Öncelikle zaman ayırıp cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim sizede abim çok mantıklı bir şey söylediniz ( her ne kadar mevzuatı okuyamadımsa da ) eğer ki boyut gibi bir sınır yok sadece bedeli ile sınırlı ise sorun olmayacaktır diye tahmin ediyorum. Ben ilk defa yurt dışından alış veriş yapacağım kusuruma bakmayın hatta cahilliğime verin kafama takılan bir kaç şey var tekrar zaman ayırıp cevap verirseniz çok sevinirim ;
1) Bütün satıcılar fatura ile mi gönderiyor ( ya da böyle bir zorunluluk var mı ) bu ürünleri ?
2) Gümrük memuru fiyatı faturadan mı görüp ona göre işlem yapmakta ?
3) Ürünü satan kişi ( gönderici ) kargo kutusunun üzerine GİFT (hediye ) etiketi yapıştırsa bu fiyat sınırlaması ortadan kalkabilir mi ?
4) 100 $ ın üzerinde ise vergi ödersiniz demişsiniz peki örneğin ürün 120 20 $ ın mı vergisi olacak ( 100 $ ın üstü için ) yoksa genel olarak 120 $ ın mı vergisini ödeyeceğim 12 $ olarak ( havuz problemi gibi oldu fark ettim

)
[/quote]
Sürekli ürün getiren biri olarak bildiğim kadarı ile cevaplayım sorularınızı:
1) Normalde evet kurumsal olan her firma veya hatta iş olarak ebay vs gibi sitelerden sürekli mal satan herkes fatura ile gönderir. Ancak özel olarak kontağa geçip hediye olacak, fatura içine koymayın diye rica edebilirsiniz..
2)Evet fatura üzerinden işlem yapıyor...Ancak eğer fatura çıkmazsa veya çıkan fatura üzerinde gelen ürüne göre çok düşük bir rakam görürlerse, kasıtlı düşük beyan verilme ihtimali ile basit olarak google'a girip 2 dakikalık bir araştırma ile buldukları fiyat üzerinden ilerleryeceklerini söylüyorlar. Mesela bir alet getirdiniz x marka y model içinden fatura çıkmadı veya düşük rakamlı bir fatura var...gümrük memuru bakıyor bu enaz 300 dolar eder kanaati varsa yazıyor google a marka modeli, çıkan rakamdan talepte bulunuyor...
3)bir üstteki soruda var cevabı..
4)120$'lık bir üründe 120$ üzerinden ödersiniz vergiyi..