Bıçak Sanatı - Forum

Bende başlıyorum

Ynt: Bende başlıyorum
« Yanıtla #20 : 09 Şubat 2014, 23:55:52 »
Antalya'da, Akdeniz Sanayi Sitesinde "Pınar Çelik" var, (5006 Sokak No:144) oraya uğrarsanız istediğiniz çapta krom veya pirinç çubuk bulabilirsiniz. Pim malzemesi olarak bunlar kullanılabilir. Eski Sanayi ye daha yakınsanız orada da "Ertuna" yı sorarsanız aynı şekilde orada da bulabilirsiniz.

arfyldz

• 790
  • Meslek: mobilya
  • Yer: antalya
« Yanıtla #21 : 10 Şubat 2014, 00:01:50 »
                Teşekkürler ustam ikisine de uğraya bilirim.

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #22 : 10 Şubat 2014, 09:47:35 »
Guzelgidiyo takipteyiz

arfyldz

• 790
« Yanıtla #23 : 10 Şubat 2014, 22:48:31 »
             Teşekkürler sizin sayesinde cesaret edip başladım.

magari

• 375
  • Serkan 1973
  • Meslek: Textil
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #24 : 11 Şubat 2014, 19:17:54 »
Bende başlıycam ama başlıyamadım :( buradan sizi takip edip , cesaret alıp başlarım belki.  :2up

legolas

• 1067
  • Gökhan
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #25 : 11 Şubat 2014, 22:13:15 »
vallahi takipteyiz ve izliyoruz, ben hepsini yaparım da ocak işini ve derece ayarlama işini yapamam diye hiç denemeyi bile düşünmüyordum,   :-[ arkadaş maşallah hepsini bir çırpıda kendisi yapacak ve acayip tecrübe kazanıyor.  ^-^ cesaretinden dolayı tebrik ediyorum.  :2up
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #26 : 11 Şubat 2014, 22:47:57 »
vallahi takipteyiz ve izliyoruz, ben hepsini yaparım da ocak işini ve derece ayarlama işini yapamam diye hiç denemeyi bile düşünmüyordum,   :-[ arkadaş maşallah hepsini bir çırpıda kendisi yapacak ve acayip tecrübe kazanıyor.  ^-^ cesaretinden dolayı tebrik ediyorum.  :2up

Isıl işlem çok önemli bir konuymuş bıçak çatlatınca anladım.

Isıl işlem için Taner ustaya gönderirsiniz sorun olmaz. Gönderdiğim bıçaklardan çok memnunum.
Okinawian

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #27 : 11 Şubat 2014, 22:52:42 »
bence saatlerce dusunup gunlerce beklemeye  gerk yok ilk bıcak mukemel olucak diye  bişeyde yok okadar karmaşık degil hiçbisey yoksa arkadasımız gibi bi ege alın yumusatın ve başlayın forumda sfırdan bıcak yapımıyla alakalı bicok açıklama var okuyun başlayın zaten gerisi kendiliginden gelicektir

magari

• 375
  • Serkan 1973
  • Meslek: Textil
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #28 : 12 Şubat 2014, 00:12:12 »
bence saatlerce dusunup gunlerce beklemeye  gerk yok ilk bıcak mukemel olucak diye  bişeyde yok okadar karmaşık degil hiçbisey yoksa arkadasımız gibi bi ege alın yumusatın ve başlayın forumda sfırdan bıcak yapımıyla alakalı bicok açıklama var okuyun başlayın zaten gerisi kendiliginden gelicektir
Mehmet ustam şu linkleri benmi bulamıyorum, bu başlık altında bir paylaşsan sana zahmet  :-[

arfyldz

• 790
« Yanıtla #29 : 12 Şubat 2014, 00:41:27 »
                 Ben mobilya ustasıyım. Uzun bir süre çıraklık yaptım hemde eski usüllerle .Eski yaptığım işlere bakıyorum
birde şimdi ki yaptıklarıma. Ucunda dayak olduğunu bile bile işi elime alıp yapardım. Çok dayak yedim ama meyvesini
şimdi yiyiyorum. Bir yerden başlamak gerektiğini o zaman anladım. En azından şimdi döven yok.

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #30 : 12 Şubat 2014, 00:52:51 »
                 Ben mobilya ustasıyım. Uzun bir süre çıraklık yaptım hemde eski usüllerle .Eski yaptığım işlere bakıyorum
birde şimdi ki yaptıklarıma. Ucunda dayak olduğunu bile bile işi elime alıp yapardım. Çok dayak yedim ama meyvesini
şimdi yiyiyorum. Bir yerden başlamak gerektiğini o zaman anladım. En azından şimdi döven yok.

mesala sefa usta beni kılıc yaparken yanına cırak olarak alsın hergun dayagını yemeye razıyım  :D :D

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #31 : 12 Şubat 2014, 00:54:58 »
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?board=10.0
bu baslık altındaki konuları inceledinizmi bem herhalde bi 5 defa bakmısımdır :)

arfyldz

• 790
« Yanıtla #32 : 12 Şubat 2014, 01:32:59 »
                Okuyorum hemde tekrar tekrar. 12 30 işten geldim ılk iş foruma girmek oldu.Her gördüğüm
paylaşımı okuyorum. Şimdi lazım olmazsa bile ilerde lazım olur diye düşünüyorum.

arfyldz

• 790

arfyldz

• 790
« Yanıtla #34 : 12 Haziran 2014, 00:03:47 »
          Resmi değil ama en azından linki halladebildim. Gerisini Osman halleder nasılsa.
          Başladığım işi yarım bırakmaktansa iyi kötü bitirmeye karar verdim.Nasılsa ilk denemem olduğu için hata yapsamda önemli değildi. Bende denemek istediğim her şeyi denedim bunda. Sırtda desen gizli kuyruk ve en önemlisi ısıl işlem. Isıl işlem için gece yarılarına kadar okudum tekrar tekrar okudum bu arada Osman sağ olsun çok yardımcı oldu.
          Bu gün işim erken bitince eve gelip fırını (laf aramız da çaldım)aldım. Atölyede mıknatıs tutmayana kadar ısıttım. Söylenen yağlardan birini bulamayınca zeytin yağına soktum. Yağın ısınacağını kimse söylemedi elime yaktım. Önceden 250 dereceye ısıttığım fırının içine 2*30 dk. şeklinde bekletip suya soktum. Ne matkap deliyor nede eğe işliyor oldu gibi.
         Neden bu kadar detaylı yazdığıma gelince hata yaptıysam nerde yaptım nasıl düzelte bilirim diye sormak için.
        Bu arada hazır ateşi yakmışken evde ki eski eğeyide hallettim. Şimdi kömürün üstünde soğuyor. Dte5 şimdiden başlamak istedim.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #35 : 12 Haziran 2014, 00:09:58 »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #36 : 12 Haziran 2014, 00:15:53 »
Öncelikle ellerine sağlık abi  olmuş bu şimdi temizlik yapılıp sap takıldı mı tamamdır.Birçok ilki yaşamış olacaksın bu bıçakta manevi değeri yükseldi.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

arfyldz

• 790
« Yanıtla #37 : 12 Haziran 2014, 00:30:39 »
Yine imdada yetiştin Allah razı olsun.Çocuk gibi önüme koydum bakıp duruyorum.

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #38 : 12 Haziran 2014, 00:35:36 »
Eyvallah abim sen emek verip  bıçak yapmışsın ben linkinide bulurum resminide koyarım.  :2up
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

arfyldz

• 790
« Yanıtla #39 : 12 Haziran 2014, 00:43:01 »
 Valla resim yüklemek bıçak yapmaktan daha zor.