Bıçak Sanatı - Forum

Vidalı Pim Nereden temin edebilirim

legolas

• 1067
  • Gökhan
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Balıkesir
Vidalı Pim Nereden temin edebilirim
« : 03 Şubat 2014, 20:11:15 »
bilmiyorum daha önce başka bir başlıkta bu konu tartışıldımı, forumda çok aradım bulamadım. adınıda tam olarak bilemiyorum yabancı bir forumda gördüm çok hoşuma gitti bu malzemenin tam adı nedir nereden bulup tedarik edebilirim arkadaşlar. resimlerini yükledim aranızda tanıyanınız varmıdır acaba.  :))

"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: Vidalı Pim Nereden temin edebilirim
« Yanıtla #1 : 03 Şubat 2014, 21:27:55 »
Buna en yakın isim olarak uzatma somunu aklıma geliyor. Ama oda piyasada M6 dan başlıyor. Belki oto yedek parçaları veya bisiklet yedek parçalarında buna benzer somunlar bulunabilir. Veya pimleri delerek diş açılıp o şekilde de çok rahat yapılır.
Diğer bir aklıma gelende google resimlerde Metal Mini Montebent Bağlantı diye bir arama yap bak. Buna benzer ürünler var.
« Son Düzenleme: 03 Şubat 2014, 21:32:40 Gönderen: Salim Türk »

legolas

• 1067
  • Gökhan
« Yanıtla #2 : 03 Şubat 2014, 21:43:36 »
teşekkürler salim ustam, önce çıktı aldım yapı market ve hırdavatçıları gezdim bulamadım (koçtaş, tekzen, yerel nalbur) aksesuarcı deyince arkadaşım var oto aksesuarcısı allahın günü oradayım oda bilmiyor görmemiş. bu malzeme; başındaki vidayı görmezsek sonsuz vidada uzun somunları olan bir parça. bugün bir av bayisine uğradım (havalı tüfek yayı almak için şerit zımpara makinem için) oda pimapencilere bak dedi. ne bileyim adını bilsem aramak daha kolay olacak herhalde. biskletçi yan komşum orda da yok. Metal Mini Montebent Bağlantı (ahşabları birbirine bağlamaya yarıyan) oda değil. neyse bir bilen gören vardır elbet.  :'(
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

Haznedar

• 1576
  • 0541-572 93 44 1983 / Tarık HAZNEDAR
  • Meslek: Tornacı
« Yanıtla #3 : 03 Şubat 2014, 21:45:45 »
Hocam ben bu malzemeleri hiç hazır olarak görmedim.dilersen sana 3-5 tane yapar gönderebilirim.bi denersin istersen... ;)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #4 : 03 Şubat 2014, 21:54:03 »
Hocam ben bu malzemeleri hiç hazır olarak görmedim.dilersen sana 3-5 tane yapar gönderebilirim.bi denersin istersen... ;)

:2up  Aynen bende görmedim. Bu tavsiyeyi değerlendir bence. 6mm çapında bir malzemeye M3 diş açılabilinir. Hatta malzeme pirinçten yapılıp vida da paslanmaz olursa bir nevi mozaik pim gibi de durur.

Fikir verme açısından aşağıdaki gibi de yapılabilinir.

« Son Düzenleme: 03 Şubat 2014, 21:56:41 Gönderen: Salim Türk »

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #5 : 03 Şubat 2014, 22:02:52 »
Ha bu arada yeni aklıma geldi birde reklamcılara bak. Katalog kartela vidaları da bu iş için uygun gibi.
 http://www.kartela-vidasi.com/portfolio-view/sari-ve-gumus-borular#

« Son Düzenleme: 03 Şubat 2014, 22:07:07 Gönderen: Salim Türk »

legolas

• 1067
  • Gökhan
« Yanıtla #6 : 03 Şubat 2014, 22:27:07 »
hemşerim malzeme olarak pirinç kullanacaksan neden olmasın alırım, 3-5 tane değilde en az 20 tane falan yap yapımı zor olmazsa, parası ile alırım. yok numune olarak 3-5 adet gönderirim begenirsen devamını yaparım diyorsan sen bilirsin. ben elin alışmışken arka arkaya yap diye söyledim sen bir resimlere bakarak ölçülendirme yap bide fiyatlandır ben alayım. benide aramaktan kurtarırsın.  :2up :2up

Haznedar

• 1576
  • 0541-572 93 44 1983 / Tarık HAZNEDAR
  • Meslek: Tornacı
« Yanıtla #7 : 03 Şubat 2014, 22:49:26 »
yapayım numune olarak bir bak derim ben zevkler renkler tartışılmaz meselesi :) sonrasına bakarız.tabikide pirinçten yaparım somunların çapı 6mm veya 7mm nasıl istersen  iki taraflı takarsın aradaki erkek pim dişli M4 olarak uygundur sanırım???

