Bıçak Sanatı - Forum

D2 -2379 Çelik Tedarik (2. Levha Ortakları)

AliAydın

• 324
  • Meslek: memur
  • Yer: Eskişehir
Ynt: D2 -2379 Çelik Tedarik (2. Levha Ortakları)
« Yanıtla #80 : 09 Mart 2014, 00:08:05 »
forumda ki ustalarım her konuda her daim yardımcı oluyorlar, şansımız böyle büyük bir ailenin üyesi olduk.  :2up

Evet forumda dayanışma çok güzel  :2up

birkan

• 123
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #81 : 09 Mart 2014, 00:12:19 »
şimdi arkadaşlar forumda ki ustalarım ve büyüklerim daha iyi bilirler ama çelik tedariği eskiye göre kolay şimdi türkiye de çelik tedariği yapan firmada çok ilgilenen de çok. sadece niteliği yüksek çeliği bulmak sıkıntılı, yoksa bu tip çelikleri birlik oldukça devamlı alabiliriz. forumu takip ediyorsanız sık sık çelik tedariği yapılmakta, alım olmadığı dönemler de çok alan arkadaşlar diğer alacaklara stoğundan satış yapmakta, paylaşım her daim mevcut. alım gücümüz düşük olduğu için bizim gibi acemiler lama bazında alıyor, ortak sayısı fazla oluyor o kadar. şimdi ilk başlıyanlar tecrübe ile sabittir  ^-^, hemen almak istiyor ve acele ediyor, sabırlı olunur ve takip edilirse her zaman çelik bulabilirsiniz. forumda ki ustalarım her konuda her daim yardımcı oluyorlar, şansımız böyle büyük bir ailenin üyesi olduk.  :2up
hocam aldigimiz yerden lazer ile bicak formu verilmis olarak alamiyor muyuz ? ornegin 50 bicaklik lama ve 50 adet lazerde kesilmis form verilmis olarak ?

legolas

• 1067
  • Gökhan
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #82 : 09 Mart 2014, 00:42:05 »
hocam aldigimiz yerden lazer ile bicak formu verilmis olarak alamiyor muyuz ? ornegin 50 bicaklik lama ve 50 adet lazerde kesilmis form verilmis olarak ?

olur neden olmasın her şey para ve zamana bakıyor ama bunları etkileyen bazı faktörler var;
ustalarımın izni olursa yazacam bunlar benim fikirlerim,
birinicisi herkezin istediği model farklı aynı modeli isteyen en fazla kaç kişi bulabilirsin, farklı farklı modeller işlenecek o daha büyük sıkıntı.
ikincisi lazer ile kesimde veya plazma kesimde fire çok büyük kesim yaptırınca bıçak parçaları mazgal ızgarası gibi arkada iskelet bırakıyor, siz kendiniz kesseniz aynı malzemeden daha çok bıçak çıkartırsınız.
üçüncüsü bu tip kesimler biraz pahalı bizim gibi seri üretim yapmayan kişiler için biraz lüks.
dördüncüsü kendi profilini kendin çıkarmanın keyfi, uğraşı her adımını kendin yapmanın verdiği haz ne olacak. hazır gelen profil, kendi elinizde çıkardığınız eğri büğrü profil kadar göze hoş görünmüyor ve keyfi vermiyor.  ^-^

ama illa profil çıkaramıyan acemi arkadaşlar varsa, boş olan ustalara rica ederlerse parası ile profil çıkaracak forumda usta bulunur, herhalde fiyatıda plazma veya lazer kesime vereceğiniz ücrete yakın olur.  :2up
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #83 : 09 Mart 2014, 00:45:35 »
Alım yapılan firma lazerde kesim yapmaz ama toplanılıp lazer kesim firmasına yaptırabilir ancak o durumda bahsi geçen fiyatları 3 ile çarpmalıyız.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

magari

• 375
  • Serkan 1973
  • Meslek: Textil
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #84 : 09 Mart 2014, 01:04:37 »
Alım yapılan firma lazerde kesim yapmaz ama toplanılıp lazer kesim firmasına yaptırabilir ancak o durumda bahsi geçen fiyatları 3 ile çarpmalıyız.
Lazer kesim yapan nereler var acaba ?

