hamon çalışırken nitrik asit kullanıyorum. bır aydan berı yaptığım bıçaklarda hamon oluşuyor lakın ıstedığım kontrastı yakalıyamıyordum. bu sorunu çözebılmek adına ocak komple revızyondan geçtı .termokulpun yerı değiştı ve lazer termokulp ıle kalıbrasyonunu kontrol ettım. sonrasında kaynayan suda

dün sinirlenip 11.ci profılımıde kırınca moral olarak ne halde olduğumu anlamışsınızdır. bana bır cam parasına mal oldu

Sefa ustanın gndermış olduğu kalıtesınden kesınlıkle emın olduğumuz bır lamadan bu gun profıl çıkarıp suyunu verdım . temızlık sonrası asıtte bır sure tuttum ancak abuk sabuk şeyler olmaya başladı. sarardı karardı . bu normal bır tepkıme değildi. son olarak asit su karısımı aklıma takıldı çok uzun zamandır yoğun bır şekılde kullanıyordum.
aklıma takılan ,nitrik asıtın zamanla demire doyup tepkımeye tam olarak gırmedığı yada olması gereken şekılde tepkıme vermedığıydı. hemen %15 lik bır karışım hazırladım ve bingo.

düşündüğüm tam olarak çıktı. zamanla demir doyan nitrik asit tepkimeye girmiyordu..
hamon çalışacak arkadaşlara bu bılgıyı bır yere not almasını tavsıye ederım ...

bana bır ay strese ve 11 adet profıl + bır cam parasına mal oldu. en azından çektığım sıkıntıyı sızler çekmemıs olursunuz. hamon çalışırken bileşenlerin bır tanesınde aksılık olursa herşey ters gıdıyor..
sorunun çözümünde benimle istişare yaparak çok yardımcı olan ,Sefa abiye buradan tekrar teşekkür ederim