Bıçak Sanatı - Forum

Vidalı Pim Nereden temin edebilirim

apeiron

• 411
  • İbrahim Kaymaz-1975
  • Meslek: Tasarım prodüksiyon
  • Yer: İstanbul
Ynt: Vidalı Pim Nereden temin edebilirim
« Yanıtla #40 : 05 Şubat 2014, 17:59:52 »
vidalanan parçaların zamanla açma ya da gevşeme yapmaması için vidalamadan  önce yivlere siyanoakrilat türünde yapıştırıcı sürülmesi iyi olur.
Doğa, O ile paylaşabildiğin kadar senindir.

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #41 : 05 Şubat 2014, 18:07:39 »
arkadaslar etrafınızda tornacı vs olan varsa fiyat alın ben bikaçyerden sordum en iyı fıyatı veren bu firma oldu vatandaş enden haber bekliuo ona gore karar verıp yatırırız u arda eby dan vs baktım fiyatlar 1.5 3.5 dolar arasında degişiyo

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #42 : 05 Şubat 2014, 18:12:53 »
Ben 2 arkadaşa sordum. Onlardaki tezgahlar bu iş için müsait değilmiş. Otomat çeliğine pek sıcak bakmadılar. Mehmet yaptıracağın yerde çelik konusunda alternatifimiz var mı?

BLACK08

• Scandi,her şeyi keser..
  • 684
  • Bülent/1975
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #43 : 05 Şubat 2014, 19:12:14 »
Arkadaşlar gene sorayım,

Yapılacak parça sadece metrik diş açılmış parçamıdır ??

Tahmini söylüyorum, 1cm sadece diş açılmış parça ise 75krş bence pahalı,

Ben dahil olmayayım...

apeiron

• 411
  • İbrahim Kaymaz-1975
« Yanıtla #44 : 05 Şubat 2014, 19:21:01 »
insert yani iç dişli setuskur hazır parçalar kullanılamaz mı?
(bknz)
http://www.caglarcivata.com.tr/index.php?route=product/product&path=104&product_id=2469
Doğa, O ile paylaşabildiğin kadar senindir.

apeiron

• 411
  • İbrahim Kaymaz-1975

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #46 : 05 Şubat 2014, 19:45:21 »
Arkadaşlar gene sorayım,

Yapılacak parça sadece metrik diş açılmış parçamıdır ??

Tahmini söylüyorum, 1cm sadece diş açılmış parça ise 75krş bence pahalı,

Ben dahil olmayayım...

Evet tek parca yanliz bikac yerden fiyat aldim en uygunu bu malzeme delinicek ic dis cekilicek kucuk butarz seyler soylediler aldigimiz en iyi fiyat bu oldu :( senin cevrende varsa biri fiyat alirsan cok iyi olur

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #47 : 05 Şubat 2014, 20:02:02 »
Setskur olmaz. Diğer verdiğiniz linkler de zaten pivot olarak kullanılamaz. Sadece diş kısımları kesilerek belki kabza montajında kullanılır. Sadece kabza montajı için kullanılacaksa zaten Osman arkadaşın berdiği linkteki ürün veya kartelalarda kullanılan kartela vidası bu iş için olur.

Pivot olarak kullanılacağı için önce malzeme seçiminde dikkatli olmalıyız. Çevresinde bu işi yaptıracak arkadaşlarda bir sorsun bakalım nasıl bir sonuç çıkacak. Son durum 75 kuruş ve malzeme konuşulacak. Aramızdaki tornacı arkadaşlarda belki bu işi yapmaya gönüllü olabilir.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #48 : 05 Şubat 2014, 20:12:22 »
Sırf bu tip işler için insanın ufak bir torna alası geliyor
Okinawian

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #49 : 05 Şubat 2014, 21:26:36 »
Sırf bu tip işler için insanın ufak bir torna alası geliyor

Sormayin kafamin biyerinde duruyo duserse aninda alicam

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #50 : 05 Şubat 2014, 21:31:57 »
Makine almakla bitmiyor ki. Neredeyse bende freze alıyordum. Sonra mengenesi çakısı falan derken baktım hobi için yapılan iş için çok para. Onun için mümkünse ben pivot alayım :)

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #51 : 05 Şubat 2014, 21:34:11 »
Makina isi hastalik aldikca almak istiyo insan  >:D

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #52 : 05 Şubat 2014, 22:03:43 »
İş değiştiren, dükkan kapatanlardan filan takım halinde bulmak en güzeli. Geçenlerde birisi takım halinde frezeyi 1500 liraya almış.
Okinawian

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #53 : 05 Şubat 2014, 22:11:40 »
İkinci el tüm aksesuarları ile almak daha mantıklı. Tabi sorunsuz güzel birde makine bulunursa.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #54 : 05 Şubat 2014, 22:18:02 »
İkinci el tüm aksesuarları ile almak daha mantıklı. Tabi sorunsuz güzel birde makine bulunursa.

