Bıçak Sanatı - Forum

Eğeden ustura olur mu?

Acur Firarda

• 453
  • Meslek: Kamu
Eğeden ustura olur mu?
« : 18 Şubat 2014, 20:04:08 »
Bilmediğim için soruyorum eğeden ustura olur mu olmazsa eldeki imkanlar dahilinde hangi çelikden yapabilirim siz değerli üstadların yorumlarını bekliyorum.

Rıza

• *
  • 562
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: İstanbul-Pendik
Ynt: Eğeden ustura olur mu?
« Yanıtla #1 : 18 Şubat 2014, 20:21:01 »
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=5305.0
Ben yaptım oldu. 8)
Eğe çeliğinden yaptığım usturayı günlük tıraşda kullanıyorum.Ustalar civa çeliğinden yapılabileceğini belirtmişti.Fakat ben lama şeklinde bulamadım.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #2 : 18 Şubat 2014, 21:18:16 »
Eğenin kullanıldığı çeliğe göre değişir diye biliyorum. Forumda yazıldığına göre genelde eğeler genelde W1, W2 veya D2 den yapılıyor. W1 ve W2 gibi çelikler ustura yapımı için uygun olduğu da yazıldı. Fakat D2 kalın karbür yapısından dolayı ustura yapımı için uygun değilmiş. Forumda denenerek onaylandı. Yine ustura için en ideal çeliklerden biri de civa çeliği olduğu da ortak karar herhalde. Ayrıca AEB-L ile de ustura yapılabilineceği bir konuda geçmişti. Benim aklımda kalanlar bunlar.

« Yanıtla #3 : 18 Şubat 2014, 22:58:19 »
Salim Ustama ek olarak ben de youtube de RWL-34 den yapılma bir ustura görmüştüm sanırım ondan da yapılabiliyor saygılarımla :)
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

« Yanıtla #4 : 18 Şubat 2014, 23:50:43 »
RWL-34 toz metalurjik çelik, olmaz mı hiç hem de mükemmel olur.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #5 : 19 Şubat 2014, 00:01:59 »
Olur da işte nereden bulacaksın :) 

Acur Firarda

• 453
  • Meslek: Kamu
« Yanıtla #6 : 19 Şubat 2014, 00:36:21 »
Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Elimde büyük lama eğe var rico files ismi deneyeceğim bakalım olursa tıraş olurum olmazsa süs olur :D

« Yanıtla #7 : 19 Şubat 2014, 02:02:24 »
Bende bir RWL-34 sevgisi var nedense zaten :) Özgür Usta ahb için paslanmaz istersen o modele RWL gider demişti getirtmedim ya içimde kaldı, ama bir gün o çelik buraya gelecek ve bu nikah kıyılacak  :D Sefa Ustam toz metalurjiğin diğer çeliklerden ayrıldı nokta ne oluyor acaba bir bilgiye sahip değilim desem yeridir bu konuda :)
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #8 : 19 Şubat 2014, 02:20:05 »
Bende bir RWL-34 sevgisi var nedense zaten :) Özgür Usta ahb için paslanmaz istersen o modele RWL gider demişti getirtmedim ya içimde kaldı, ama bir gün o çelik buraya gelecek ve bu nikah kıyılacak  :D Sefa Ustam toz metalurjiğin diğer çeliklerden ayrıldı nokta ne oluyor acaba bir bilgiye sahip değilim desem yeridir bu konuda :)
Nordellknives.comda var. Emre usta kullanmıştı bu çeliği, galiba oda bu siteyi kullanıyordu.  8)
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

« Yanıtla #9 : 19 Şubat 2014, 11:11:31 »
Nordellknives.comda var. Emre usta kullanmıştı bu çeliği, galiba oda bu siteyi kullanıyordu.  8)
Aynen Üstad nordel den getirticektim ben de, alında çok pahalı sayılmazdı ama bütçe okadar yoktu o aralar :)
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #10 : 19 Şubat 2014, 11:38:18 »
M390 deneyın  ;)  ama nasıl bılenır bılemıyorum.
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

« Yanıtla #11 : 19 Şubat 2014, 13:40:39 »
Sefa Ustam toz metalurjiğin diğer çeliklerden ayrıldı nokta ne oluyor acaba bir bilgiye sahip değilim desem yeridir bu konuda :)
Özgür, arama kısmına "toz metalurjik" yazarsan bir çok farklı başlık altında konuyu konuşup tartışmışız zaten  ;)

« Yanıtla #12 : 20 Şubat 2014, 00:33:54 »
Teşekkürler Sefa Hocam, hızlı öğrenme gafletine ben de düştüm sanırım :D
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

« Yanıtla #13 : 20 Şubat 2014, 00:51:07 »
Olur bazen  ;)

« Yanıtla #14 : 20 Şubat 2014, 01:02:46 »
Saygılarımla Hocam :)
Özgür Burak TAŞDEMİR