Ustalarımız muhakkak yardımcı olacaklardır bu konuda, ben size şöyle bir çelik önerebilirim bildiğim kadarı ile tabiyki 14C28N böker'in kullandığı harika bir çelik, bu çeliğin özelliklerinden birisi harika derecede ağız alabiliyor gerçekten çok şaşırmıştım ilk izlediğimde Kaya Ustamla da muhabbeti geçmişti hatta buyurun linki paylaşayım ben konudan biraz saptı ama kusuruma bakmayın http://www.youtube.com/watch?v=uwwtIogdc5Y
Kimyasal yapısına bakıldığında düşük alaşımlı bir takım çeliği görünüyor. Hatırı sayılır karbon oranı var ( % 1.05-1.15 arası) içerdiği tungsten vanadyum ve krom da hesaba katılırsa oldukça iyi ağız tutan bıçaklar yapılabilir. Neredeyse her tür bıçağı yapmaya uygun. Güle güle kullanın.
Alıntı yapılan: sefaçabuk link=topic=5673.msg110681#msg110681 date=139aslındaKimyasal yapısına bakıldığında düşük alaşımlı bir takım çeliği görünüyor. Hatırı sayılır karbon oranı var ( % 1.05-1.15 arası) içerdiği tungsten vanadyum ve krom da hesaba katılırsa oldukça iyi ağız tutan bıçaklar yapılabilir. Neredeyse her tür bıçağı yapmaya uygun. Güle güle kullanın.Sefa ustam çok teşekkürler, birde elimde 1095 var bir parça (1.1274 )ama 54 hrc sertleştirilmiş..bunu islemeden once normalizasyonmu yapmak gerekir illaki? Bunun için kendi yaptığım gazbeton ocak yeterli olurmu acaba?