ben bununla calisiyorum, 750 w , 75x533 zimpara kullaniyor. Bir ara bu konu tartisilmisti.Avantajlari
1- Zimpara bantlari cok ucuz ve kolay bulunuyor. 1,5 tl filan, 40- 400 arasi
2-Diger tank zimpara makinalarindan daha guclu ve uzun omurlu. Benim 3. senem galiba.
Dezavantajlari :
1- Cok cok ucuz birsey degil, Uzerinde tipi yaziyor internetten arastirirsiniz,
2- En onemli dezavantaji ,bicak (ozellikle kalin profillerde ) sadece belirli bir yonden ( zimpara kenarinin acik oldugu yonden ) yaklastirilabildiginden , makinayi dikey yonde bir duz bir ters cevirmek zorunda kaliyorum. Dolayisi ile zimparanin akis yonu degisiyor. Bu da esit bir taslama esigi yapmayi cok zorlastiriyor. Ben bir yuzde bu esigi neredeyse tamamen ege ve zimpara ile elde yapmak zorunda kaliyorum
3-Cok gurultulu calisiyor, ( atolye ortaminda onemli degil belki ama balkonda cok cok onemli )
4- Zimparalar kolay eskiyor, ben karakoyde zirkon olanlarini tanesi 3,5 liraya 3m e yaptiriyorum.Bildiginiz gibi zirkon 120 grite kadar,
5- 75 mm zimpara genisligi icbukey agiz taslamalarinda cok cok zor kullanilabiliyor yani fazla genis kaliyor
6- Tabla aparati bir tek bunda var diye almistim ( serbest elle calisamiyorum henuz ), gecen ay sordugumda artik getirmediklerini soylediler ama disaridan bulunabiliyormus
Ben yaklasik 3 yildir bu aletle calisiyorum, tank zimpara ile calismadan aklima gelmeyen bir sey var ise lutfen bana sorun paranizi sokaga atmayin