Bıçak Sanatı - Forum

Yeni deri izleme araçlarım.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Yeni deri izleme araçlarım.
« : 09 Mart 2014, 14:05:10 »
Dün bir yerde kullanırım diye beklettiğim kemik parçalarından izleme için iki parça araç yaptım. Hemen deneme yaptım. Şablon kullanmadan serbest elle çalışarak doğaçlama birşeyler çıktı ortaya :)  Kullandığım deri izleme için maalesef hiç uygun değildi ama yine de sonuç verdi. Elimdeki daha uygun olan bir deri var onunla artık bir resim çalışması yapmayı planlıyorum. Kemik deri kenarlarını parlatmada da ahşaptan daha başarılı.

ASK

• 988
  • alicevik 1984
  • Meslek: memur
  • Yer: Balıkesir
Ynt: Yeni deri izleme araçlarım.
« Yanıtla #1 : 09 Mart 2014, 15:53:59 »
abi müthiş. Bundan iyisi şam da kayısı :2up
Derdi dünya olanın,dünya kadar derdi olur.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #2 : 09 Mart 2014, 16:31:44 »
Ben pek beğenmedim. Bu deri izleme için hiç de uygun değilmiş. Derinin kurumasına yakın bir saha üzerinden geçmek zorunda kaldım. İyi bir deri ile bu şekilde çok güzel çalışmalar yapılabilinir. Kemik ile çalışanlar parça kemikleri bu şekilde değerlendirsinler diye paylaşayım istedim.

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #3 : 09 Mart 2014, 19:25:59 »
Salim Abi, henüz kılıf yapmaya başlamadım, başlayınca sorarım diye bekliyordum ama yeri gelmişken kaçırmayayım. Normalde  bu desenler hazır deri kalemleri ile çekiç yada başka bir cisimle vurarak yapılmıyor mu, oluklar kemikle bastırarak yapılmıştır diye düşünüyorum ama deri üzerindeki o küçük desenleri nasıl verdiniz bu resimdeki kemiklerle.
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #4 : 09 Mart 2014, 19:37:49 »
Aynen normalde iz kalemleri ile vurarak oluşturuluyor. Ben bunları simetrik desenlerin dışında çalışmalar yapmak için hazırladım aslında. Deri uygun olmadığı için böyle basit bir çalışma yaptım. Önce çift taraflı kanal oluşturdum. Sonra bu kanallar arasında çapraz izler yaptım. En sonrada bu çapraz çizgilerin çapraz köşelerini yuvarladım. Deriyi önce ıslatıyorsun tabi. Ben bu iş için ıslak mendil kullandım. Kuruması daha çabuk oldu. Deri ıslanınca şekil almaya hazır hale geliyor. Yapımı oldukça kolay aslında. Kemik kullanmamın sebebi deriye zarar vermeden çalışılabiliyor olması. Ufak desenleri ufak kemik ile verdim. Ucu daha ince olduğu için daha detaylı çalışılabiliniyor. Kanalları büyük kemiğin ince olan köşesi ile yaptım. Dikiş kanallarını da daha önce tornavida ucu ile yaptığım kanal açma ucu ile açtım.
« Son Düzenleme: 09 Mart 2014, 19:47:22 Gönderen: Salim Türk »

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #5 : 09 Mart 2014, 20:26:50 »
Aynen normalde iz kalemleri ile vurarak oluşturuluyor. Ben bunları simetrik desenlerin dışında çalışmalar yapmak için hazırladım aslında. Deri uygun olmadığı için böyle basit bir çalışma yaptım. Önce çift taraflı kanal oluşturdum. Sonra bu kanallar arasında çapraz izler yaptım. En sonrada bu çapraz çizgilerin çapraz köşelerini yuvarladım. Deriyi önce ıslatıyorsun tabi. Ben bu iş için ıslak mendil kullandım. Kuruması daha çabuk oldu. Deri ıslanınca şekil almaya hazır hale geliyor. Yapımı oldukça kolay aslında. Kemik kullanmamın sebebi deriye zarar vermeden çalışılabiliyor olması. Ufak desenleri ufak kemik ile verdim. Ucu daha ince olduğu için daha detaylı çalışılabiliniyor. Kanalları büyük kemiğin ince olan köşesi ile yaptım. Dikiş kanallarını da daha önce tornavida ucu ile yaptığım kanal açma ucu ile açtım.

Ellerine sağlık Abi. Bu paylaşım benim için iyi oldu. Netten bu işleme kalemlerini araştırdım haylı pahalı. Eğer bu şekilde bi seçeneğimiz varsa bende kemik vardı. Aklıma bikaç şey daha geliyo ama en güzeli uygulamalı öğrenmek, onuda kılıfı yaparken sorarım. Eyvallah Abi
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #6 : 09 Mart 2014, 20:38:27 »
Büyük olanı daha önce yapmıştım. Yeterli gelmeyince ufak olanı dün yaptım. Zımparalaması ile beraber 5-6 dakikada oldu bitti :) İnternette gördüğüm kadarı ile manikür aletleri ile yapıyorlar. Büyük olanı deri kenarlarını düzleştirirken çok başarılı olduğunu görünce küçük olanı yapmaya karar verdim. Bende bu işleri pek bilmiyorum internetteki videolar ve uygulayarak öğrenmeye çalışıyorum ama elimden geldiğince yardımcı olurum. Takıldığın noktada sorarsın olmadı beraber denemeler yaparak hep birlikte öğreniriz.