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #85 : 09 Mart 2014, 01:23:33 »
İnternette aramak bu kadar zor olmamalı ancak onu da yapalım.
http://tr.lmgtfy.com/?q=lazer+kesim
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

magari

• 375
  • Serkan 1973
« Yanıtla #86 : 09 Mart 2014, 09:16:31 »

Osman kardeşim çok teşekkür ederim yardımın için.
 Aramak zor değil emin ol arayabilirim tabiki ama sizlerin samimiyetine inanarak belki bilinen iyi hizmet veren bir yerler vardır , varsa bir tecrübeniz paylaşın diye soruyorum , bilgiyi paylaşmakta neden bu kadar cimriyiz , çokmu zor yani "şurda yaptırdım iyi hizmet veriyorlar , fiyatı şudur " demek anlamıyorum .

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #87 : 09 Mart 2014, 09:40:56 »
Lazerciler saat hesabı çalışıyor fiyatları her yerde aynı gibi. Ben avuç taslamayla kesim yapıyorum sonra 1 saatte ege ile istediğim profili çıkartıyorum.
Okinawian

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #88 : 09 Mart 2014, 10:45:24 »

Aramak zor değil emin ol arayabilirim tabiki ama sizlerin samimiyetine inanarak belki bilinen iyi hizmet veren bir yerler vardır , varsa bir tecrübeniz paylaşın diye soruyorum , bilgiyi paylaşmakta neden bu kadar cimriyiz , çokmu zor yani "şurda yaptırdım iyi hizmet veriyorlar , fiyatı şudur " demek anlamıyorum .
Abi emin ol herhangi bir cimrilik değil bu yaptığım benim yada bir abimizin sana 3-5 kuruş daha ucuz diye önereceğimiz yerlere yol parası şudur budur derken daha pahalıya gelir bu tür konular şu kadar ucuza yaptırdım diye ego tatmini ederken aslında işin daha pahalıya gelmesine neden oluyor. Tekrardan yanlış anlaşıldıysam özür dilerim.Ortalama fiyatlarda malumunuzdur bu işte çok yakın tanıdık falan olmadan indirim almak zor çünkü alternatifleride(sujeti vb.) pahalı bir yöntem.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

magari

• 375
  • Serkan 1973
« Yanıtla #89 : 09 Mart 2014, 10:51:43 »

Abi emin ol herhangi bir cimrilik değil bu yaptığım benim yada bir abimizin sana 3-5 kuruş daha ucuz diye önereceğimiz yerlere yol parası şudur budur derken daha pahalıya gelir bu tür konular şu kadar ucuza yaptırdım diye ego tatmini ederken aslında işin daha pahalıya gelmesine neden oluyor. Tekrardan yanlış anlaşıldıysam özür dilerim.Ortalama fiyatlarda malumunuzdur bu işte çok yakın tanıdık falan olmadan indirim almak zor çünkü alternatifleride(sujeti vb.) pahalı bir yöntem.
Evet asıl mesele zaman aslında fiyat değil , ben ucuzunu değil işimi en iyi şekilde görebileceğim insan gibi muamele alabileceğim tecrübeyle sabit bir yer arıyorum , tecrübesi olan paylaşsınki ben ve benim gibi acemiler boşa zaman ve para kaybetmesin diyorum. "Ortalama fiyat malumdur" derken benim hiç bir fikrim yok mesela "ortalama fiyat bir bıçak için 50 tl dir" desen daha iyi olmazmı burada ticari birşey yapmıyoruz rahat olun , yazın paylaşın "bilgi paylaştıkça büyür"

