Bu gün brülör ile ilgili kararlarımdan sonra dikey ocağı ısıtma işine bir ara verdim (günde bir çok kere yavaş hızlarla ısıtıyordum - en son 780 dereceye geldik), bu arada pota fırınıma biraz ilgi göstermemin zamanı geldi...
Kendileri 50 cm boyda, 35 cm çapta, 4 milim sacdan yapılmış güzel bir LPG tankı. Hurdacıdan 15 liraya aldım.
Bu arada kötü haber, fotograf makinesinin netlik ayarı bozulmuş, sanırım atölyede her türlü tozun, debdebenin arasında durmak iyi gelmiyor makinelere

Pota fırını 3 kademeli, birbirine kenetlenebilir olacak. Önce tepe kısmını kestim. Ancak benim küçük spiralle 1 saat filan sürdü kesmek.

Sonra da dip tarafı kestim

16 cantim çaplı bir PVC boru aldım. Resimde yatay ocağın da aynı iç çapa sahip olacağını görüyorsunuz:

Bu resimden pota fırınının ne kadar ciddi bir yalıtıma sahip olacağı görülüyor.

Fırın orta bölümünü düz bir tablanın üstüne koydum (malum kalıp alacağız)
Fırının yan tarafına brülö girişi boyutunda (5.2 cm çap - 2 parmak) bir boru koydum. İç tarafa 7.5 santim battaniye serdim. Tam ortalayacak şekilde PVC boruyu yerleştirdim.

Burada brülörün konik giriş kısmının nasıl negatifini kalıpladığım görülebilir (netlik ayarı burada saçmalamaya başladı).

Sonra da fırının iç duvarlarını Hycast-95 ürünü ile döktüm.

Kötü haber Sefa usta, sanırım hiç refrakter çimento veya seramik battaniye artmayacak

. Umduğumdan çok daha fazla malzeme gitti pota fırınına...
Hatta tepe ve dip kısmına yetmeyebilir. Bunun için Alt tarafa Hycast 85 doldurmayı düşünüyorum, kapağa ise kalan 95'i.
Hatta bir miktar yatay ocak için getirtmem bile gerekebilir