Bıçak Sanatı - Forum

İsmet Yetişkul

Çağdaş Öz

• 133
  • Meslek: Öğretim Görevlisi
  • Yer: Bolu
İsmet Yetişkul
« : 27 Ocak 2014, 08:11:53 »
Merhaba arkadaşlar. Bursa'dan İsmet Yetişkul ustayı bilen var mı?

memetcan

• 67
  • Meslek: iş makinası oparetörü
  • Yer: bergama
Ynt: İsmet Yetişkul
« Yanıtla #1 : 27 Ocak 2014, 11:25:49 »
 Şahsen tanımam ama dünyanın en keskin ağız dayanımı en yüksek çakılarını üretir. Tabi şekil olarakta biraz daha özenli olsa daha şahane olacak. Bir köylünün en çok beğeneceği çakıları imal ediyor. :2up
İntikam soğuk yenince güzel olan bir mezedir.

ATEŞ

• *
  • 18
  • Meslek: İnşaat mühendisliğ öğrencisi
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #2 : 27 Ocak 2014, 13:49:31 »
tam olarak nereden ben Bursada oturuyorum.

Çağdaş Öz

• 133
« Yanıtla #3 : 27 Ocak 2014, 21:44:23 »
Şahsen tanımam ama dünyanın en keskin ağız dayanımı en yüksek çakılarını üretir. Tabi şekil olarakta biraz daha özenli olsa daha şahane olacak. Bir köylünün en çok beğeneceği çakıları imal ediyor. :2up
Aynen öyle,bravo Mehmet bey. Bende bitane var .4 yıldız koç boynuzu saplı.16 cm uzunluğunda. Resim eklemeyi öğrensemde göstersem size. Benimiçin yeri ayrıdır. Oldukça eski olmasına rağmen hala jilet gibi ve ağzı hiç bozulmuyor. Et kalınlığı 2cm olmasına rağmen kırılma falanda olmuyor.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #4 : 27 Ocak 2014, 22:26:33 »
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

ATEŞ

• *
  • 18
  • Meslek: İnşaat mühendisliğ öğrencisi
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #5 : 28 Ocak 2014, 12:07:25 »
bu çakıları bu kadar sağlam, keskin ve çabuk körermemesini sağlayan özelliği nedir?

Çağdaş Öz

• 133
« Yanıtla #6 : 28 Ocak 2014, 16:31:14 »

Çağdaş Öz

• 133
« Yanıtla #7 : 28 Ocak 2014, 16:34:03 »
bu çakıları bu kadar sağlam, keskin ve çabuk körermemesini sağlayan özelliği nedir?
Çeliği ,ustalık ve işçilik. Bence Kalyoncu işçilik olarak daha iyiymiş gibi görünüyor ama İsmet Yetişkul'un yakınından bile geçemez. İsmet Yetişkul enteresan birşekilde süper çakılar yapıyor.

Çağdaş Öz

• 133
« Yanıtla #8 : 28 Ocak 2014, 16:36:24 »
Peki Mehmet bey,İsmet Yetişkul halen Bıçak yapımına devam ediyor mu ,biliyor musunuz?

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #9 : 17 Mart 2014, 13:41:18 »
Anladığım kadarıyla karbon çelik kullanıyor.karbon oranı yüksek bir çelikten (1095-ck67-ck75-civa çeliği-yada eski eğe gibi) yapıp döverken tane büyümesi yaptırmaz yada biliyorsa normalizasyon yapar ondan sonrada suyunu yrtinde verip iyi bir meneviş yaparsan kesmemesi için bir neden yok.örneğin civa çeliğinden yaptığım usturaların yanakları jilet kadar ince ama kol kırılmıyor ve keskinlikte uzun gidiyor
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

Çağdaş Öz

• 133
« Yanıtla #10 : 22 Mart 2014, 15:08:46 »
Teşekkürler Mehmet bey.

kutahya_4343

• *
  • 8
  • Meslek: makine teknikeri
  • Yer: merkez/KÜTAHYA
« Yanıtla #11 : 01 Haziran 2014, 14:34:21 »
arkadaşlarım kardeşlerim ve abi'lerim ben bıcak yapmak istiyorum ancan malzeme bulandım bana yardımcı olurmusunuz.

mustafa

• 306
  • Meslek: otomotiv montaj
  • Yer: almanya
« Yanıtla #12 : 01 Haziran 2014, 16:53:10 »
arkadaşlarım kardeşlerim ve abi'lerim ben bıcak yapmak istiyorum ancan malzeme bulandım bana yardımcı olurmusunuz.
kütahyalı kardesim ,vefa mahallesine git mahalleye girince ilk dükkan zeminde ,Balıkçı Murat kime sorsan gösterir .Kendisi forum üyemizdir ayrıca ,eninim yardımcı olur sana .
Ehli irfan meclisinde eyle kesbi marifet,cahile yar olma nadan olursun akibet.

kutahya_4343

• *
  • 8
  • Meslek: makine teknikeri
  • Yer: merkez/KÜTAHYA
« Yanıtla #13 : 02 Haziran 2014, 21:31:10 »
saol

ORHAN BIÇAK VE BİLEME 0 538 735 59 91

• *
  • 2
  • Meslek: BIÇAKÇILIK VE BİLEME
  • Yer: KAPAKLI TEKİRDAĞ TÜRKİYE
« Yanıtla #14 : 06 Temmuz 2014, 09:27:37 »
Hayırlı ramazanlar hayırlı sabahlar bizzat kendisini tanırım vede çakı bıçaklarını satıyorum hakikaten ender kaliteli bir ustadır kendisi el işçiliği ve dövme çelik olarak namı değer Arnavut çakıları dünyaya nam salmıştır
ELİYLE ÇALIŞAN KİŞİ İŞÇİDİR. ELİYLE VE KAFASIYLA ÇALIŞAN KİŞİ USTADIR. HEM ELİYLE, HEM KAFASIYLA, HEMDE YÜREĞİYLE ÇALIŞAN KİŞİ İSE, ZANAATKARDIR !!!!!!!!!!!!!!!!!

Çağdaş Öz

• 133
« Yanıtla #15 : 12 Temmuz 2014, 05:27:42 »
Teşekkürler Orhan bey. İsmet usta halen üretim yapıyor mu acaba? Sanırım sizden çakı almıştım 4 yıldız olanından. Fakat yolum düşerse 5 yıldız olanından da almak için uğrıyacam yanınıza.