Bıçak Sanatı - Forum

M 390 MICROCLEAN Böhler Çelik Tedariği

legolas

• 1067
  • Gökhan
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Balıkesir
Ynt: M 390 MICROCLEAN Böhler Çelik Tedariği
« Yanıtla #260 : 22 Temmuz 2014, 04:27:10 »

M390 (Eylül Sonu teslim olacak parti için İsim Listesi)

01 - Gökhan Güneş     (2 boy   80cm)*(en 3,5cm)     (Eski Listeden Kalan) 
02 - apeiron                (1 boy   80cm)*(en 3,5cm)     (Eski Listeden Kalan) 
03 - rezerve                (4 boy   80cm)*(en 3,5cm)     (Eski Listeden Kalan) 
04 - Mustafa Ünal        (1 boy   80cm)*(en 4 cm  )     
05 - nacho_grande      (2 boy   80cm)*(en 4 cm  )     
06 - maxilla                  (1 boy   80cm)*(en 3,5cm)     
07 - mehmet turan      (2 boy   80cm)*(en 3,5cm)
08 - mehmet&renas    (Kaç boy istediğini belitmemiş)
09 - Volkan ERDEM      (Kaç boy istediğini belitmemiş)
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

legolas

• 1067
  • Gökhan
« Yanıtla #261 : 22 Temmuz 2014, 04:28:23 »

paranın kalanını yatırmamış arkadaşlar paraları gönderirlerse sevinirim

04 - Sekan Kuşçu        (2 boy   80cm)*(en  4 cm)             (395 TL Kaldı)
09 - Magari                 (6 boy   80cm)*(en 4 cm)             (955 TL Kaldı)

Magari (serkan özaydın) beye hiç bir şekilde ulaşamadım.

serkan kuşçu beyde ulaştım göndereceğini söyledi ama hala elime ulaşmadı.

firmaya fazladan 1425 tl yi cebimden yatırdım. bu yaz gününde beni de parasız bırakmayın arkadaşlar.

birkan bey hariç tüm adresler elime ulaştı. birkan beyin adresi bana bir türlü ulaşmadı kendisine de ulaşamadım acilen ulaşabilecek arkadaş varsa kendisine bildirsin.

diğer sayfada kaldı diye bu sayfa için tekrar alıntı yaptım kusura bakmayın okumayan olursa diye.
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #262 : 22 Temmuz 2014, 04:30:51 »
Magari (serkan özaydın) beye facebook üzerinden konunun linkini yolladım.Umarım geri dönüş yapar.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

legolas

• 1067
  • Gökhan
« Yanıtla #263 : 22 Temmuz 2014, 04:33:52 »
Magari (serkan özaydın) beye facebook üzerinden konunun linkini yolladım.Umarım geri dönüş yapar.

teşekkürler osman bey

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #264 : 22 Temmuz 2014, 09:08:36 »
Gökhan hocam olmadı Eylül listesine adını yazdıran arkadaşlar ücretini ödeyip hazırdaki çelikleri alır (gerçi böldürme işi çıkacak yine), diğer iki arkadaş Eylül listesine tekrar katılır arzu ederse.
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

Volkan ERDEM

• 115
  • Meslek: Eczacı
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #265 : 22 Temmuz 2014, 10:30:23 »

M390 Eylül Sonu teslim olacak parti için ben (1  boy   80cm)*(en 4cm) istiyorum. 

magari

• 375
  • Serkan 1973
  • Meslek: Textil
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #266 : 22 Temmuz 2014, 11:06:56 »
Kusura bakmayın haberim olmamış durumdan  :'(
Osman sağolsun haberetti hemen hallettim.

legolas

• 1067
  • Gökhan
« Yanıtla #267 : 22 Temmuz 2014, 13:03:21 »
Gökhan hocam olmadı Eylül listesine adını yazdıran arkadaşlar ücretini ödeyip hazırdaki çelikleri alır (gerçi böldürme işi çıkacak yine), diğer iki arkadaş Eylül listesine tekrar katılır arzu ederse.

hocam olmayan ne anlamadım. kimsenin sonradan isim yazdırıp var olan çelikleri alması diye bir durum yok. listeden en baştan ismini yazdırıp parasını yatıran arkadaşlar çeliklerini alacak. yeni yazdıranlar eylül teslim listesine eklenecek. karışıklık nerde çıktı anlamadım  :( sadece bu parti çeliği eksik geldi onun için oradan 3 arkadaş (birisi ben) hakkından feragat etti biz eylülde gelenden alalım dedik. başka isim kaydırma olmadı. ilk günkü isim listesi ne ise hala o geçerli.

yok parada geciken arkadaşları diyorsanız bir şekilde kendilerine ulaşacaz, onlara sebep diğer arkadaşları mağdur etmiyecez ki serkan beye ulaşıldı zaten. onlardan dolayı kimseyi bekletmiyecez. adamların parasını ödediği çeliği de başkasına satmıyacaz.

yine yanlış anladığım yer varsa beni düzeltin.

