Bıçak Sanatı - Forum

nitrik asit..

tarpoon

• 4739
nitrik asit..
« : 26 Ocak 2014, 01:14:06 »
hamon çalışırken nitrik asit kullanıyorum. bır aydan berı yaptığım bıçaklarda hamon oluşuyor lakın ıstedığım kontrastı yakalıyamıyordum. bu sorunu çözebılmek adına ocak komple revızyondan geçtı .termokulpun yerı değiştı ve lazer termokulp ıle  kalıbrasyonunu kontrol ettım. sonrasında kaynayan suda  8)

dün sinirlenip 11.ci profılımıde kırınca moral olarak ne halde olduğumu anlamışsınızdır.  bana bır cam parasına mal oldu  ;D   Sefa ustanın gndermış olduğu kalıtesınden kesınlıkle emın olduğumuz bır lamadan bu gun  profıl çıkarıp  suyunu verdım . temızlık sonrası asıtte bır sure tuttum ancak abuk sabuk şeyler olmaya başladı. sarardı karardı . bu normal bır tepkıme değildi. son olarak asit su karısımı aklıma takıldı çok uzun zamandır  yoğun bır şekılde kullanıyordum.

aklıma takılan ,nitrik asıtın  zamanla demire doyup  tepkımeye tam olarak gırmedığı yada olması gereken şekılde tepkıme vermedığıydı. hemen %15 lik bır karışım hazırladım ve bingo.  ::)   düşündüğüm tam olarak çıktı. zamanla demir doyan nitrik asit tepkimeye girmiyordu..

hamon çalışacak arkadaşlara  bu bılgıyı bır yere not almasını tavsıye ederım ...
 :)  bana bır ay strese ve 11 adet profıl + bır cam parasına mal oldu. en azından çektığım sıkıntıyı sızler çekmemıs olursunuz.   hamon çalışırken bileşenlerin bır tanesınde aksılık olursa herşey ters gıdıyor..

sorunun çözümünde benimle istişare yaparak  çok yardımcı olan ,Sefa abiye   buradan tekrar teşekkür ederim  :)

“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: nitrik asit..
« Yanıtla #1 : 26 Ocak 2014, 02:07:17 »
Her ne kadar homonla uğraşmasam da belki bir gün uğraşır düşüncesi ile birşey daha öğrendim eksik olmayın  :2up 

ASK

• 988
  • alicevik 1984
  • Meslek: memur
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #2 : 26 Ocak 2014, 07:22:03 »
abi biz senin camın parasını verelim sen de hamonunu beğenmedim diye kirdigin profilleri bize gönder >:D
Derdi dünya olanın,dünya kadar derdi olur.

mehmet turan

• *
  • 445
  • Meslek: kimya
  • Yer: istanbul Pendik
« Yanıtla #3 : 26 Ocak 2014, 15:01:03 »
Bıçakta değil ama işimde benim de başıma geldi bazı enzimler kullanılıyordum asit bazlı suyla karıştıktan birkaç gün sonra iş görmez oluyordu. Çözene kadar bir çok ürün çöp oldu.koyulan suyun saf su olması asitin ömrümü uzatıyor.Buda küçük bir detay.
Zevkleri bıçak gibi kesen ölümü sıkça anın.

« Yanıtla #4 : 26 Ocak 2014, 23:58:02 »
Buradaki bilgi ve öğrenimlerin maliyetleri deneyimlemeye bağlı olarak gerçekten yüksek, bu konuları bizlere paylaşan siz değerli ustalar çok çok teşekkür ederiz :) Salim abinin dediği gibi ben de her ne kadar şu an hamon yapmasam da ileri de deneyeceğim aşikar ama sizin sayenizde yanlış yapmaktan kaçınmış olucam Taner Ustam, tekrarda teşekkürlerimi sunarım paylaşımlarınız için :)
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #5 : 27 Ocak 2014, 10:23:54 »
Taner abi şu meşhur hamonu ne zaman göreceğiz? :)
Okinawian

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #6 : 27 Ocak 2014, 14:29:51 »
bıraz üzerınde çalışayım . yakındır.. :)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)