düşünüyorumda rambo bıçağını nerede kullanabilirim diye, aklıma çok bir kullanabileceğim alan gelmiyor.yani şavaş ortamında kullanılabilinir,ama dağda bayırda bile o kadar büyük bir bıçağı sadece odun kesmek için veya yarmak için kullanırım diye düşünüyorum,birde herhangi bir yırtıcının saldırısına uğrarsak o zaman belki lazım olur,fakat dağda bayırda kolay kolay insana ayı dahil saldırmaz, istisnai durumlar hariç,örneğin;ayı veya domuz avcılar tarafından yaralanmış ise ve o şekilde kurtulduysa rastladığı ilk insana saldırma olasılığı yüksektir,saldırmaya bilirde,emin olun ormanda hem ayı olsun hem domuz olsun siz daha yaklaşmadan onlar sizi farkeder kokunuzdan sesinizden ve uzaklaşırlar,boşu boşuna arazide o ağırlıkta bir bıçağı taşımak istemezdim.eğer icap ediryorsa küçük bir balta ile dağ bayır bıçağımı ve birde daha küçük bir bıçak yanıma alır onları taşırdım.yinede rambo bıçağı filan taşımazdım.gerçi büyük bir bıçağım var kendi yaptığım ilk bıçağım 27,50 cm tamamı 35 santim olarak çizmiştim eskize,baktım kullanışlı olamayacak sonra küçülttüm kullanışlı olsun diye, daha küçük ebatlarda tekrardan çizdim.daha sonra 23 cm civarında dağbayır bıçağımı yaptım en kullanışlı ölçülerin 23 cm ile 25 santime kadar olduğunu düşünüyorum.forumdan bir ustaya rica edin kullanım gayeniz ne ise o doğrultuda elinize göre bir bıçak yapıversin size Emre Usta Sinan usta Özgür Usta Abdurrahman usta Turgut Usta size ne istediğinizi bilirseniz en mükemmel şekilde yardımcı olabilirler