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #268 : 23 Temmuz 2014, 03:45:26 »
Ara sıra benim ekibe çıkışırım, mail yazmayın telefon açıp iki satır konuşun, maili okuyan cümleleri kendi vurgusu ile okur, farklı anlar durduk yere bana tartışma çıkartmayın  diye. Sanırım benzeri bu sefer benim başıma geldi. "olmadı" yı şöyle okumak lazım "bu işi şu şekil yaparız, olmadı böyle böyle yaparız."
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

legolas

• 1067
  • Gökhan
« Yanıtla #269 : 23 Temmuz 2014, 04:07:59 »
Ara sıra benim ekibe çıkışırım, mail yazmayın telefon açıp iki satır konuşun, maili okuyan cümleleri kendi vurgusu ile okur, farklı anlar durduk yere bana tartışma çıkartmayın  diye. Sanırım benzeri bu sefer benim başıma geldi. "olmadı" yı şöyle okumak lazım "bu işi şu şekil yaparız, olmadı böyle böyle yaparız."

hocam kırdıysam özür dilerim, benimki zaten yanlış anlama da, kızgınlık ve sitem yok. sadece sordum, şimdi anlaştık sıkıntı yok  :)) hakkını helal et

osmann.

• 144
  • Meslek: personal trainer
  • Yer: Izmir / Alsancak
« Yanıtla #270 : 23 Temmuz 2014, 09:28:30 »
Selam Gokhan usta, ozelden yazmistim ama dönüş olmadı.  Benim iletisim bilgilerimi aldınız mı?  Hasretle celigimi bekliyorum bilginize.. ;)

legolas

• 1067
  • Gökhan
« Yanıtla #271 : 23 Temmuz 2014, 14:48:38 »
yukarıda yazmıştım ama tekrar yazayım şuan itibarı ile tüm arkadaşların adres ve telefon bilgileri bana ulaştı teşekkürler.  :2up
çelikleri bu hafta sonuna kadar bayram öncesi kargolayıp gönderecez inşallah. firma çelik kesimlerini geciktirdi ondan bekliyoruz, yoksa kimseye sebep arkadaşları bekletmiyorum. firma çelikleri bugün teslim edecek bize, alper hocamda bugün yarın alıp kargolıyacak.
parada da 1 arkadaş kaldı, birde kilo farkından kaynaklı para kaldı (onuda bir ara arkadaşlara üleştiririz, adı konuşulacak bir meblağ değil 73 tl) başka bir sıkıntımız kalmadı be organizasyonda.

legolas

• 1067
  • Gökhan
« Yanıtla #272 : 23 Temmuz 2014, 15:25:37 »

M390 (Eylül Sonu teslim olacak parti için İsim Listesi)

01 - Gökhan Güneş     (2 boy   80cm)*(en 3,5cm)     (Eski Listeden Kalan) 
02 - apeiron                (1 boy   80cm)*(en 3,5cm)     (Eski Listeden Kalan) 
03 - rezerve                (4 boy   80cm)*(en 3,5cm)     (Eski Listeden Kalan) 
04 - Mustafa Ünal        (1 boy   80cm)*(en 4 cm  )     
05 - nacho_grande      (2 boy   80cm)*(en 4 cm  )     
06 - maxilla                  (1 boy   80cm)*(en 3,5cm)     
07 - mehmet turan      (2 boy   80cm)*(en 3,5cm)
08 - mehmet&renas    (Kaç boy istediğini belitmemiş)
09 - Volkan ERDEM      (1 boy   80cm)*(en 4 cm  ) 

legolas

• 1067
  • Gökhan
« Yanıtla #273 : 23 Temmuz 2014, 18:29:47 »
Ben bugün gördüm pazartesi elinizde olur Gökhan bey. Bu arada gelen çeliğin analizi konuda bir çalışma var mıdır ne düşünüyorsunuz bence ciddi bir meblağda alışveriş yaptık ve içimizin rahat olması açısından yaptırabilir miyiz

hocam kusura bakma yazıyı görmemişim şimdi farkettim. hemen cevaplıyayım ürün böhler, levhaya lazerle işlemişler adını, serisini, üretim tarihini, künyesi üzerinde var. kesim için alper hocam gittiğinde devamlı görüyor. böhler gibi bir firmanın üzerine m390 yazıp başka çeliği verme durumu kesinlikle olamaz. içiniz rahat olsun elimize de analiz raporu ve diğer belgeleri veriyorlar. bir nüshada size çıkartıp gönderebilirim sıkıntı yok. zaten gerekli açıklamayı osman bey yapmış, bu firmadan 440c aldığımdada çeliğin üzerinde sarı boya ile nokta nokta ürün yazılmıştı, çeliğinde gri gibi bir rengi oluyor (bu renk çeliğin sınıfına göre firma tarafından veriliyor (bülent beyden öğrendiğim kadarıyla)). m390 hiç almadım onunda özel rengi özel yazısı vardır, gelince hep beraber görürüz.

