yi buradaki expert arkadaş pek bir beğendi, pahalı buldu orası ayrı. :)

legolas

• 1067
  • Gökhan
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #284 : 26 Temmuz 2014, 02:24:56 »
O dediğinizde güzel de zaman sıkıntımız var, firma sadece bize çalışmıyor, kesimde sıraya giriyoruz bazen 3 günde bazen 10 günde sıra geliyor, bir kesime başlanıyor 1 gün sürüyor. diğer bir sıkıntı ellerinde ha deyince her çelikten olmuyor bakalım d2 varmı. bizimkisi en zahmetsiz, külfetsiz ve en ucuz maliyetle bu işi çözmek. bide arkadaşlar yeni para vermeye razı olacaklar mı.

yine en hesaplı ve hızlısı ham sunta kestirmek olacak, sadece bir marangoz ayarlanacak

5 cm eninde 85 cm uzunluğun da  28 adet sunta kestirilecek, tost kıvamında araya konup, koli bandı ile iyice sarılacak.

85 cm * 170 cm parça bir sunta bizim işimizi rahatlıkla görecektir, testere paylarını da koysak fazla fazla yetecektir.

183cm*366cm ölçüsünde 18mm ham sunta 65 tl  ise 1 tabaka 7 metre kare geliyorsa 1,4 metre karesi de  15 tl ye falan gelir.

marangoz yatar daire testeresi ile 30 kesik atmak için kaç lira ister, benim arkadaşa 10 tl versem burada kestiririm ama istanbul da herhalde 20 tl den aşağıya kimse kesmez. 25 tl de istese toplam suntası dahil 40 tl ye bu iş biter.

kişi başına 3 tl fazladan maliyetle bu iş biter kabaca hesaplayacak olursak.

arkadaşlar buna itiraz etmezler de, benim bu basitçe anlattığım işi yapacak (keyfi yetecek) marangoz bulunur mu, bulunursa bu 10 dk. sürmeyecek işi hemen yapmaya razı olur mu. burada olsa ben size kendim bile keserim (daire testerem de var, dekupaj testerem de) ama bura da değil.

ne kadar basitmiş gibi de anlatsam bu iş 1 günü fazlasıyla doldurur.

« Son Düzenleme: 26 Temmuz 2014, 02:27:20 Gönderen: dunken (Gökhan GÜNEŞ) »
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
« Yanıtla #285 : 26 Temmuz 2014, 03:26:04 »
Sanıyorum ellerinde -şu an için- D2 var. Esasen bıçaklık ve sert herhangi bir çelikte bu işe uygun olabilir. Mesela D3.

Ancak sıra olayını bilmiyordum. O konuda haklısınız. Hem zaten bu çözüm, elinde buna harcayacak fazladan parası olan kişiler için önerilmişti.

Marangoz ve malzeme bulmak, başında beklemek ve o İstanbul trafiğinde kargo ile uğraşmak... Bu işle uğraşacak kişiye Allah kolaylık versin. O kişiye olan borç para ile ödenmez. Hayırlısı olsun...

forester

• 307
  • Murat pekdemir-1975
  • Meslek: müzmin işsiz ...
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #286 : 26 Temmuz 2014, 14:37:21 »
Ben kendi adıma verdiğiniz karara uyarım .Bölünse de olur  25+25+30  bu ölçüler iyi gibi sanki .Sunta da olur. Hazır çıta alınıp ona da sıkıştırılabilir. Artık neye karar verirseniz uyarım. Masrafı hesaba yatırırız herkese ne düşerse , 3 tl de ,5 tl de olsa kimse madur olmasın. Tekrar zahmetlerinizden ötürü teşekkürler.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #287 : 27 Temmuz 2014, 12:42:27 »
bır mıktar lambırı  alın uygun uzunlukta kesıp malzermeyı buna bantlarsanız  bırsey olmaz  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

legolas

• 1067
  • Gökhan
« Yanıtla #288 : 05 Ağustos 2014, 23:42:57 »
Arkadaşlar çelikler de  son durum şu

bayramdan sonra adamlar perşembe - cuma iş yerini açmadılar hafta sonu zaten çalışmıyorlar.
çelikleri alamadık, alper hocamın da süresi doldu düğünü var başında bir dünya işi var, istanbul ikametli kimsede yardımcı olurum demedi. istanbulda ağaçları hemen kestirecek marangoz da ayarlıyamayınca, işi çok uzattım belki ama

firmaya dün telefon ettim çeliklerin tamamını kendime gönderttim bugünde teslim aldım, sanayide suntaları kestirdim, yarın isim listesi çıktısını alıp her kezi tek tek arayıp adres teyit i alıp kargoluyacam.

işin bu kadar uzamasını veya ekstradan maliyet çıkmasını istemezdim ama son durum bu.

yarın gönderiyorum en geç cumaya herkezin eline ulaşmış olur.

ekstradan maliyet için daha fiyat çıkartmadım, 89 tl kargoya bana geldi 82 cm 4 cm eninde kestridiğim suntaların tanesine 1,5 tl verdim kişi başına da 2 ağaç kullanıldı. bide çelik boylarından kaynaklı fiyat farkı var 10 tl civarı adam başı ektra maliyet çıkacak tahminen.

arkadaşlar belki çok kızacaklar ama, elimden bukadarı geliyor yapabileceğim başka bir şey yok.

kusura bakmayın hakkınıza helal edin.
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

apeiron

• 411
  • İbrahim Kaymaz-1975
  • Meslek: Tasarım prodüksiyon
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #289 : 06 Ağustos 2014, 10:34:32 »
Üstat ne demek... asıl sana çok iş düştü, ben minnettar olurum teşekkür ederim. :2up  :)
Doğa, O ile paylaşabildiğin kadar senindir.