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #90 : 09 Mart 2014, 11:05:33 »
Evet asıl mesele zaman aslında fiyat değil , ben ucuzunu değil işimi en iyi şekilde görebileceğim insan gibi muamele alabileceğim tecrübeyle sabit bir yer arıyorum , tecrübesi olan paylaşsınki ben ve benim gibi acemiler boşa zaman ve para kaybetmesin diyorum. "Ortalama fiyat malumdur" derken benim hiç bir fikrim yok mesela "ortalama fiyat bir bıçak için 50 tl dir" desen daha iyi olmazmı burada ticari birşey yapmıyoruz rahat olun , yazın paylaşın "bilgi paylaştıkça büyür"

Abi bıçak başı fiyat diye birşey yok çizimler ne kadar çokça değişikse makina o kadar uzun kesim yapar fiyatı zaman belirler lazer kesim makinasına bizim aldığımız (50x4cm) lamaları örnek veriyorum bağlamaz yada bağlayamazlar lazer kesim için ortalama yarım plakalık parçanın tamamının lazere girmesi lazım.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

magari

• 375
  • Serkan 1973
« Yanıtla #91 : 09 Mart 2014, 11:11:07 »
Birdahakine lazer kesimli bir organizasyon yapsak nasıl olur ?

FATİH OUTDOOR TEAM

• 373
  • Meslek: Pas bizim işimiz.KTL
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #92 : 09 Mart 2014, 11:24:44 »
Birdahakine lazer kesimli bir organizasyon yapsak nasıl olur ?
Merhaba,
Lazer kesim yapilmasi icin tek tip model olmasi gerekir. Herkesin ayri ayri istedigi modeller lavhaya islenecek olursa cok buyuk fiyatlar cikar. Birde iyi ayarlanma olmaz ise 1-2 mm kisim yanacaktir. Farkli sekiller olursa fire de cok olacaktir.

legolas

• 1067
  • Gökhan
« Yanıtla #93 : 10 Mart 2014, 12:06:02 »
01 - Gökhan Güneş          (4 boy   50cm)     (en 4cm)  Parası   ( 84 TL)  (Verdi)          ( Adres Tamam)
02 - İbrahim1969             (5 boy   50cm)     (en  4cm) Parası ( 105 TL)
03 - Babasu                     (4 boy   50cm)     (en  8cm) Parası ( 168 TL)                      ( Adres Tamam)
04 - Ask1907                   (1 boy   50cm)     (en  8 cm) Parası  ( 42 TL)                      ( Adres Tamam)
05 - Mehmet Doğan         (1 boy   50cm)     (en  8cm)  Parası  ( 42 TL)                      ( Adres Tamam)
06 - İlkser                        (4 boy   50cm)  (en  3,5cm)  Parası   ( 74 TL) (Verdi)          ( Adres Tamam)
                                        (4 boy   50cm)     (en  4cm)  Parası   ( 84 TL) (Verdi)          ( Adres Tamam)
07 - Gökhan Bakla           (6 boy   50cm)  (en  3,5cm)  Parası ( 111 TL)                     ( Adres Tamam)
08 - jekoben                    (2 boy 50 cm)      (en 4 cm)  Parası  ( 42 TL) (Verdi)         
09 - Ahmet Özgen           (1 boy 50 cm)      (en 8 cm)  Parası   ( 42 TL) (Verdi)          ( Adres Tamam)
10 - Ali Aydın                   (1 boy 50cm)      (en 16cm)  Parası   ( 84 TL)
11 - Fatih TUTKUN           (2 boy 50 cm        (en 4cm)  Parası   ( 42 TL) (Verdi)          ( Adres Tamam)
                                       (2 boy 50 cm)    (en 3,5cm)  Parası   ( 37 TL) (Verdi)          ( Adres Tamam)
12 - Serkan Özaydın       (2 boy  50 cm )   (en 16cm)  Parası  (168 TL)
13 - pumpingiron            (1 boy 50cm )       (en 4cm)  Parası   ( 21 TL)
                                       (1 boy 50cm )     ( en 8 cm)  Parası   ( 42 TL)
14 - Mehmet Turan         (4 boy 50 cm)      (en 4 cm)  Parası   ( 84 TL)
15 - Ecorotti                    (10 boy 50 cm)(en 3,5 cm)  Parası   (185 TL)                      ( Adres Tamam)
16 - Emrah Kent              (3 boy 50 cm)      (en 6 cm) Parası    ( 96 TL) (Verdi)          ( Adres Tamam)
17 - tatenkof                   (4 boy 50 cm)      (en 4 cm) Parası    ( 84 TL) (Verdi)          ( Adres Tamam)
18 - Doğukan                  (1 boy 50 cm)      (en 4 cm) Parası    ( 21 TL)
19 - Karabina                  (2 boy 50 cm)      (en 4 cm) Parası    ( 42 TL)
20 - Serkan KUŞÇU          (2 boy  50 cm)     (en 8 cm) Parası   ( 84 TL)                     ( Adres Tamam)
21 - forester                    (2 boy 50cm )      (en 8 cm) Parası   ( 84 TL) (Verdi)          ( Adres Tamam)
22 - İbrahim BAŞEĞMEZ   (1 boy 50cm)       (en 4 cm) Parası   ( 21 TL)
23 - Mustafa Çınar           (1 boy 50cm)       (en 4cm)  Parası   ( 21 TL)
24 - Yusuf Günenç            (1 boy 50 cm)     (en 8 cm) Parası   ( 42 TL) (Verdi)          ( Adres Tamam)
25 - Behiç Erdağı              (1 boy 50cm)       (en 4cm) Parası   ( 21 TL)
                                        (1 boy 50 cm)      (en 6 cm) Parası  ( 32 TL)

