Bıçak Sanatı - Forum

Aceminin elinden ilk deneme...

Sentinel

• **
  • 98
  • Carpe Diem!...
    • Hobisilah
  • Meslek: Cad/Cam Designer
  • Yer: İstanbul
Aceminin elinden ilk deneme...
« : 12 Mart 2014, 15:09:02 »
Kesinlikle buradaki ustalarımın eline su dökemem, affınıza mağruren fırlatma bıçaklarını çok seven birisi olarak ilk yaptığım bıçağımı ve bu bıçakla yaptığım ilk avı paylaşmak istiyorum. Form tümüyle el işçiliği ile çıkartılmış ısıl işlem, polisaj ve ağız açma işlemleri eski çalıştığı yerdeki atölyedeki ekipmanlar sayesinde yapılmıştır. Bıçak 440c çeliktir, bir arkadaşımı kıramadığımdan kendisi tarafından el konulmuş olup acemilikten yapım aşamaları çekilememiştir. Yeni işyerimde bir atölye olmadığı için bundan sonraki çalışmalarımda kullanacağım alet edevatların hazırlığını yapmaktayım, saygılarımla. Vatoz tam ortasından tek darbeyle avlanmış olup, aynı bıçakla ufak parçalar halinde dilimlenerek sahildeki kedilere ziyafet verilmiştir.

« Son Düzenleme: 12 Mart 2014, 20:31:05 Gönderen: sefaçabuk »
Yürekten çeliğe geçen hayata merhaba...

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
  • Meslek: Hırdavat-Nalburiye
  • Yer: burdur
Ynt: Aceminin elinden ilk deneme...
« Yanıtla #1 : 12 Mart 2014, 15:20:52 »
bıçak gayet güzel. formunu beğendim. elinize sağlık.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #2 : 12 Mart 2014, 16:29:47 »
Bıçak çok güzel olmuş ellerinize sağlık ama keşke boş yere hayvanı öldürmeseydin. 

Sentinel

• **
  • 98
  • Carpe Diem!...
    • Hobisilah
« Yanıtla #3 : 12 Mart 2014, 16:57:51 »
bıçak gayet güzel. formunu beğendim. elinize sağlık.

Teşekkür ederim.

Bıçak çok güzel olmuş ellerinize sağlık ama keşke boş yere hayvanı öldürmeseydin. 

Boşuna öldürdüm denemez bacağıma iğnesini batırdıktan sonra sahilde bulunan küçük çocuklara da saldırmasın diye öldürdüm orada bulunan bi balıkçı nasıl ayıklanıp yeneceğini de anlattı fakat uğraşmak istemediğimden kedilere ziyafet verdim. İki yaz önce yaşlı bir turisti ayağından sokarak öldürdüğünü bildiğim için güvenlik sebebiyle yaptım bunu. Aksi takdirde ben aynı zamanda lisanslı atıcıyım ama bu güne kadar yemeyeceğim hiçbir canlıyı hedef olarak görmedim keyif için.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #4 : 12 Mart 2014, 17:02:30 »
Duyarlı olmanıza sevindim. Çok kişiyi kızdırsa bile keyif için yapılan avcılığa da karşı biriyim :)

Acur Firarda

• 453
  • Meslek: Kamu
« Yanıtla #5 : 12 Mart 2014, 17:23:03 »
Bıçak güzel olmuş elinize sağlık. Ben hayvanların öldürülmesine karşıyım hele ki birisine zarar verdi diye. Yaşam alanlarına giriyoruz yetmiyor birde yaşam alanlarını yok ediyoruz o da yetmiyor üstüne öldürüyoruz.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #6 : 12 Mart 2014, 17:25:06 »
Bıçak güzel olmuş elinize sağlık. Ben hayvanların öldürülmesine karşıyım hele ki birisine zarar verdi diye. Yaşam alanlarına giriyoruz yetmiyor birde yaşam alanlarını yok ediyoruz o da yetmiyor üstüne öldürüyoruz.

Eee hayvanlık bizde biraz o yüzden. :)
Okinawian

Sentinel

• **
  • 98
  • Carpe Diem!...
    • Hobisilah
« Yanıtla #7 : 12 Mart 2014, 17:46:57 »
Duyarlı olmanıza sevindim. Çok kişiyi kızdırsa bile keyif için yapılan avcılığa da karşı biriyim :)

Teşekkürler, bende keyfi canlı kıyımına karşıyım.