ana bayi ve ithalatçısından ürünü alıyoruz, aracıda kullanmadığımız için kesinlikle aklınıza birşey gelmesin. zaten bu firmadan forumda ustalarımızın tamamı çelik almıştır. büyük ustalar bu firmadan alıyor diye bizde buradan aldık ve alıyoruz.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #274 : 24 Temmuz 2014, 08:52:26 »
bu fırmadan alacağınız malzemelerde kafanızda herhangı bır soru ışaretı kalmasın. güvenılır ve işini düzgün yapan buyuk bır fırmadır. ayrıca böhlerden gelen malzemeler bence on numara  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

legolas

• 1067
  • Gökhan
« Yanıtla #275 : 25 Temmuz 2014, 15:09:35 »
arkadaşlar son durum şu

alper hocam malzemeleri almaya gitti, kargolayayım diye ama malzemeler çok uzun ve çok esnekmiş. d2 ler gibi değil diyor boyu 82 cm olunca malzame de ince olunca çok zayıf ve esnek diyor, kargoda kesin yamulur diyor. kargocularla da konuşmuş bükülmeden gönderme garantisi vermiyorlarmış. kendisi karton, mukavva kesmiş öyle ambalaj yapayım diye genede tam garantili olmaz diye daha sağlam yapalım diye bugün kargolamaktan vaz geçti.

ikinci durum kargoda bayram trafiği oluşmuş, son gelenleri sıraya koyup aktarma noktasında biriktiriyorlarmış, yani şimdide göndersek bayram sonrası nakledilecekmiş.

ilk durumu da göz önünde bulundurunca malzemeleri boşu boşuna kargoya verip aktarma noktalarında ezdirmeyelim dedik, hemde daha düzgün paketliyelim diye bayram sonrası göndermeye karar verdik.

istanbul ikametli arkadaşları tek tek telefonla aradım, onlarla da konuştum, müsait olan kendisi gidip alsın malzemenin başına birşey gelmesin diye söyledim. onlarda biz size uyarız veya kendimiz alırız dediler.

malzeme çok pahalı olduğu için açıkçası gözümüz korktu, siz ne dersiniz bıçak ölçünüz varsa çeliği 3'e veya 4'e bölelim mi. yoksa böyle gönderelim mi. satan firma nakliyeden kaynaklı hatayı kabul etmez.

ne yapalım bayram sonrasına kadar özelden veya buradan arkadaşlar görüşlerini paylaşsın.
« Son Düzenleme: 25 Temmuz 2014, 15:16:20 Gönderen: dunken (Gökhan GÜNEŞ) »

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #276 : 25 Temmuz 2014, 18:57:40 »
Elbette kısa parçalara böldürteceksiniz lamayı. Yapılacak en akıllıca iş bu olur. Bence 3 parçaya böldürtün. Çünkü 20 cm d2 lama aldım, beğenmedim uzunluğu. (d2 yi beğendim, uzunluğunu beğenmedim. 20 değil, 25 cm olsa iyiymiş.) 4 parça bence kullanışsız olur.

Yalnız, masrafı fazla tutmasın diye standart uzunluklar (25+25+30 gibi mesela) belirlemelisiniz. 

Benim siparişim geldiğinde ben üste para verip böldürteceğim. M390'lara destek olsunlar diye ek olarak, d2 de sipariş vereceğim. Kargolarken, d2-m390-d2-m390-d2... diye üst üste koyarlar. M390 hacamat olmaz.
« Son Düzenleme: 25 Temmuz 2014, 19:17:09 Gönderen: mustafaünal »

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #277 : 25 Temmuz 2014, 19:16:45 »
Bölüneceksede çelik sahiplerine kalmalı karar.
Bölmeden gönderileceksede bir marangoza gidip 2 parça mdf-sunta kestirip arasına çelikleri koyup cırt bantlada iyice sıkıştırıp kargoya verilebilir masraf olarak 3-4 lira tutar paket başı
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

legolas

• 1067
  • Gökhan
« Yanıtla #278 : 25 Temmuz 2014, 19:40:42 »
vakitin çok dar olması alper hocamın işinin olması bu işi bir günde çözmesi gerektiği için yardım istedim, osman hocamın dediği de mantıklı  ama alper hocam vakit bulup sunta kestirebilir mi. mevzu para değil, mevzu bu işe vakit ayırmak ve gerekli zamanı bulmak. eğer alper hocam vakit ayıramazsa, kalıcı bir çözüm bulamazsak, istanbul ikametli bir arkadaş sunta kestirme, ambalaj ve kargo ya gönderme işlerinde yardımcı olabilir mi.

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #279 : 25 Temmuz 2014, 21:59:14 »
Arkadaslar ıyı aksamlar, konu gokhan abının anlattıgı gıbı acıkcası celikleri o sekilde gondermek içime sinmedi d2 lerde osmanın yasadıgı problemin tekrarlanmaması ıcın kı d2 ler 30 cm daha kısaydı, cozum olarak sunta olabilir fakat maliyetini ogrenmek gerek ve acıkcası gonderme ısını 3kat daha yavaslatacak. Marangoz bı tanıdık var sorarım. Sımdı verdıgımız parayı dusunecek olursak yasanan gecıkmenın buna degecegını dusunuyorum. Haklı olarak heycanlanan arkadasların hevesını kırmak ıstemezdım lakin bel vermiş bir lamanın uzuntusu daha acı olabilir