Bıçak Sanatı - Forum

melez kukri

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
Ynt: melez kukri
« Yanıtla #20 : 24 Ocak 2014, 21:42:32 »
Mehmet, çok görkemli duruyor, yüzey rengi çok yakışmış alete. Sapıyla namlusuyla çok güzel bir işçilik çıkarmışsın, ellerin kolların dert görmesin  :2up :2up

sefa ustam sızden bunları duymak gercekten cok guzel bu arada kukriye asitle işlem yapmaya cekindim sonra mehmet abinin (forum uyemiz mehmet turan) getirdigi kumlama makinası imdadıma yetisti yuzeye komprasör yardımıyla kum puskurtuyo ve yuzeyde sasılıcak bi doku kazandıorıyo bu makinayı bıcaklarımda bolca kullanmak istiyorum ama kumdanda cekiniyorum acaba saglık acısından bi riski varmı

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #21 : 24 Ocak 2014, 21:57:46 »
Kaç zamandır kukri yapasım var sizin çalışmanızı görünce içim kıpır kıpır oldu.  Eylem ustamın müsadesi olursa bu modeli bende çalışmak isterim. çok güzel olmuş elinize sağlık.

Tabi müsade olursa bir kaçta sorum olacak
Nammunun en kalın yeri kaç cm?
Sizce 3mm çelikle çalışmak uygunmu?
Bu boyutta ağırlık sıkıntısı varmı? sonuçta 6 mm
Ağırlık yönünden kılıf ile kemerde rahat taşınabilirmi?
biraz fazla sordum galiba :)

kukri denınce akla enızından benım aklıma paldır kuldur yamulma kırılma korkusu olmadan dogada en agır ısleri yapmak gelıyo ve 3 mm kalınlık kesınlıkle yetersız tabi buda goreceli bi durum ama bana gore dogada 3mm bi bıcak bile cok yetersız kaldiki kukri yaparsanız bence sonuc olumsuz olur buarada kukrinin agırlıgı cok dengelı normal bi kukriye oranla daha kucuk ama uca dogru daha genis eylem ustayı tekrar tekrar kutlarım gercekten cok basarılı bi tasarım

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #22 : 24 Ocak 2014, 22:04:19 »

Ellerine sağlık Mehmet kardeşim, her yönü ile gayet başarılı olmuş  :2up Bir bıçağı her yönü ile yapmak kadar zevkli birşey yok. Hele çeliğide milden döverek yaptın mı bu işte yemede yanında yat modu oluyor  :2up

tesekkur ederim soyturk abim fırsat bulursam senın bigun gelicem yanına artık ocakta bışeyler pişiririz ;D

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #23 : 24 Ocak 2014, 22:06:00 »
Ellerine sağlık usta güzel olmuş...
[/quote

tesekkur ederim hakan abi

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #24 : 24 Ocak 2014, 22:08:19 »
Mehmet kardeşim eline koluna sağlık. Sanırım sıra katana ya geliyor. :)

o işler bizim seviye icin hayal bi 50 yıl sonra sefa ustamızın seviyesine gelebilirsek belki ozaman yaparız

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #25 : 24 Ocak 2014, 22:09:11 »
Elinize sağlık.Çok güzel olmuş.

tesekkur ederim

« Yanıtla #26 : 24 Ocak 2014, 22:45:27 »
Mehmet kardeşim eline koluna sağlık. Sanırım sıra katana ya geliyor. :)

o işler bizim seviye icin hayal bi 50 yıl sonra sefa ustamızın seviyesine gelebilirsek belki ozaman yaparız
Ben hiç öyle düşünmüyorum doğrusu, başlasan kimbilir ortaya neler çıkacak  ;)
Bu arada belirtmekte yarar var, kumlamada vücudun açık yerlerini korumaktan başka en önemlisi solunum koruması, Silikozis buradaki en büyük tehdit.

RSM57

• 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
« Yanıtla #27 : 25 Ocak 2014, 08:25:09 »
Mehmet ellerine emeğine sağlık kardeşim  :2up :2up :2up Hepsi birbirinden güzel olmuş. Çok iyi bir işçilik tebrikler

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #28 : 25 Ocak 2014, 11:25:35 »
Mehmet ellerine emeğine sağlık kardeşim  :2up :2up :2up Hepsi birbirinden güzel olmuş. Çok iyi bir işçilik tebrikler

tesekkur ederim rasim usta

BLACK08

• Scandi,her şeyi keser..
  • 684
  • Bülent/1975
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #29 : 25 Ocak 2014, 11:31:18 »
Eline sağlık Mehmet ustam,

çok şık bir çalışma olmuş :)

apeiron

• 411
  • İbrahim Kaymaz-1975
  • Meslek: Tasarım prodüksiyon
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #30 : 25 Ocak 2014, 16:18:30 »
Üstat güzel iş çıkmış; kumlama deneysel olmuş ama iyi fikir. İşlem sırasında solunum yollarına dikkat, iyi izoleli maske kullanmak lazım.
NOT:Kumlama işlemine benzer kuru buz ile yapılan bir yüzey işleme yöntemi de var, sağlıklı olduğunu söyleyebilirim.
http://www.youtube.com/watch?v=A8wgdappki4
http://www.youtube.com/watch?v=J6yhjkJSenk
Doğa, O ile paylaşabildiğin kadar senindir.