Bıçak Sanatı - Forum

Bu 20 Parçalı Set ne işe yarar

legolas

• 1067
  • Gökhan
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Balıkesir
Bu 20 Parçalı Set ne işe yarar
« : 31 Ocak 2014, 18:06:47 »
Aradaşlar elime yeni ulaşan bu setin tam olarak ne işe yaradığını bilmiyorum, tahminde bulunuyorum deri işlemede mi kullanılıyor kalıp çıkarmada mı bilemedim işime yarar mı yoksa yaramaz mı siz söyleyin.

resimler tam anlaşılmıyorsa yeniden çekip yükleyebilirim.
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

Mustafa Emrah Kalay

• 86
  • Mustafa Emrah KALAY
  • Yer: Adana
Ynt: Bu 20 Parçalı Set ne işe yarar
« Yanıtla #1 : 31 Ocak 2014, 18:38:33 »
kuyumculukta kullan malzemeler sanırım. yüzük vs. yapmada kullanılıyor. o top gibi şeylerde malzemeye eğim vermekte kullanılıyor. o topların bir de aynı ölçüde karşılığı var dairesel oyuklar olan tabla. ismi "haştek"

Mustafa Emrah Kalay

• 86
  • Mustafa Emrah KALAY
  • Yer: Adana

nacho_grande

• 499
  • Serhan Yenilmez
    • Akantus Ahşap Emprenye
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #3 : 31 Ocak 2014, 20:46:20 »
Bana da kuyumcu takımı gibi geldi.
"Kavgalarda, açıkça üstün olan tarafın, zayıf olan tarafa yatağanın keskin ağzıyla değil de, sırtıyla müdahale etmesi bir görgü kuralıydı." (Kaynak, Vikipedi)

legolas

• 1067
  • Gökhan
« Yanıtla #4 : 31 Ocak 2014, 22:20:26 »
çok sağ olun açıklamanız için bende deri işleme takımları sandım da çok sevinmiştim altın bulmuş gibi olmuştum. şimdi ise bir işe yaramadığını anladım ( bıçak ile ilgili bir işe), neyse ilgilenen arkadaşlara çok teşekkürler. :'(
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

SertacMezereli

• 1256
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #5 : 01 Şubat 2014, 00:04:22 »
Bunlar kaliteli malzemelere görünüyor. Eğer bunlar sizin ise kendiniz modifiye edip kullansanız?  ::)
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

LCLegend

• Şafak Karslıoğlu
  • 404
  • Meslek: Göz Hekimi
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #6 : 01 Şubat 2014, 00:26:33 »
Bunlar daha ziyade hanımların jelatinle sertleştirdikleri kumaşlardan çiçek yapma işlerinde kullandıkları takımları andırıyor. Bir nevi ütü gibi düşünebilirsiniz. Çok sert olmadıkları için demir-çelik işlerine uygun değildir.
PRIMUM NON NOCERE

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #7 : 01 Şubat 2014, 00:28:22 »
Seti  internet üzerinden satın bıçakçılık hobinize  katkıda bulunmak için alet-edevat temin edersiniz. :2up
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

legolas

• 1067
  • Gökhan
« Yanıtla #8 : 01 Şubat 2014, 08:58:26 »
evet hamurdan çiçek yapma daha mantıklı geldi şimdi teşekkürler, :2up satmaya da gelince hediye geldi şu aşamada satmak olmaz. :( fikir beyan edip beni bilgilendiren tüm arkadaşlardan allah razı olsun.  ^-^

orhanbilgin

• 660
  • Orhan Bilgin
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #9 : 01 Şubat 2014, 09:55:36 »
Ben bu setin aynısını bir hurdacıda gördüm ve aldım. Uçlarını şekillendirip kılıf yapımında kullandım. Kesinlikle başarılı sonuç verdi