Bıçak Sanatı - Forum

sulu çelik kullanımı

apeiron

• 411
  • İbrahim Kaymaz-1975
  • Meslek: Tasarım prodüksiyon
  • Yer: İstanbul
sulu çelik kullanımı
« : 25 Ocak 2014, 15:18:22 »
efendiler, üstatlar geçenlerde karaköy perşembe pazarında bir makasçıdan bıçak yapacağımı söyleyerek 3.5mm sulu (siyah görünümlü), 2mm susuz yay çeliği parçası aldım; sulu çeliği hem kalınlığı hem de rengi nedeniyle kullanmak istiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim, yani sulu çelikte nasıl çalışabilirim? Saygılarımla...
Doğa, O ile paylaşabildiğin kadar senindir.

tarpoon

• 4739
Ynt: sulu çelik kullanımı
« Yanıtla #1 : 25 Ocak 2014, 16:12:42 »
şayet bant zımparanız varsa rahatlıkla işlersınız. delmek için karbur matkap ucuna ıhtıyacınız olacak.

buldığım kadarı ıle 45 hrc sertlıkte çıkıyor fabrıkadan bu malzeme eğe yer yemesınede bır bıçak yapana kadar 4/5 eğe heba olur.  bu malzemeye yumuşatma tavlaması yapılılıp rahatça işlenır sonrası tekrar su verılır . yenı başlıyorsanız bu hobiye malzeme seçimi yanlış olmuş  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

apeiron

• 411
  • İbrahim Kaymaz-1975
« Yanıtla #2 : 25 Ocak 2014, 16:31:28 »
Üstadım, pek haklısın...Bıçak yapımı ve bıçak dünyası öyle bir içine çekiyor ki insanı, büyük bir heyecanla ancak kıt deneyimle sağa sola bıçak yapacağımı söyleyerek malzeme bulmaya çalışıyorum. Velhasıl öncelikle kaliteli, işlem yapabileceğim çelik bulmam gerekiyor, forumdaki yazılanlara göz attığımda direk, şuradan çelik malzemesi bulursun denildiğini görmedim, araştırmaya devam. :(

« Yanıtla #3 : 25 Ocak 2014, 18:18:46 »
Bu başlığın altındaki konuları inceleseniz http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?board=8.0 eminim bir şeyler çıkarırsınız.

apeiron

• 411
  • İbrahim Kaymaz-1975
« Yanıtla #4 : 25 Ocak 2014, 18:44:11 »
sabitlediğim matkabı bıçağın formunu verirken kullanabilir miyim (ekteki resim), yoksa bant zımpara mı kullanmayım mutlaka?

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #5 : 25 Ocak 2014, 18:56:12 »
taner usta bu ara ck serisi bi çelik satıyodu bisorun kalmıssa kaçırmayın derim

apeiron

• 411
  • İbrahim Kaymaz-1975
« Yanıtla #6 : 25 Ocak 2014, 21:00:15 »
Teşekkür ederim mesaj attım, bakalım...