AliAydın

• 324
  • Meslek: memur
  • Yer: Eskişehir
« Yanıtla #290 : 06 Ağustos 2014, 11:30:10 »
Eline sağlık hocam, teşekkürler

legolas

• 1067
  • Gökhan
« Yanıtla #291 : 06 Ağustos 2014, 18:31:00 »
arkadaşlar şimdi yurtiçi kargo ile 14 parça kargoyu gönderdim en uygun yurtiçi kargo olduğu için onla görderdim ulaşabildiğim bütün arkadaşları aradım adres teyiti aldım.

Kargo Ücretleri Listede ki gibidir.

Doğukan             12.04  TL
Jekoben                7.51  TL
Mehmet Doğan   12.64  TL
Forester              12.04 TL
Pumpingiron          9.50 TL
Magari (Serkan)   15.17 TL
Ali Aydın               10.54 TL
Serkan Kuşçu       12.04 TL
Osmann               11.00 TL
Vural                    12.04 TL
İsmail Gençalp     11.00 TL
Birkan                  12.04 TL
Ecorotti                13.55 TL
Apeiron                12.04 TL

Ankara, İstanbul, İzmir, Sakarya ve Eskişehir Adresleri arkadaşlar kargolarını yarın teslim alabilirler, Şanlıurfa, Antalya adresinde ki arkadaşlar Cuma günü teslim alabilirler.

ekstra ücret için hesap çıkarmadım, Eylül başın da duyururum arkadaşlar takip ederseniz sevinirim o gün özelden yazarım.

Kargo ve Paket resimlerini akşam paylaşırım.

« Son Düzenleme: 06 Ağustos 2014, 18:33:34 Gönderen: dunken (Gökhan GÜNEŞ) »

legolas

• 1067
  • Gökhan
« Yanıtla #292 : 07 Ağustos 2014, 01:42:10 »

kargoda tek tek etiketlenmiş 14 parça paket, her bir paket 18mm kalınlığında 40 mm * 820mm lik sunta parçasının arasına konarak bant ile deli bağlar gibi sararak hazırlandı,
 (7 rulo koli bandı kullanıl dı  ^-^)  nakliye esnasın da başına birşey gelmesin diye. yarın teslim alacak arkadaşlar dıştan önce suntaları kontrol etsinler suntalar da kırılma varsa hemen kargoda hasar raporu düzenletsinler, bu agaçların büyük bir darbe ve yük görmeden kırılmaları imkansız.
4 parça ve 6 parça lama alan arkadaşların kargoları 4 parça ağacın kutu formun da birbirini sarması şeklin de paketlenmiştir (onların ağaç maliyetleri biraz daha pahalı oldu  ^-^).

yarın teslim alan tüm arkadaşlar özelden, buradan veya cepten bana ulaşırlarsa çok memnun olurum.

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #293 : 07 Ağustos 2014, 01:48:05 »
Hadi bakalım kazasız belasız yolları açık ola..
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #294 : 07 Ağustos 2014, 01:57:02 »
Hey maşallah bundan sonra kargocular büyük bir hata yapmazsa zarar görmezler.Sahiplerinede sesleneyim en yakın zamanda bekliyoruz M390dan bıçakları.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #295 : 07 Ağustos 2014, 10:42:53 »
Nasıl imrendim şimdi anlatamam organizasyon başında daha hiç bir bıçağımı eline almadan bu çeliği almak saçma olur diye düşündüğüm için organizasyona katılmadım ama çook pişmanım çünkü bu çeliği elde etmek çok zor hem pahalınolduğu için organizasyonu her zaman yapılmaz hem de sanırım sipariş süreci 3 ayı geçti. İnşallah alan arkadaşlar şaheserler yaratırlar güle güle eğeleyin :)
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
« Yanıtla #296 : 07 Ağustos 2014, 10:48:38 »
Ellerine saglik Gokhan Abi :))

nacho_grande

• 499
  • Serhan Yenilmez
    • Akantus Ahşap Emprenye
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #297 : 07 Ağustos 2014, 12:39:19 »
Tam deli işi olmuş Gökhan Hoca, ellerine sağlık.  :2up
"Kavgalarda, açıkça üstün olan tarafın, zayıf olan tarafa yatağanın keskin ağzıyla değil de, sırtıyla müdahale etmesi bir görgü kuralıydı." (Kaynak, Vikipedi)

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
« Yanıtla #298 : 07 Ağustos 2014, 13:24:29 »
Daha once tecrübe etmis biri olarak tekrar dile getirme ihtiyaci duyuyorum gercekten verien buyuk bir emek var ortada. 

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
« Yanıtla #299 : 07 Ağustos 2014, 13:35:59 »
Gökhan Hocam ellerin dert görmesin çelik geldi. Saolasın.
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com