arkadaşlar son durum şu
alper hocam malzemeleri almaya gitti, kargolayayım diye ama malzemeler çok uzun ve çok esnekmiş. d2 ler gibi değil diyor boyu 82 cm olunca malzame de ince olunca çok zayıf ve esnek diyor, kargoda kesin yamulur diyor. kargocularla da konuşmuş bükülmeden gönderme garantisi vermiyorlarmış. kendisi karton, mukavva kesmiş öyle ambalaj yapayım diye genede tam garantili olmaz diye daha sağlam yapalım diye bugün kargolamaktan vaz geçti.
ikinci durum kargoda bayram trafiği oluşmuş, son gelenleri sıraya koyup aktarma noktasında biriktiriyorlarmış, yani şimdide göndersek bayram sonrası nakledilecekmiş.
ilk durumu da göz önünde bulundurunca malzemeleri boşu boşuna kargoya verip aktarma noktalarında ezdirmeyelim dedik, hemde daha düzgün paketliyelim diye bayram sonrası göndermeye karar verdik.
istanbul ikametli arkadaşları tek tek telefonla aradım, onlarla da konuştum, müsait olan kendisi gidip alsın malzemenin başına birşey gelmesin diye söyledim. onlarda biz size uyarız veya kendimiz alırız dediler.
malzeme çok pahalı olduğu için açıkçası gözümüz korktu, siz ne dersiniz bıçak ölçünüz varsa çeliği 3'e veya 4'e bölelim mi. yoksa böyle gönderelim mi. satan firma nakliyeden kaynaklı hatayı kabul etmez.
ne yapalım bayram sonrasına kadar özelden veya buradan arkadaşlar görüşlerini paylaşsın.