Bıçak Sanatı - Forum

Kılıç yapmaya başlamak

Crus

• *
  • 46
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: İstanbul
Kılıç yapmaya başlamak
« : 26 Ocak 2014, 00:00:23 »
Herkese selamlar,
Kılıç yapmaya başlayacağım ancak biraz bilgisizim şimdi çoğunuz diyeceksiniz ki başka konulardan bul o konuları da inceleyeceğim tabi ki ama daha farklı meraklarım var o konularda yazmayan meraklarım bildiğiniz üzeri o konularda her şeyi iyi bilen ustalar konuşuyor anlaşabiliyorlar ben yeniyim hem de daha farklı meraklarım var yardımcı olursanız sevinirim.

Ynt: Kılıç yapmaya başlamak
« Yanıtla #1 : 26 Ocak 2014, 00:51:51 »
Herkese selamlar,
Kılıç yapmaya başlayacağım ancak biraz bilgisizim şimdi çoğunuz diyeceksiniz ki başka konulardan bul o konuları da inceleyeceğim tabi ki ama daha farklı meraklarım var o konularda yazmayan meraklarım bildiğiniz üzeri o konularda her şeyi iyi bilen ustalar konuşuyor anlaşabiliyorlar ben yeniyim hem de daha farklı meraklarım var yardımcı olursanız sevinirim.
Nasıl yani ?

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #2 : 26 Ocak 2014, 00:53:43 »
forumu bi karıştırın bıcak yapmak için gerekli malzemeleri tedarik edin  istanbuldaysanız atölyeme gelın size ister hazır bi profil istersenızde pilakadan kesip malzeme verim pim kabza malzemeleri vs sonra yaptıgınız bıcagı forumda paylasın eger ustalarımız kılıç yapmaya hazırsınız der ise ozaman bi denersiniz(yada siz kendinizi hazır hisederseniz)

http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=5347.msg104766#msg104766

bu konuyuda bi inceleyin bu arkadaşta kılıc işlerine epeyce meraklıydı fikir vermesi açısından paylaşıyorum

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #3 : 26 Ocak 2014, 01:05:40 »
Batmişken büyük denizde bat olsun önce hurdacidan bir parça demir al biraz eğeyle biraz flexle biraz zimparayla biraz törpüyle derken yap bize göster ikincisini uygun çelik ,dövme,yumuşatma,ağiz açma,işleme,kaba perdah,ışıl işlem,meneviş,temizleme,perdahlama,cilalama,kabza montaji,tesfiye,kın tasarimi yapimi vs gibi noktalara her aşamada yardim edecek olan bir sürü bilgi ve fikir sahibi insan bulacaksin;)
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Crus

• *
  • 46
« Yanıtla #4 : 26 Ocak 2014, 01:07:19 »
Konuyu gördüm şu anda namu biti sayılır o yüzden bıçak tam olarak bi sonraki işim olacak merak etiğim şeyler ise mesela bundaki denge nasıl sağlanır bir kılıçta veya ne açı ile yalman yapmalıyım yazı nasıl yazılır yazı yazmadan kastım misal asit indirme asit nasıl indirilir? Sap için namuda yapılan demir sapın şekline göre değişir mi? bunun gibi bir çok şey...

Crus

• *
  • 46
« Yanıtla #5 : 26 Ocak 2014, 01:08:46 »
Batmişken büyük denizde bat olsun önce hurdacidan bir parça demir al biraz eğeyle biraz flexle biraz zimparayla biraz törpüyle derken yap bize göster ikincisini uygun çelik ,dövme,yumuşatma,ağiz açma,işleme,kaba perdah,ışıl işlem,meneviş,temizleme,perdahlama,cilalama,kabza montaji,tesfiye,kın tasarimi yapimi vs gibi noktalara her aşamada yardim edecek olan bir sürü bilgi ve fikir sahibi insan bulacaksin;)

Bu aşamaları geçtim kendi kendime soğuk çeliğe şekil filan verdim şimdi gerçek bir kılıç yapmak istiyorum.

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #6 : 26 Ocak 2014, 01:12:34 »

Bu aşamaları geçtim kendi kendime soğuk çeliğe şekil filan verdim şimdi gerçek bir kılıç yapmak istiyorum.

hocam kusura bakmayın ama siz bu asamaları zaten gectıysenız  pekte soru sormaya ihtiyacınız kalmamıs demektir

« Yanıtla #7 : 26 Ocak 2014, 01:14:49 »
Yazmayı bildiğinize göre okumayı da bildiğinizi varsayıyorum. Aradığınız her sorunun yanıtı bu başlıkta var http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=1031.0 bu bilgileri eğlence olsun diyerek orada paylaşmadık. Lütfen okuyun okuyun okuyun....

Crus

• *
  • 46
« Yanıtla #8 : 26 Ocak 2014, 01:19:23 »
Yazmayı bildiğinize göre okumayı da bildiğinizi varsayıyorum. Aradığınız her sorunun yanıtı bu başlıkta var http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=1031.0 bu bilgileri eğlence olsun diyerek orada paylaşmadık. Lütfen okuyun okuyun okuyun....
Çoğu soruya cevap veriyor ancak tam olarak değil okuyacağım emin olabilirsiniz.

