Bıçak Sanatı - Forum

eski bir ustura restorasyonu

birkan

• 123
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: istanbul
eski bir ustura restorasyonu
« : 09 Mart 2014, 23:39:13 »

Arkadaslar bir antikacinin bana getirdigi ve restorasyonunu yapmami istedigi usturanin sap kismini yeniledim .sap fil disi . arka kismindan kirilmisti .altina gumus plaka tutturup percinlemislerdi . tamamen kendi kafama gore restore edebilecegimi soyleyince , baga ile kombine etmek geldi aklima . ay yildiz kakma yaparsak guzel olacagini konusmustuk . baga icine fil disi ay yildiz kakma yaptim . umarim begenirsiniz .bu eski hali

birkan

• 123
Ynt: eski bir ustura restorasyonu
« Yanıtla #1 : 09 Mart 2014, 23:41:13 »

bu da nacizhane benim yaptigim restorasyon sonrasi cekilen hali .umarim begenirsiniz . ustura gercekten mukemmeldi ,geri  vermeye kiyamadim .ama mecburen gitti :)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #2 : 09 Mart 2014, 23:45:08 »
Çok güzel olmuş. Fil dişi de heba olmamış. malzemeler akıllıca kullanılmış. İşçiliğe sözüm yok bile  :2up

« Yanıtla #3 : 09 Mart 2014, 23:47:44 »
Kombinasyon ve bağlı olarak yenileme işlemi çok başarılı olmuş  :2up kişisel düşüncem, bayrağımızdaki simgeleri elbette hepimiz severiz ama burada kullanılması sanki görünüş bütünlüğünü bozmuş gibi.

birkan

• 123
« Yanıtla #4 : 09 Mart 2014, 23:49:55 »
Çok güzel olmuş. Fil dişi de heba olmamış. malzemeler akıllıca kullanılmış. İşçiliğe sözüm yok bile  :2up
Salim ustam tesekkur ediyorum guzel dusuncelerin icin :)

« Yanıtla #5 : 09 Mart 2014, 23:52:53 »
Ellerinize sağlık işçilik harika gerçekten e tabi Ustura da öyle :) Yanlız Usturanın tarihini de merak etmedim değil doğrusu  :)
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

birkan

• 123
« Yanıtla #6 : 09 Mart 2014, 23:53:33 »
Kombinasyon ve bağlı olarak yenileme işlemi çok başarılı olmuş  :2up kişisel düşüncem, bayrağımızdaki simgeleri elbette hepimiz severiz ama burada kullanılması sanki görünüş bütünlüğünü bozmuş gibi.
Sefa ustamm kesinlikle haklisin , ilk basta rumi desen kullanacaktim , hatta baglanti yererinde ki den dan dedigimiz ( ustam cizmistir ) desenler ile ay yildiz uyumsuz olacakti fark ettim ama kapali carsi zihniyetini yenmek kolay degil . antikaci bunu buyuk ihtimalle bir turist e satak . bu yuzden ille ay yildiz yap dedi bende musterim diye dinlemek zorunda kalidim .

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #7 : 09 Mart 2014, 23:56:18 »
 ??? Harika olmuş.

birkan

• 123
« Yanıtla #8 : 09 Mart 2014, 23:56:45 »
Ellerinize sağlık işçilik harika gerçekten e tabi Ustura da öyle :) Yanlız Usturanın tarihini de merak etmedim değil doğrusu  :)
dostum bende merak ettim ama uzerinde arapca mustafa kemal hatirasi yaziyor . savs gordugu kesin ama cok bilgim  yok dogrusu . bir ara ogrenirsem yazarim :)

tufan

• 1180
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: kırklareli/ lüleburgaz
« Yanıtla #9 : 09 Mart 2014, 23:57:22 »
Mükemmel olmuş ellerine sağlık .Besmele daha net olmuş
Eğer bir örs isen kendini sabit tut,eğer bir çekiç isen zamanında vur. ( G.Herbert)

