öncelikle allah yardımcınız olsun ,ama ben kendi yiğenimle ilgili yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum,abimin oğlu dünya umrunda değildi sürekli tv izliyo sürekli bir muziplik peşinde birde epilepsi hastası diye biraz şımartılmıştı bunu istediği şeyi yaptırmak için profesyonelce kullanıyordu,birimiz onun yaptığına kzıdığımızda seni sevmiyorum diyordu,abimin işleri biraz yoğun eve geldiğindede osmanlıca dersi yapıyodu sohbet grubu felan vardı,abime dedim" abi bak bu çocukda birşeyler normal değil sürekli ortalığı karıştırmak yıkmak isteği var gel bunu bir pedagog'a götürelim,"bir çocuk pedagojiuzmanı ablayı bulduk o çocuğu başka bir odaya aldı2 saat gelmediler biz bekledik salonda ,iki saat sonunda çıktılar baktım bizim yiğenin elinde bir resim var a3 ebadında bir kağıttakarışık acayip birşey,yiğeni bizim çocuklarla oyun odasına gönderdik,pedagog anlatmaya başladı ,elindeki resme bakarak,dedikibu çocukda baba sevgisi hasreti var,evdekilerin hepsinide çok seviyo ama herkesin onunla ilgilenmesini istiyo,sabahtan akşama kadar tvde çizgifilm izlediğini söyledi içeride dedi ,çizgi filmde en çok ne var diye sormuş pedagog ablamız, yiğenin verdiği cevap,orada hiç oyun oynamıuyolarki sürekli birileri birilerinin yaptıklarını bozuyo ,sürekli birbirleriyle savaşıp birbirlerini öldürüyorlar demiş,pedagog kesinlikle vurdulu kırdılı çizgifilm yasak,dedi, resimlere bakarak babası sen neden oğlunla daha çok vakit geçirmiyosun bak bu resimde aradığı şeyi çizmiş bir baba ve elinden tuttuş çocuğunu park resmetmiş, çocuk bazı şeyleri direkt anlatamaz resmede döker aslında en güzel resimde özetler istediğini dedi,şaşırıp kaldım ama söyledikleri gerçekti,benim kızımıda odaya aldı onunlada 2 saat odada resim vs konuşmalar yaptıktan sonra dışarı çıktı tabi bizim hanım dersleri çok iyi olsun derdinde o zaman ,pedagog dediki,"babayı anneyi çok seviyo, kardeşinide çok seviyo ama annesinin mükemmel çocuk ısrarlarından bıkmış birazcık beni rahat bıraksın diyo işte bu resimde dedi,mesela çocuk resimde beni çizmiş park yapmış salıncak ben onu sallıyorum ,annesini çizmiş okul sırası sırada defter annesi ders anlatıyo gibi,bizim hanıma dedi kesinlikle bu çocuğa baskı yapmıyacaksın o zaten ne yapacağnı biliyor baskı yaparsan tersini yapar çocukların özelliği budur dedi,o zaman anasınıfına gidiyodu benim kız. şimdi 8. sınıfa gidiyo ,dersleride çok iyi .buradan şuna gelmek istiyorum sevgili arkadaşım,aile içerisinde hep süregelmiştir eşler arasında yok senin annen yok benim annem ,daha özel vs, ne yazıkki anneler çocukları evlilik yaşına gelmiş olup evlendikerinde çocuklarını onun eşi ve ailesi ile paylaşmayı istemiyorlar torunlarını bile malesef kız tarafı babalarına ve babalarının ailelerine, erkek tarafıda tam tersine yönlendirme eğiliminde oluyorlar eşlerde bu sefer annelerin söylemlerine göre hareket ettiklerinde film kopuyo,benim naçizane tavsiyem eşinizin ailesi büyük ihtimalle size yakın oturuyo ,daha uzak bir yere taşının her gün torunlarını göreceklerine ayda bir görsünler işte o zaman eşinizle paylaşımın değerini daha iyi anlarsınız.ama en önemlisi çok iyi bir uzman pedagog bulun özelliklede bayan olsunki çocuklarla iletişimleri daha kolay olduğundan en kısa sürede ne yapmanız gerektiği konusunda sizi bilgilendirecektir,bize çok faydalı oldu pedagogun.umarım size ve ailenizede mutluluğu getirir sevgiyle kalın.birol aslan