O dediğinizde güzel de zaman sıkıntımız var, firma sadece bize çalışmıyor, kesimde sıraya giriyoruz bazen 3 günde bazen 10 günde sıra geliyor, bir kesime başlanıyor 1 gün sürüyor. diğer bir sıkıntı ellerinde ha deyince her çelikten olmuyor bakalım d2 varmı. bizimkisi en zahmetsiz, külfetsiz ve en ucuz maliyetle bu işi çözmek. bide arkadaşlar yeni para vermeye razı olacaklar mı.
yine en hesaplı ve hızlısı ham sunta kestirmek olacak, sadece bir marangoz ayarlanacak
5 cm eninde 85 cm uzunluğun da 28 adet sunta kestirilecek, tost kıvamında araya konup, koli bandı ile iyice sarılacak.
85 cm * 170 cm parça bir sunta bizim işimizi rahatlıkla görecektir, testere paylarını da koysak fazla fazla yetecektir.
183cm*366cm ölçüsünde 18mm ham sunta 65 tl ise 1 tabaka 7 metre kare geliyorsa 1,4 metre karesi de 15 tl ye falan gelir.
marangoz yatar daire testeresi ile 30 kesik atmak için kaç lira ister, benim arkadaşa 10 tl versem burada kestiririm ama istanbul da herhalde 20 tl den aşağıya kimse kesmez. 25 tl de istese toplam suntası dahil 40 tl ye bu iş biter.
kişi başına 3 tl fazladan maliyetle bu iş biter kabaca hesaplayacak olursak.
arkadaşlar buna itiraz etmezler de, benim bu basitçe anlattığım işi yapacak (keyfi yetecek) marangoz bulunur mu, bulunursa bu 10 dk. sürmeyecek işi hemen yapmaya razı olur mu. burada olsa ben size kendim bile keserim (daire testerem de var, dekupaj testerem de) ama bura da değil.
ne kadar basitmiş gibi de anlatsam bu iş 1 günü fazlasıyla doldurur.