Bıçak Sanatı - Forum

folding bucklite max ?

doctore

• 203
  • Yer: kayseri
folding bucklite max ?
« : 30 Ocak 2014, 13:24:02 »
bu çakıdan almayı düşünüyorum 60-tl civarı fiyat ..420 çelik ..usa yapım..kullanan var mı tavsiye eder mi bilen arkadaşlar ..yorumlar için şimdiden teşekkürler ...

tarpoon

• 4739
Ynt: folding bucklite max ?
« Yanıtla #1 : 30 Ocak 2014, 14:30:38 »
ben  bır hafta kadar kullanıp hedıye ettım. ayrıca bır kardeşimizin folding bucklite max  çakısı bende çiviyi kesermi diye merak etmiş  ;D  maalesef kesemıyor.   pek fazla bırşey beklemeyın derim.
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Çağdaş Öz

• 133
  • Meslek: Öğretim Görevlisi
  • Yer: Bolu
« Yanıtla #2 : 30 Ocak 2014, 15:07:42 »
 ??? Çiviyi kesen bıçak var mı ya?

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #3 : 30 Ocak 2014, 16:24:01 »
??? Çiviyi kesen bıçak var mı ya?
Olmaz mı forumda s600 den yapılan bıçakla Özgür usta inşaat demiri kesmişti çivi kesmek için d2,1095 gibi çelikler iş görür ağız açısıda çok önemli tabi.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #4 : 30 Ocak 2014, 16:25:54 »
Penselerin ve keskilerin elma soyduğu gün ben de bıçakla çivi kesmeye başlayacağım. O güne kadar bıçaklarımın kendi görevini yapabilmesi benim için yeterli.  ;)

İlk cümleme bakıp da Leatherman esprisi yapmadan önce leatherman pensesinin inşaat çivilerinde de ne kadar kasılacağını hatırlatayım.  O:-)
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

doctore

• 203
« Yanıtla #5 : 30 Ocak 2014, 16:43:52 »
yani; o fiyata bu bıçak alınmaz mı deniliyor genel olarak  :-\

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #6 : 30 Ocak 2014, 16:46:43 »
Kullanım amacına göre 3 liraya bile bıçak alınır.

doctore

• 203
« Yanıtla #7 : 30 Ocak 2014, 16:53:47 »
[/quote

malum bıçak hakkında yorum yapsaydınız ikram olurdu.. yoksa ben de az çok amacına göre 3 liraya da alınacağını biliyorum . sevgiler.saygılar

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #8 : 30 Ocak 2014, 16:59:54 »
Aslında dolaylı yoldan bıçak hakkında yorum yazdım. Bıçak hakkında yorumları okursanız ve bu yorumlar karşısında sizin beklentilerinizi karşılıyorsa alın. Bıçağın kaç para olduğundan çok sizin beklentilerinizi karşılaması gerekir. Bu çakıyı almak istemenizin sebeplerini belirtirseniz daha iyi olur.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #9 : 30 Ocak 2014, 17:49:08 »
bu çakıdan almayı düşünüyorum 60-tl civarı fiyat ..420 çelik ..usa yapım..kullanan var mı tavsiye eder mi bilen arkadaşlar ..yorumlar için şimdiden teşekkürler ...

8crv2 byrd alın kullanın derim.
Okinawian

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #10 : 30 Ocak 2014, 18:47:53 »
[/quote

malum bıçak hakkında yorum yapsaydınız ikram olurdu.. yoksa ben de az çok amacına göre 3 liraya da alınacağını biliyorum . sevgiler.saygılar

anlasılan izlemeye alınmanız sizde pek bisey degiştirmemiş  burda size yardımcı olmaya çalışan ustelikte forumda hepimizin çokça sevdigi her konuda herkesin yardımına koşan bilgi vermeye çalışan bir abimize bu tarz bir üslup kullanmanız pekte hoş olmamış