saat 12:00 itibari ile banka listesi bu şekilde akşam tekrar kontrol ederim.

32 boy 4cm lik
22 boy 3,5 cm lik
13 boy 8 cm lik
3 boy 16 cm lik
4 boy 6 cm lik

şuan itibari ile bu satış sonlanmıştır. bu saat den sonra mümkünse kimse isim eklemesin

"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

İbrahim BAŞEĞMEZ

• 298
    • YouTube
  • Yer: ESKİŞEHİR
« Yanıtla #94 : 10 Mart 2014, 13:18:34 »
Havale yapıldı, özel mesajla adres bilgileri yollandı. Herşey için teşekkürler.

legolas

• 1067
  • Gökhan
« Yanıtla #95 : 10 Mart 2014, 15:07:27 »
01 - Gökhan Güneş          (4 boy   50cm)     (en 4cm)  Parası   ( 84 TL)  (Verdi)          ( Adres Tamam)
02 - İbrahim1969             (5 boy   50cm)     (en  4cm) Parası ( 105 TL)
03 - Babasu                     (4 boy   50cm)     (en  8cm) Parası ( 168 TL)                      ( Adres Tamam)
04 - Ask1907                   (1 boy   50cm)     (en  8 cm) Parası  ( 42 TL)                      ( Adres Tamam)
05 - Mehmet Doğan         (1 boy   50cm)     (en  8cm)  Parası  ( 42 TL)                      ( Adres Tamam)
06 - İlkser                        (4 boy   50cm)  (en  3,5cm)  Parası   ( 74 TL) (Verdi)          ( Adres Tamam)
                                        (4 boy   50cm)     (en  4cm)  Parası   ( 84 TL) (Verdi)          ( Adres Tamam)
07 - Gökhan Bakla           (6 boy   50cm)  (en  3,5cm)  Parası ( 111 TL)(Verdi)           ( Adres Tamam)
08 - jekoben                    (2 boy 50 cm)      (en 4 cm)  Parası  ( 42 TL) (Verdi)         
09 - Ahmet Özgen           (1 boy 50 cm)      (en 8 cm)  Parası   ( 42 TL) (Verdi)          ( Adres Tamam)
10 - Ali Aydın                   (1 boy 50cm)      (en 16cm)  Parası   ( 84 TL)
11 - Fatih TUTKUN           (2 boy 50 cm        (en 4cm)  Parası   ( 42 TL) (Verdi)          ( Adres Tamam)
                                       (2 boy 50 cm)    (en 3,5cm)  Parası   ( 37 TL) (Verdi)          ( Adres Tamam)
12 - Serkan Özaydın       (2 boy  50 cm )   (en 16cm)  Parası  (168 TL) (Verdi)          ( Adres Tamam)
13 - pumpingiron            (1 boy 50cm )       (en 4cm)  Parası   ( 21 TL)
                                       (1 boy 50cm )     ( en 8 cm)  Parası   ( 42 TL)
14 - Mehmet Turan         (4 boy 50 cm)      (en 4 cm)  Parası   ( 84 TL)
15 - Ecorotti                    (10 boy 50 cm)(en 3,5 cm)  Parası   (185 TL)                      ( Adres Tamam)
16 - Emrah Kent              (3 boy 50 cm)      (en 6 cm) Parası    ( 96 TL) (Verdi)          ( Adres Tamam)
17 - tatenkof                   (4 boy 50 cm)      (en 4 cm) Parası    ( 84 TL) (Verdi)          ( Adres Tamam)
18 - Doğukan                  (1 boy 50 cm)      (en 4 cm) Parası    ( 21 TL)
19 - Karabina                  (2 boy 50 cm)      (en 4 cm) Parası    ( 42 TL)
20 - Serkan KUŞÇU          (2 boy  50 cm)     (en 8 cm) Parası   ( 84 TL)                     ( Adres Tamam)
21 - forester                    (2 boy 50cm )      (en 8 cm) Parası   ( 84 TL) (Verdi)          ( Adres Tamam)
22 - İbrahim BAŞEĞMEZ   (1 boy 50cm)       (en 4 cm) Parası   ( 21 TL) (Verdi)          ( Adres Tamam)
23 - Mustafa Çınar           (1 boy 50cm)       (en 4cm)  Parası   ( 21 TL) (Verdi)          ( Adres Tamam)
24 - Yusuf Günenç            (1 boy 50 cm)     (en 8 cm) Parası   ( 42 TL) (Verdi)          ( Adres Tamam)
25 - Behiç Erdağı              (1 boy 50cm)       (en 4cm) Parası   ( 21 TL)
                                        (1 boy 50 cm)      (en 6 cm) Parası  ( 32 TL)