Bu arada bu aletleri yaparken keskin köşe bırakma. En sivri yerde bile köşeleri yuvarla, yoksa deriye zarar veriyor ve düzgün sonuç alınmıyor. Bundan sonraki denememde iz hattını çok az kesik attıktan sonra bu kalemler ile şekillendireceğim.   
« Son Düzenleme: 09 Mart 2014, 20:49:43 Gönderen: Salim Türk »

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #7 : 09 Mart 2014, 20:55:42 »
Salim ellerine sağlık. Konunun devamını takipteyim.

Bize şimdi kemik arattıracaksın. Kabza için de kemik aramış bulamamıştım. :)
Okinawian

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #8 : 09 Mart 2014, 21:07:06 »
Sorma bende de bir parça deve kemiği vardı. yarısını neckerde kullandım. diğer yarısını da çakıda kullanmak için kestim. Zor bulunca parçaları atmaya kıyamamıştım :) İşe yaradı o parçalar. İhtiyaca göre belki bir adet daha izleme kalemi yapabilirim. Büyük olanın dört köşesi de farklı kalınlıklarda olduğu için çok kullanışlı oldu. Küçük olanın sivri ucu ve arkasını kullanıyorum. 

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #9 : 09 Mart 2014, 22:22:13 »

Bence on numara olmuş , ellerine emeğine sağlık  :2up  :2up  :2up

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #10 : 09 Mart 2014, 22:25:59 »
Eyvallah kardeşim sağolasın. Öğrenmeye çalışıyorum.

tufan

• 1180
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: kırklareli/ lüleburgaz
« Yanıtla #11 : 09 Mart 2014, 22:53:08 »

Bence on numara olmuş , ellerine emeğine sağlık  :2up  :2up  :2up

:2up :2up :2up
Eğer bir örs isen kendini sabit tut,eğer bir çekiç isen zamanında vur. ( G.Herbert)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #12 : 09 Mart 2014, 23:05:05 »
Teşekkürler :)

birkan

• 123
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #13 : 10 Mart 2014, 03:10:10 »
hep merak etmistim nasil yapildigini tesekkurler , elinize saglik

legolas

• 1067
  • Gökhan
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #14 : 10 Mart 2014, 08:32:40 »
tüm arkadaşlara katılıyorum on numara olmuş, çok da güzel anlatmışsın ellerine sağlık.  :2up :2up :2up
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #15 : 10 Mart 2014, 09:56:10 »

Birbirini tekrar eden desenler genelde aşağıdaki resimdeki gibi iz kalemleri kullanılır.

Benim yaptığım bu araçlar bir nevi daha serbest çalışmalarda kullanılıyor.  http://www.youtube.com/watch?v=oWhQTitmy_M

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #16 : 10 Mart 2014, 10:44:58 »
aslında mahret kemikte degıl hıcbi aparat kullanmadan bukadar karısık bi desenı yapaan usta ellerde tebrikler salim usta cok guzel :2up

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #17 : 10 Mart 2014, 10:50:34 »
abi eline sağlık, kemik parçalarını değerlendirmek için işlevsel bir çözüm.

Netten bu işleme kalemlerini araştırdım haylı pahalı.

Mehmet Ali, bana uğrarsan sana kılıf yapacağın zaman tüm ekipmanımı veririm. iz kalemleri vs... işine yarar sanıyorum  8)
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #18 : 10 Mart 2014, 10:57:20 »

aslında mahret kemikte degıl hıcbi aparat kullanmadan bukadar karısık bi desenı yapaan usta ellerde tebrikler salim usta cok guzel :2up

Eyvallah kardeşim, mahcup ediyorsun. Ama gerçekten göründüğü kadar karışık değil. Yapacak arkadaşlar korkmasın pek maharet istemiyor aslında :) Ufak desenleri çıkarmak 5dk falan sürüyor.

abi eline sağlık, kemik parçalarını değerlendirmek için işlevsel bir çözüm.

Teşekkürle Emin kardeşim. Metalle de denedim ama kemik ile çok daha iyi sonuç alınıyor.
« Son Düzenleme: 10 Mart 2014, 10:59:11 Gönderen: Salim Türk »

birkan

• 123
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #19 : 10 Mart 2014, 22:59:49 »

Birbirini tekrar eden desenler genelde aşağıdaki resimdeki gibi iz kalemleri kullanılır.

Benim yaptığım bu araçlar bir nevi daha serbest çalışmalarda kullanılıyor.  http://www.youtube.com/watch?v=oWhQTitmy_M

ustam eline saglik gercekten maharet istiyor . el isi , el emegi bi baska