Geçen hurdacıları dolaştım maşallah açıkta duran yağmurda ıslanıp paslanmış makinelere sıfırından fazla fiyat istiyorlar. Dükkan kapatanlar, devredenler bedavaya ellerindeki makineleri çıkartmak durumunda kalıyorlar. Ne onlar düzgün alıcıyı bulabiliyor, ne de biz düzgün satıcıyı bulabiliyoruz.
Okinawian

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #55 : 05 Şubat 2014, 22:25:11 »

Arkadaşlar, bencede 75 kuruş pahalı, en iyisi 6 mm lik pirinç boruya m4 klavuzla diş çekmek  O:-)    M4 klavuz takımı ( Makina takımın 3 lü kalın, orta, ince diş ) 25 tl ye almıştım. Bence en zevklisi ve uygunu bunu kendimizin yapması  8)

arfyldz

• 790
  • Meslek: mobilya
  • Yer: antalya
« Yanıtla #56 : 05 Şubat 2014, 23:17:03 »
                  Benim işler bozulup makineleri satmak zorunda kaldığımda 25000 makineler 5000 liraya vermiştim.
Oysa o paraya makinenin birini bile alamamıştım.

Haznedar

• 1576
  • 0541-572 93 44 1983 / Tarık HAZNEDAR
  • Meslek: Tornacı
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #57 : 06 Şubat 2014, 10:52:36 »
ustalar otomat malzemeden yapılan pimler pas yapar ve bu istenmeyen durumdur. En güzeli pirinç malzemedir (aslında krom ama işçiliği daha fazla maliyettedir)Pimleri yaptırmak için cnc kayar otomat tezgahı olan birini aramak gerekir.Ayrıca vidaların gevşememesi için loctite 270 vida ilacını tavsiye ederim

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #58 : 06 Şubat 2014, 11:02:19 »
arkadaslar benim son aldıgım fiyatlar dudak ucuklatan cinsten paslanmz istiyosak 304 paslanmaz celikten malesef 2.1 tl ye denk geliyo otomasyon celikleride 70 krs son durum bu aslen ben otomasyon çeliklerine sıcak bakıyorum surekli mutvagımda bile d2 kullanıp bi yıldır tek leke bile yapmamıssam cakımın pivotunuda bakarım

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #59 : 06 Şubat 2014, 16:39:36 »
70 krş iyi bir fiyat aslında. Ancak malzemenin paslanabilir oluşu eksi bir puan. Pivot olarak kullanılacak parçalar eğer çakı sürekli kullanılmayacaksa paslanmaz olması gerek bence. Sık kullanımda çok önemli değil gerçi. Fiyatlar bakımından yurtdışı fiyatlara göre çok iyi : http://www.knifekits.com/vcom/index.php?cPath=60_83 http://usaknifemaker.com/folding-knife-parts-c-30.html
Ben çok az miktar almıştım. Bazı pivotlara 10 dolar filan ödedim hatta. Ancak çakıyı çok nadir yaptığımdan çok dert değildi. 100-200 filan gibi miktarlar biraz abartı bence. Daha az miktarlarda 416 gibi bir malzemeden 2-3 liraya imal edilebilirse de bence bizim gibi elde üretim yapan insanlar için daha mantıklı olurdu. 10-20 tane pivot bizim bizim gibi çalışanlara fazlasıyla yeterli gelir.
Çakılar için aradaki "spacer" malzeme için malzeme çok önemli değil, pirinç gibi rahat işlenen malzemeden yaptırılabilir, oldukça ucuza gelir. Corby için de Bronz veya pirinç malzeme yeterli. Yani malzemeyi çok amaçlı düşünmeyip, farklı işler için farklı malzeme yaptırmak daha ekonomik olacaktır diye düşünüyorum.

Kipmen Sanat web sitesi