« Yanıtla #10 : 09 Mart 2014, 23:57:41 »
Valla işçiliğe tekrar tekrar baktım ve bakakaldım, zaman içinde kimbilir ne güzellikler görme şansı yakalayacağız sizden  :2up tekrardan tebrikler

birkan

• 123
« Yanıtla #11 : 09 Mart 2014, 23:59:07 »
??? Harika olmuş.
Tesekkur ederim Alper hocam . daha temiz yapabilridim ama biraz eski bir gorunum vermem gerekiyordu . baglama yerlerini biraz yipranmis biraktim .cok da parlatmadim . yoksa parlatinca baga bir baska guzel oluyor :)

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #12 : 09 Mart 2014, 23:59:28 »
Bıçağında Osmanlıca "Kemal Paşa hatırası" yazıyor. Kiminmiş merak ettim.
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #13 : 10 Mart 2014, 00:00:42 »
Sen söyledim diyorsun ama ben ilk kez görüyorum bunu. Ellerine sağlık bu arada güzel olmuş.
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

« Yanıtla #14 : 10 Mart 2014, 00:02:33 »
Bana da ilk başta Mustafa Kemal'i Atatürk'ü çağrıştırdı ancak bu usturanın yanılmıyorsam orjinal diyerek internette satılanını görmüştüm artık nekadar doğruysa, çelik üzerindeki kalpaklı çizimden çağrıştırdı ancak benim diğerinde gördüğüm Atamıza daha çok benziyordu, saygılarımla :)
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

tufan

• 1180
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: kırklareli/ lüleburgaz
« Yanıtla #15 : 10 Mart 2014, 00:04:06 »
??? Harika olmuş.
Tesekkur ederim Alper hocam . daha temiz yapabilridim ama biraz eski bir gorunum vermem gerekiyordu . baglama yerlerini biraz yipranmis biraktim .cok da parlatmadim . yoksa parlatinca baga bir baska guzel oluyor :)

Çok doğru düşünmüşsün,parlattımı büyüsü bozulurdu
Eğer bir örs isen kendini sabit tut,eğer bir çekiç isen zamanında vur. ( G.Herbert)

birkan

• 123
« Yanıtla #16 : 10 Mart 2014, 00:08:45 »
Mükemmel olmuş ellerine sağlık .Besmele daha net olmuş

baga kullanmayi seviyorum Tufan hocam . dedigin gibi ayri bir derinlik katti fil disine .biz bagayi varaklayarak kullaniyoruz . ihtiyac halinde bana ulasabilrisiniz . siz ve diger arkadaslar

birkan

• 123
« Yanıtla #17 : 10 Mart 2014, 00:10:41 »
Bıçağında Osmanlıca "Kemal Paşa hatırası" yazıyor. Kiminmiş merak ettim.
Aynen hocam kemal pasa hatrirasi yaziyor . suan bedestende satista .tam olarak ogrenemedim dar zamanda yaptim teslim ettim

birkan

• 123
« Yanıtla #18 : 10 Mart 2014, 00:11:48 »
Sen söyledim diyorsun ama ben ilk kez görüyorum bunu. Ellerine sağlık bu arada güzel olmuş.

Sagol kardesim atladim mi acaba ? muhabbeti gecti diye hatirliyorum

birkan

• 123
« Yanıtla #19 : 10 Mart 2014, 00:14:28 »
Valla işçiliğe tekrar tekrar baktım ve bakakaldım, zaman içinde kimbilir ne güzellikler görme şansı yakalayacağız sizden  :2up tekrardan tebrikler

Sefa ustam tekrar  tesekkur ediyorum . daha cok yuzuk kolye kutu tablo gibi calismalar yaptigimizdan burada paylasmiyorum :) d2 celik siparis ettim Mehmet atik ile . bakalim birlikte guzel seyler cikaracagiz insallah :) eger size de kakma ile ilgili birsey lazim olursa seve seve yardimci olurum