saat 15:00 itibari ile banka listesi bu şekilde akşam tekrar kontrol ederim.

32 boy 4cm lik
22 boy 3,5 cm lik
13 boy 8 cm lik
3 boy 16 cm lik
4 boy 6 cm lik

şuan itibari ile bu satış sonlanmıştır. bu saat den sonra mümkünse kimse isim eklemesin

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
  • Yer: Hatay
« Yanıtla #96 : 10 Mart 2014, 15:11:07 »
Demek herkes heyecanlı ve sabırsız. :) Bu gidişle sanki sandığımızdan daha erken kavuşacaz çeliklerimize :2up

Sentinel

• **
  • 98
  • Carpe Diem!...
    • Hobisilah
  • Meslek: Cad/Cam Designer
« Yanıtla #97 : 10 Mart 2014, 15:26:31 »
Demek herkes heyecanlı ve sabırsız. :) Bu gidişle sanki sandığımızdan daha erken kavuşacaz çeliklerimize :2up

Evet bu hızla giderse harika olur, gönderim yapılarak kargo bilgileri mesajla bildirildi, tekrardan teşekkür ederim.

Darısı uygun kalınlıkta, renkte ve doğru tabaklanma işleminden geçirilmiş halde deri bulma organizasyonuna.
Yürekten çeliğe geçen hayata merhaba...

AliAydın

• 324
  • Meslek: memur
  • Yer: Eskişehir
« Yanıtla #98 : 10 Mart 2014, 17:22:59 »
Listeden çıkacak olan olursa ben payımı biraz daha arttırabilirim :)

Serkan KUŞÇU

• *
  • 640
  • Meslek: Metalurji ve Malzeme Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #99 : 10 Mart 2014, 20:56:54 »
Listeden çıkacak olan olursa ben payımı biraz daha arttırabilirim :)
Ben Ankaradan da D2 ve D3 almış bulundum elde 30 bıçaklık çelik oldu isterseniz ben benim payı size devredeyim  ;)
Cehalet ne güzel şey, Her şeyi biliyorsun ;)