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #11 : 30 Ocak 2014, 19:04:00 »
Arkadaşımız kötü düşünceyle bu yazıyı yazmamıştır diye düşünüyorum. Çakı hakkında bilgim olmadığı için yardımcı olmak için yazmıştım cevabı aslında. Bende daha açıklayıcı yazabilirdim. Yanlış anlaşılmışım olabilir. Arkadaşımız çivi kesmediğini duyunca hayal kırıklığına uğradığını düşündüm. Bende bu foruma başladığımda ilk açtığım konu cıvata kesen bıçaktı :) Sonra zamanla gördüm ki zaten ustalarımızın kullandığı pek çok çelik bunu yapıyormuş. Sadece uygun bilenmesi gerekiyormuş. Piyasada bulunan neredeyse hiç bir çakı zaten çivi kesmek için kullanılamaz. Çünkü ağız yapıları buna müsait değil. Zaten hiçbir çakıda bu amaçla üretilmiyordur. Tactical çakılardan bazıları belki bu işi yapabilir.  Benim bu forumdan öğrendiğim; bıçak alırken veya yaparken bıçağın formuna ve çeliğine karar vermekteki en büyük etkenin kullanım alanı olduğudur. Bunun dışında aynı malzeme ile yapılan fakat fiyat farklılıklarını etkileyen sebeplerden biride işçiliktir. Aynı malzemeden yapılan bir bıçağa 50TL de verilebilir 500TL de. Onun için fiyattan çok alacağınız bıçağız sizi tatmin etmenize bakın diyerek toparlamak istiyorum :)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #12 : 30 Ocak 2014, 22:40:05 »
Ne zaman 420 muhabbeti açılsa vefalı çakım olan Buck'tan bahsederim ya yine kendimi tekrarlayıp bu çakıdan bir örnek vereyim. Bir balkon kapısının kasasındaki ispanyolet karşılığı denen metal parça kapıya sürtüyor ve kapının kapanmasını zorlaştırıyordu.

Parça ahanda böyle bir şey:

(Ref. )

Bunu 420HC namlusu olan çakımla bir güzel yonttum. Sonrasında artık kıl kesmiyordu ama ağzın hali yine de ağlanacak durumda değildi.

Amacınız uzun süre çok sert materyali kesmek ya da gün içinde aşırı miktarda karton kesmek gibi bir şeyse bu çeliği alın demem ama bu boyda bir Buck için bu para fazla değil. Çeliği kötü değil, bu sadece körelmeye süper dayanacak bir çelik değil, ama günlük hayatta vazifesini yapabiliyor. Paslanmaya falan bakarsanız gayet de iyi.

Tek yapmanız gereken amacınıza göre kendi kararınızı vermeniz.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

doctore

• 203
« Yanıtla #13 : 31 Ocak 2014, 14:15:32 »
[/quote

anlasılan izlemeye alınmanız sizde pek bisey degiştirmemiş  burda size yardımcı olmaya çalışan ustelikte forumda hepimizin çokça sevdigi her konuda herkesin yardımına koşan bilgi vermeye çalışan bir abimize bu tarz bir üslup kullanmanız pekte hoş olmamış

öyle bir durum olsa ki yok zaten.. moderatörler gereken uyarıyı yapar..  ..konu hakkında bilginiz varsa yazın, ama diğeri kendi kişisel yorumunuz  derim size..

doctore

• 203
« Yanıtla #14 : 31 Ocak 2014, 14:18:17 »
bilgi veren arkadaşlarımın hepsine teşekkür ederim ..herkese selamlar ...

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #15 : 31 Ocak 2014, 14:28:09 »
[/quote

öyle bir durum olsa ki yok zaten.. moderatörler gereken uyarıyı yapar..  ..konu hakkında bilginiz varsa yazın, ama diğeri kendi kişisel yorumunuz  derim size..

Kusura bakmayın ama bunca yazışmadan sonra bu cevap olmamış. Bana yazdığınız cevapta ben kendimde hata aradım. Her ne kadar hata bende bile olsa yine bana verdiğiniz cevap da üslup bu şekilde olmamalıydı. Arkadaşımız beni düşünerek bu konuda uyarı yapmıştı. Kusura bakmayın ama aynı şeyi bende bu forumdaki diğer arkadaşlar için yaparım. Burada kimse kimsenin emrine amade değil ve kimseye yardım etmek zorunda değil. Burada yardım eden veya etmeye çalışan tüm arkadaşlar ve ustalarımız iyi niyetli bir şekilde bilgilerini bize sunuyorlar. Lütfen biraz eleştirilere açık ve daha saygılı olalım.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #16 : 31 Ocak 2014, 15:51:20 »
arkadaşlar tamamdır uzatmıyalım.. bır çakıdan buraya kadar konunun uzaması hoş değil.    :(   yanlış anlaşılmalar  olabılır.
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #17 : 31 Ocak 2014, 20:24:18 »
Taner abimin hatrina binayen  bana dogan vevap hakkimi kulanmiycam tesekkur ederim

doctore

• 203
« Yanıtla #18 : 01 Şubat 2014, 10:25:26 »
konunun daha fazla sulanmaması için cevap hakkımı kullanmıyorum..!!

tamahagane

• 438
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #19 : 02 Şubat 2014, 00:19:41 »
Bucklarımın hepsinde malesef paslanma sorunu oldu, Spydercolardan daha memnunum.