Teşekkür ederim. Aynı düşüncedeyim ancak evinin olduğu yerde yapılmış evimde otururken beni sokan akrebe de ne yazık ki müsamaha gösteremeyebiliyorum fakat dağ bayır dolaşıpta keyfe akrep öldürmeye elbette karşıyım.

Eee hayvanlık bizde biraz o yüzden. :)

Evet genelde düşünebilen tek hayvan olduğumuz söylenir, ancak düşünmeden hareket edenlerde var aramızda haklısınız.

AliAydın

• 324
  • Meslek: memur
  • Yer: Eskişehir
« Yanıtla #8 : 12 Mart 2014, 18:16:19 »
Moderatorler müdehale etmeden ben hatırlatayım:

" Ölü yada yaralı hayvan görüntüleri, avlanma ve ateşli silahlar ile ilgili görüntüler paylaşılamaz."
Diyor forum kuralları  ;)

Sentinel

• **
  • 98
  • Carpe Diem!...
    • Hobisilah
« Yanıtla #9 : 12 Mart 2014, 18:47:39 »
Moderatorler müdehale etmeden ben hatırlatayım:

" Ölü yada yaralı hayvan görüntüleri, avlanma ve ateşli silahlar ile ilgili görüntüler paylaşılamaz."
Diyor forum kuralları  ;)

Evet haklısınız, ilk paylaşım olunca, insan bazı detayları dalgınlıkla unutabiliyor, hatırlatması için teşekkür ederim bununla beraber 35dk. dan sonra mesajların edilemedi mümkün olmadığından müsait bir moderatör arkadaştan başka müdahele şansımız da yok.

Edit : Moderatöre rapor etme yöntemiyle bildirimde bulundum saygılarımla.
« Son Düzenleme: 12 Mart 2014, 18:51:38 Gönderen: Sentinel »

legolas

• 1067
  • Gökhan
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #10 : 12 Mart 2014, 20:04:31 »
bıçak çalışması için elinize sağlık güzel çalışma
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #11 : 12 Mart 2014, 23:08:29 »

Ellerinize sağlık, namlu olarak çok güzel olmuş, keşke kabzeyide tamamlasaydınız  O:-)

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #12 : 12 Mart 2014, 23:11:59 »
Sizi tenzih ederim. Öldürme içgüdüleri insanda mevcuttur. Ben hamam böceği ya da sivri sineği elleriyle besleyen görmedim.
Okinawian

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #13 : 12 Mart 2014, 23:21:01 »
Bicak başarili bence ilk avinida yaptiğina göre artik başka hayvan öldürmemeniz temennisiyle bir kabza yapip biçaği tekrar paylaşmaniz çok hoş olurdu..
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Sentinel

• **
  • 98
  • Carpe Diem!...
    • Hobisilah
« Yanıtla #14 : 12 Mart 2014, 23:58:20 »
Bicak başarili bence ilk avinida yaptiğina göre artik başka hayvan öldürmemeniz temennisiyle bir kabza yapip biçaği tekrar paylaşmaniz çok hoş olurdu..

Bıçağın özel bir kabzası yok (namlu kısmı resimde gözükürken kabza kısmı kamışın içerisinde gizli kalmış durumda) zaten fırlatma bıçağı olarak hazırladım. Ekteki resimdeki fırlatma bıçaklarını model olarak seçmiştim kendime bu bıçağı yaparken, bir arkadaşım tarafından el konulduğu için üzerinde extra işlemde yapmam söz konusu değil ne yazık ki. Bunun dışında yeni hazırlayacağım modellerde de yine fırlatma bıçaklarını ağırlıklı olarak model almak istiyorum, belki paracord düğümlü kabze modeli düşünebilirim ama.

« Son Düzenleme: 13 Mart 2014, 00:00:41 Gönderen: Sentinel »

tufan

• 1180
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: kırklareli/ lüleburgaz
« Yanıtla #15 : 13 Mart 2014, 01:20:00 »
Bıçak çok güzel olmuş ellerinize sağlık
Eğer bir örs isen kendini sabit tut,eğer bir çekiç isen zamanında vur. ( G.Herbert)

Sentinel

• **
  • 98
  • Carpe Diem!...
    • Hobisilah
« Yanıtla #16 : 13 Mart 2014, 15:33:40 »
Bıçak çok güzel olmuş ellerinize sağlık

Teşekkür ederim.