Bıçak Sanatı - Forum

Masat nasıl yapılır ?

Talha Akdeniz

• *
  • 29
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: sakarya
Masat nasıl yapılır ?
« : 04 Şubat 2014, 23:03:41 »
Masat nasıl yapılır ? Hammaddesi nedir ? Bu konuda bilgisi olan var mı

tarpoon

• 4739
Ynt: Masat nasıl yapılır ?
« Yanıtla #1 : 04 Şubat 2014, 23:07:27 »
masat üzerınde çok ınce kanalcıkları bulunan  bıçaklarımızdan daha fazla sertlıkte sertleştırılmış çelıktır. ıyı sertlesen çelık çubuk  bıraz zımpara ve ısıl ıslem sayesınde masat bızde yapabılırz.
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Talha Akdeniz

• *
  • 29
« Yanıtla #2 : 04 Şubat 2014, 23:27:13 »
Sağol abi.Kafama takılan bir konuydu

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #3 : 04 Şubat 2014, 23:44:00 »
Aslında daha iyisi de seramik çubuk olanıdır. Bunu bulamayınca bıçaklı sigorta porseleni de iş görür. Daha da olmadı, mutfaktaki porselen tabak, çanağın altı iş görür.

Katardaki apartta mutfaktaki ilk işim bıçakları fincan tabağının altıyla bileyip otelin not defterinin sayfalarıyla keskinliği test etmek olmuştu.  ;D
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #4 : 05 Şubat 2014, 10:56:00 »
Aslında daha iyisi de seramik çubuk olanıdır. Bunu bulamayınca bıçaklı sigorta porseleni de iş görür. Daha da olmadı, mutfaktaki porselen tabak, çanağın altı iş görür.

Katardaki apartta mutfaktaki ilk işim bıçakları fincan tabağının altıyla bileyip otelin not defterinin sayfalarıyla keskinliği test etmek olmuştu.  ;D
[/qu

:D :D :D otelde bile bıcak aslında yatagı bıraz kenara alsak suraya bant zınpara suraya tezgah ocak ahada atolye oldu valla affınıza sıgınarak soyluyorum biz bu işlerle hafiften kafayı kırdık galiba

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #5 : 05 Şubat 2014, 10:58:24 »
Mutfaktaki porselenler bilemek için güzel ama yinede seramik masatla aynı değil maalesef. Mutfakta hangi porselene el attıysam bana kalın taneli denk geldi :)

Talha Akdeniz

• *
  • 29
« Yanıtla #6 : 05 Şubat 2014, 10:59:29 »
Tam olarak nasıl biliyoruz seramik tabakla.Cahilliğimi mazur görün

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #7 : 05 Şubat 2014, 11:00:11 »
gçen sene mercandan aldıgım çakımla vapura bindim dayanamadım bi bakim dedim sonra filim kopmus zaten etraftaki milleti unutmusum bi baktım kolda kıl testi yapıyorum yanımdakı amcada gazeteyi bırakmıs saskın saskın beni izliyo :)) :)) :))

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #8 : 05 Şubat 2014, 11:14:14 »

Bir seyleri gönülden sevmek bu olsa gerek :)
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #9 : 05 Şubat 2014, 11:15:02 »
Tabağın ters çevir. Genelde yere değdiği kısımları zırhsız oluyor. O bölgede rahatlıkla bileme yapabilirsiniz. Bu bazen porselen bardak bile olabilir.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #10 : 05 Şubat 2014, 11:19:19 »

Bir seyleri gönülden sevmek bu olsa gerek :)

Bu bıçak severlikten çok bir disiplin gibi bir davranış. Arabaya binmeden önce tekerlekleri kontrol etmek gibi bir şey.

tabak altı yöntemimi vaktim olan bir anda paylaşırım.
Namık Kemal
Instagram'da ben

bahadır

• magblozyVE
  • 68
  • Meslek: ISG AMELESI
  • Yer: HATAY
« Yanıtla #11 : 12 Kasım 2014, 10:01:54 »
gçen sene mercandan aldıgım çakımla vapura bindim dayanamadım bi bakim dedim sonra filim kopmus zaten etraftaki milleti unutmusum bi baktım kolda kıl testi yapıyorum yanımdakı amcada gazeteyi bırakmıs saskın saskın beni izliyo :)) :)) :))

:D :D :D

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #12 : 12 Kasım 2014, 10:19:43 »
porselen tabağın ters çevirip taban kısmında bıçağı bilerdik bizde manisa demirci çocukluğumuzda el halısı dokurdu anneannem teyzelerim, halı çakıları karbon çelikten jilet gibi keskin olurdu tabak altında bilerlerdi ta o zaman 30 sene öncesi hatta benim sol elimde hatırası var  :D yıllardır taşırım çalığını

yusuf nalcıoğlu

• 389
  • Meslek: esnaf
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #13 : 12 Kasım 2014, 10:23:06 »
köye gittiğimde odunların arasında kabze için yarar ağaç varmı diye bakmaya başladım pikniğe giderken arabanın bagajına bileme taşı koymaya başladım.gördüğüm her bıçağı incelemeye başladım.acaba benim hastalığın tedavisi varmıdır sayın ustalar. :D  (kusura bakmayın  konuyu biraz baltalıyorum galiba)

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #14 : 13 Kasım 2014, 14:27:56 »
var var birkaç eğe bir mengene biraz çelik biraz zımpara tozu aldınmı hiçbir şeyin kalmaz merak etme :D

Murat AKIN

• 619
  • Meslek: Emekli teknik öğretmen
  • Yer: Tekirdağ
« Yanıtla #15 : 13 Kasım 2014, 19:43:16 »
Jiletin değeli olduğu devirlerde su bardağının içinde parmakla bastırıp sulu olarak bilenirmiş.

Cam kesiti bıçağı çok güzel biliyor.

Masa, sepha gibi ev eşyalarının üzerine kesilip konulan camların eli kesmemesi için kesilen yerler zımparalanır, işte bu zımparalı yerler iyi bıçak biler.

ZENON

• **
  • 89
  • Meslek: jeoloji mühendisi
  • Yer: Hakkari
« Yanıtla #16 : 13 Mayıs 2015, 10:53:43 »
Cam ile bileme yapmak çok tehlikeli bir iştir. Cam tozu kot taşlamada kullanılan bir madde ve akciğer zarı kanserinin en büyük nedenlerinden biridir. AMAN DİYİM
Bilmek anlamak yetmez ben yapmanın aciliyetine inanırım!

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #17 : 13 Mayıs 2015, 11:08:54 »
Bir camın kenarından kaldırabileceğiniz azami tozu sokakta her dakikada soluyorsunuz.

Titizlik yapmak isterseniz ıslak çalışabilirsiniz.
Namık Kemal
Instagram'da ben

ZENON

• **
  • 89
  • Meslek: jeoloji mühendisi
  • Yer: Hakkari
« Yanıtla #18 : 13 Mayıs 2015, 13:11:59 »
Eylem Hocam aman diyorum aman aman ! Toz yutmak anlamında demedim asla. Silis tozu çok tehlikelidir hiç farkına varmaz insan mikroskop altında gözükebilen sivri uçlu yapılar sahiptir. Akciğere yerleştimi kolaykolay çıkmaz ve zarda ciddi tahripe neden olur zamanla.
Bilmek anlamak yetmez ben yapmanın aciliyetine inanırım!

hüseyin75

• 937
  • Yer: Silifke
« Yanıtla #19 : 13 Mayıs 2015, 13:18:22 »
Ustalarım silisyum lu zımpara yapmakta aynen camgibi tehlikelimidir.