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
  • Meslek: Hırdavat-Nalburiye
  • Yer: burdur
« Yanıtla #8 : 03 Şubat 2014, 22:55:43 »
tamda bugün bu pimleri araştırıyordum. türkçesi ne diye düşünüp ben de vidalı pim olarak google amcaya danışmıştım  ;D
gökhan abi bir kullansın bakalım. işe yarar bir şeyse seri üretimi beklemek için sıraya girelim  :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #9 : 03 Şubat 2014, 22:59:00 »
aranızda hangı ölçulerde olacağına daır anlaşın hangı metal olacak karar verın cnc de bın tane yaptırıp paylaşaın bu kadar basıt. bu herzaman kullanılabılecek bır malzeme  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #10 : 03 Şubat 2014, 23:08:14 »
Suuuper fikir taner abi ben 200 adet alirim  8) varsa ortak biyer bulup yaptiralim

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #11 : 03 Şubat 2014, 23:12:27 »
Aynen süper fikir. Böyle bir şeyi çakı yapımında pivot olarak da kullanılabilinir. Onun için malzeme seçiminde buna da dikkat edersek iyi olur. Öyle olursa seve seve bende talibim. 

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #12 : 03 Şubat 2014, 23:22:15 »
Aynen süper fikir. Böyle bir şeyi çakı yapımında pivot olarak da kullanılabilinir. Onun için malzeme seçiminde buna da dikkat edersek iyi olur. Öyle olursa seve seve bende talibim.

Salim abi ayni kanaldayiz :) bende caki icin yanadone pivot ariyorum disardan getirim dedim yuzu astarini geciyo

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #13 : 04 Şubat 2014, 00:15:53 »
Gökhan'ın ilk mesajda gönderdiği Loveless tipi, Salim'in yolladığı ise Corby tipi vidalı perçin. Özellikle Corby çok kullandım. Genelde Amerika'dan getirtmiştim ancak artık kendim yapar oldum freze olunca  8)
Corby ile kabza yapmak biraz zordur ve hassas çalışma ister. Loveless tipi daha kolaydır montajı ancak vidanın ve somunun görünmesinden ötürü ben Corby tipini daha estetik buluyorum...

Kipmen Sanat web sitesi

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #14 : 04 Şubat 2014, 01:32:32 »
Pivot için malzeme seçimi ne olmalı? Çap 6mm M3 dişe sahip uygundur herhalde. Birde boyu ne olmalı? Birde kim yaptırabilir? Mehmet, Gökhan (İstediğini var sayıyorum) ve benden başka talip yok mu?
Çakıdan başka sökülüp takılabilir kabzalarda da kullanılır. Taner ustanın dediği gibi her zaman lazım olur. 

apeiron

• 411
  • İbrahim Kaymaz-1975
  • Meslek: Tasarım prodüksiyon
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #15 : 04 Şubat 2014, 08:38:01 »
benim bildiğim istanbul şişhane-karaköy arasında avize üreticileri ve otomatçılar var; revolverde üretilen envai çeşit pirinç parçalar bulunabilir, çoğu parça kilo hesabı satılıyor.
Örneğin:
http://www.taylanparca.com/

Çekmeköy de:
http://mertotomat.com/urunler.html
Topkapı da:
http://www.kaleotomat.com/#/step-2

burhaniye de otomatçılara bakmak iyi olabilir.
Doğa, O ile paylaşabildiğin kadar senindir.

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #16 : 04 Şubat 2014, 08:58:33 »
5 kalinlik m3 dis 1.5 boy cok uygun

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #17 : 04 Şubat 2014, 10:50:36 »

Bu parçaları ülkemizde bulma ümidini kesince ben ilk çakımda m8 hidrolik borusuna m6 diş açıp kullanmıştım.Fakat borunun et kalınlığı çok ince geldi gözüme ileride sorun çıkarma ihtimali olabilir diye şimdiki üç tane daha kardeş çakı yapımınada m10 O2 den mile m6 diş açıp su vermeyi planlıyorum. Sanırım daha sağlam olacak. Fakat böyle bir seri üretim olursa bende seve seve katılırım. Fakat pivot pimi ile sapta kullanılacak pim farklı olmalı bence,sapta m4 vidaya göre bir pim daha uygun gibi  O:-)

legolas

• 1067
  • Gökhan
« Yanıtla #18 : 04 Şubat 2014, 11:16:48 »
bu aşamada bilgim olmadığı için bakıyorum, işinin ehli olan ustalarımız ölçülendirmesini yaparsa mükemmel olur. konuyu açtı kenara çekildi gibi olmasın elimde olan parçanın ölçülerini verecek düzeydeyim kusuruma bakmayın. :-[ seri üretimde her türlü bende varım.  :2up

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #19 : 04 Şubat 2014, 13:15:46 »
Bu iş için genelde 1/4" kullanılıyor gibi. Bunu da mm ye çevirirsek 6,35mm yapar. Onun için 6mm değerini verdim. Ama 5mm de bana uyar. M3 civata da bu iş için yeter. Zaten civatalara yük gelmiyor. Asıl yükü pivot çekiyor olması gerekiyor. Çakı ve pulları taktıktan sonra yandaki linerlerden çok az kısa oldu mu boyu yeterli olur. Malzeme paslanmaz olacak ta ne olacak peki bu konu hakkında fikri olan var mı? 

Soytürk kardeşim senin çakıları düşünüyorum da 6mm yeterli gelir mi acaba? 1/2" pivotlar senin çakılar için yapılmış galiba. Hatta bence sen 6mm veya 5mm pivota geçebilecek rulman kullan. Hem yanlarda pul kullanmana gerek kalmaz, hemde saat gibi çalışır. Tabi bu ölçülerde uygun rulman varsa. Olmadı yanlara yine pul yerine alın rulmanı kullanabilirsin.