« Yanıtla #9 : 26 Ocak 2014, 01:26:26 »
Hem "okuyacağım" demişsini,z hem de "tam olarak değil" demişsiniz. Okuyacağım dediğinize göre daha okumadığınızı anlıyorum, okumadıysanız "tam olarak değil" dediğiniz yargıya nasıl ulaştınız.

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #10 : 26 Ocak 2014, 01:28:57 »
İnaniyoruz yaptiğini gösterirsen nerede eksik yaptiğini ne yapabileceğini anlamiş olurduk .ayrica burasi forumumuz bir bilgi paylaşim portalı bir şeyler paylasmaniz menfaatinize olacaktir.Uzun yillar araştirma ve deneyim sonucu elde edilmiş bilgileri burda bir kaç satir yaziyla anlatabilecek yetenekte çok az insan var kılıci yapabilmek zaten yeterli mesele iken yapilişini anlatabilmek daha büyük bir mesele her ikisininde ayni kişide olduğunu varsaysak bile doğru anda olmadiği takdirde  bir cevap almaniz zor görünüyor..
Önce bu konuda ne kadar ciddi olduğunuzu bilseydik ciddiyetinize göre bir şeyleri size sunabilirdik.şimdilik sizin bizden daha bilgili olduğunuzu düşünerek size merak ettiğiniz konuda birşeyler yazmaya cüret edemiyoruz...
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #11 : 26 Ocak 2014, 09:15:06 »
Eyvah bu kesin yeniçeri .  :D
Okinawian

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #12 : 26 Ocak 2014, 10:08:54 »
" Hamdım, piştim, yandım " demiş, Yunus Emre.
Geldiği noktada, geriye bakıp ta söylemiş bunu.

Belirli bir noktaya gelmeden neyi bilip neyi bilmediğini bile bilemiyor insan. Araştırmadan, konunun içeriğini kavramadan ben bu aşamaları geçtim demek, soğuk çeliğe şekil verdim demek sadece içi boş eylemler doğurur.
Bir usta kalitesinde iş yapmak için ise bundan çok daha fazlasına ihtiyacın var... :(

Crus

• *
  • 46
« Yanıtla #13 : 26 Ocak 2014, 13:31:53 »
Hem "okuyacağım" demişsini,z hem de "tam olarak değil" demişsiniz. Okuyacağım dediğinize göre daha okumadığınızı anlıyorum, okumadıysanız "tam olarak değil" dediğiniz yargıya nasıl ulaştınız.

İlk baktığım sayfalara göre söyledim 3 sayfa filan okudum.

Crus

• *
  • 46
« Yanıtla #14 : 26 Ocak 2014, 13:33:09 »
" Hamdım, piştim, yandım " demiş, Yunus Emre.
Geldiği noktada, geriye bakıp ta söylemiş bunu.

Belirli bir noktaya gelmeden neyi bilip neyi bilmediğini bile bilemiyor insan. Araştırmadan, konunun içeriğini kavramadan ben bu aşamaları geçtim demek, soğuk çeliğe şekil verdim demek sadece içi boş eylemler doğurur.
Bir usta kalitesinde iş yapmak için ise bundan çok daha fazlasına ihtiyacın var... :(
Ne kadar daha fazlasına yani bi ustanın yanında çıraklık yapmayı düşünüyorum uygun mudur?

Crus

• *
  • 46
« Yanıtla #15 : 26 Ocak 2014, 15:25:48 »
Tamamen okudum aklımda iki soru kaldı balçak nasıl yapılır ve birde sapı nasıl yapıştıracağım?

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #16 : 26 Ocak 2014, 15:41:11 »
Tamamen okudum aklımda iki soru kaldı balçak nasıl yapılır ve birde sapı nasıl yapıştıracağım?

yazmim diyorum ama tutmıyorum kendımı forumda balçakla alakalı kabza yapıstırmayla alakalı onlarca bilgi paylaşılmıs okuduysan neyi okudun anlamadım

Crus

• *
  • 46
« Yanıtla #17 : 26 Ocak 2014, 15:52:07 »

yazmim diyorum ama tutmıyorum kendımı forumda balçakla alakalı kabza yapıstırmayla alakalı onlarca bilgi paylaşılmıs okuduysan neyi okudun anlamadım
Evet haklısınız orda 1 konuya odaklanıp bakmadım diğerlerini şimdi bakıyorum.

Crus

• *
  • 46
« Yanıtla #18 : 26 Ocak 2014, 16:43:48 »
90cmlik bir kılıçta yalman 30cm oluyodu diye biliyorum doğrumu?

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #19 : 26 Ocak 2014, 16:52:13 »
90cmlik bir kılıçta yalman 30cm oluyodu diye biliyorum doğrumu?
Sefa hocamın linkini verdiği konudaki resimde ölçülerde yazıyordu
« Son Düzenleme: 26 Ocak 2014, 16:54:39 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram