Bıçak Sanatı - Forum

Damast-1

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Damast-1
« : 27 Ocak 2014, 16:41:06 »
Merhabalar,
Narenciye işleri bittiğinden itibaren yeni yeni atölyeme ısınmaya başladım. Bu yılın ilk çalışmasında değişik ve sanatsal bişeyler yapayım diye karar verdim. Rasim Ustanın sağolsun 1 yıldır filan ne yapacağımı bilemediğim bir bıçaklık hediye damaskus laması gözüme ilişti. Cesaretimi toplayıp bu güzel çeliğe yakışacak bir çalışmaya sıvadım kolları. 1 haftamı aldı son haline getirmek ama sonuç içime sindi. Kılıf yine Nesrin çalışmasıdır, kendisine buradan tekrar şükranlarımı sunmalıyım, bıçağa çok yakışan bir tasarım yakaladı bence.

Kabza corian, kabzada ilk oyma denemem için güzel bir malzeme olduğunu kanıtladı. Mükemmel olmasa da oyma işinin gözümü korkuttuğu kadar zor bir iş olmadığını gördüm bu sayede.
Beğeninize sunuyorum:

Tüm diğer fotolar (12 tane) için şuraya bakınız: https://plus.google.com/photos/114345459792786823702/albums/5973581199941995905?banner=pwa
« Son Düzenleme: 27 Ocak 2014, 16:42:51 Gönderen: emrekipmen »

Kipmen Sanat web sitesi

ASK

• 988
  • alicevik 1984
  • Meslek: memur
  • Yer: Balıkesir
Ynt: Damast-1
« Yanıtla #1 : 27 Ocak 2014, 16:52:07 »
sanat eseri olmuş gerçekten. dovenin dikenin yapanın ellerine sağlık.hepsi on numara
Derdi dünya olanın,dünya kadar derdi olur.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #2 : 27 Ocak 2014, 16:55:10 »
Bende bunu merakla bekliyordum. İş kalitenizi ezberledik artık. Onun için tamda tahmin ettiğim gibi sonlanmış. Kılıfta ayrı bir güzel duruyor. Ellerine sağlık ustam, harika olmuş.   :2up :2up :2up

nacho_grande

• 499
  • Serhan Yenilmez
    • Akantus Ahşap Emprenye
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #3 : 27 Ocak 2014, 17:02:57 »
Ellerine sağlık Emre Ustam. Çok güzel bir sap oldu gerçekten.
"Kavgalarda, açıkça üstün olan tarafın, zayıf olan tarafa yatağanın keskin ağzıyla değil de, sırtıyla müdahale etmesi bir görgü kuralıydı." (Kaynak, Vikipedi)

« Yanıtla #4 : 27 Ocak 2014, 17:13:03 »
Tek kelimeyle nefis olmuş Ustam, ellerine sağlık. Nesrine de ayrıca selam, elleri dert görmesin. Sapla kılıf arasındaki desen uyumu ayrıca çok hoş duruyor. ( son olarak bir eline sağlık ta rasim Usta için )

turgut aydemir

• *
  • 449
  • Meslek: bıçak ımalatı
  • Yer: bursa
« Yanıtla #5 : 27 Ocak 2014, 17:18:19 »
Emeği geçen ler için herke ze 10 numara :2up :2up :2up

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #6 : 27 Ocak 2014, 17:23:31 »
abi çok zarif. çok temiz. çok uyumlu. çok karizmatik.

kabza ile kılıf, çelik ile form ancak bu kadar güzel bir araya getirilebilirmiş. çok beğendim. ellerinize sağlık... :2up
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

tufan

• 1180
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: kırklareli/ lüleburgaz
« Yanıtla #7 : 27 Ocak 2014, 17:31:52 »
Emre ustam ,Nesrin hanım bıçak ve kılıf şahane olmuş elleriniz dert görmesin :2up
Eğer bir örs isen kendini sabit tut,eğer bir çekiç isen zamanında vur. ( G.Herbert)

Osman Güney

• 418
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #8 : 27 Ocak 2014, 18:30:24 »
Emre usta senin Nesrin hanımın ve Rasim ustanın ellerine sağlık. Çok güzel bir bıçak olmuş. Keşke DTE de bu bıçak bana çıksa ;)

« Yanıtla #9 : 27 Ocak 2014, 18:44:59 »
Emre Ustam tasarımın ve inceliğin son hali sanırım böyle bir şey oluyor :) emeği geçen herkesin ellerine kollarına sağlık saygılarımla.
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #10 : 27 Ocak 2014, 18:52:02 »
Rasim Usta ve Nesrin Hanimin son olarakta senin ellerine sağlik Emre darisida başimiza inşallah..
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #11 : 27 Ocak 2014, 19:11:38 »

Emeği geçen herkesin eline sağlık  :)  Bütün parçalar birbirini tamamlamış  :2up
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

mehmet turan

• *
  • 445
  • Meslek: kimya
  • Yer: istanbul Pendik
« Yanıtla #12 : 27 Ocak 2014, 19:16:00 »
Her yönüyle mükemmel olmuş Emre usta .Emeği geçenlerin eline sağlık.
Zevkleri bıçak gibi kesen ölümü sıkça anın.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #13 : 27 Ocak 2014, 19:42:01 »
Üstad ellerinize sağlık.
Okinawian

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #14 : 27 Ocak 2014, 20:08:58 »
herşeyi ile çok güzel bir  çalışma . Nesrin hanımın kılıftakı başarılı çalışmasını senin titiz çalışman tamamlamış . benım dıkkatımı çeken kılıf ve özellikle kabze işçiliği namluyu bastırmış  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #15 : 27 Ocak 2014, 20:22:05 »
Emre ustam bu arada coriana zarar vermeden o pimler nasıl o şekilde şişirildi? Zımba ile mi şişirdiniz?

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #16 : 28 Ocak 2014, 00:32:29 »
Çok sağolun arkadaşlar. Hepsi hepsi aslında çok basit dört eğri ama orantılar vs. çok önemli, pinlerin diziliminde de bir sürü deneme yapıp bunda karar kılındı. O konularda da Nesrin'in orantı ve denge gözünden yararlanıyorum sık sık. Bazen benim dediğim, bazen onun dediği oluyor, bu yüzden neredeyse artık tüm bıçaklarım(ız) bir takım çalışması oluyor.

Salim, pinleri şişirmeyi göze alamadım açıkçası, corian çıt diye gidiverir çünkü. Bu pinleri tam uzunluğa denk gelene kadar kafalarını yuvarlak tornaladım. Söylemesi ve düşüncesi kolay ama maalesef bana bi sürü pin denemesine mal oldu, bir milim bile kaçırdığımda pinin istediğim yükseklikte olmamasından sıfırdan bir daha yapmaya neden oldu. Sonuçta kumpası kullanmaya üşenmeme kararı alana kadar saatlerce saçma sapan pin tornala, pin kes döngüzüne girdim. O kadar uğraşacağıma sadece 2 metre ilerdeki kumpası almaya üşendim iyi mi? Bu bana çok oluyor, size de oluyor mu?

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #17 : 28 Ocak 2014, 00:50:43 »
Bana her daim oluyor, yine de çoğu kez almıyorum nedense,  niye öyle oluyor bilmiyorum  ::)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #18 : 28 Ocak 2014, 00:58:26 »
Bende o kadar emek sonrasında hangi cesaretle pimleri şişirdi acaba diye kendime soruyordum :) Burada ikinci bir teknikte herhalde bu tür kabza çalışmalarında kabzayı yapıştırmadan şekillendirmek daha mantıklı oluyor. İki tarafta karşınızda olduğunda daha eşit şekillendirme yapılıyor.

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #19 : 28 Ocak 2014, 08:43:07 »
Emre ve Nesrin, ikinizin de eline sağlık. Çok tatlı bir bıçak olmuş, sap kın uyumu bir harika, asitlemeyi derin tutmanda bence çok iyi olmuş...

Kumpas sendromu  :(  "kumpasa gelmek" deyiminden ürkenlerde görülür.. :-\