Bıçak Sanatı - Forum

Yatağanda kılıc ve bıcak imalatı belgeseli

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: Yatağanda kılıc ve bıcak imalatı belgeseli
« Yanıtla #20 : 17 Ocak 2014, 18:21:21 »
Yazışma ile karşılıklı konuşma arasında fark olabiliyor. Konuşurken araya mimiklerde girdiği için bazı kelimelerin espri ile yapıldığı anlaşılabiliniyor. Fakat yazışmada ise kelimelerin direk karşılığı esas alınıyor. Bir arkadaşım muhabbet içinde bana şarlatan dese belki ben onun hal tavırları ile espri yaptığını anlar ve güler geçerim. Forum içinde biri bana şarlatan derse çok kırılırım. Kaldı ki bu kişiler burada yok. Sadece arkasından konuşmak oluyor bizim yaptığımız. Kişiler hakkında değil de yapılan işler hakkında eleştiri yapılırsa kimse tepki göstermeyecektir. Bu sitenin belli kuralları ve en önemlisi belirli bir seviyesi var. Bunu korumak hepimizin görevi. İyi niyetli olabilirsiniz biz sizlere kızmıyoruz kesinlikle. Yanlış anlaşılmaların önüne geçmeye çalışıyoruz. Saygılar...

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #21 : 17 Ocak 2014, 18:59:47 »
belgeselı ızledıgınızde muhabirin konustugu ınsanlara dıkkat edersenız hepsı brbırınden sevımlı  adamlar emınım bu sarlatan dedıgınız ınsanların kapısını calarsanız evlerınıde gonullerınınde kapılarını sonuna kadar acıcıcak kadar  yureklı cömert paylasımcı insanlardır    bırakın bu guzel adamlar kılıclarını 14 15 50 nekadara satrlarsa satsınlar gonul ısterkı comert bırı cıksın hosuna gıden bı kılıca bı servet versın kotumu olur yanı..

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #22 : 17 Ocak 2014, 19:16:42 »
Bir kaç sene önceki Yatağan festivaline katıldık. Belediye başkanı ve Abdurrahman, Süleyman ve Hüseyin başta olmak üzere Yatağanli ustalar tarafından ağırlandık, ekmeklerini yedik. Onların koşullarını öğrenmeye çalıştık, sergiledikleri bıçakları ve kılıçları inceledik, bildiklerimizi onlarla paylastik, yanımızdakı bıçakları gösterdik, Hüseyin'in atölyesini gezdik.

Onlar bizi de Yatağan'lı gibi benimsedi, biz de onları "bıçaksanatı"lı olarak görüyoruz.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #23 : 17 Ocak 2014, 20:43:52 »
o programı bende izledim,hatta en sonunda küçük çakı hediye ediyorlar
tam o anda konu açcaktım ama programın ortasındamı sonundamı belli olmaz diye düşündüm,konu açsam millet sonradan görüp gircek,konu içi boş olacak dedim,o an haber veremedim,online bölüm olsa ordan yazardım,ama program bulunmuş  :-*

Abdurrahman

• 346
    • yataganelsanatlari
  • Meslek: emekli
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #24 : 17 Ocak 2014, 23:00:26 »
Selamüm Aleyküm her yiğidin bir yoğurt yeme alışkanlığı vardır bu forumda herşeyimizi paşlaşmanın bana bir gurur verdiğini yeri ve zamanı geldiğinde benimde bir şeyler paylaştığımı onun için forumda bulunan tüm arkadaşalrı bir bilgi kardeşi saydığımı yeri geldiğinde muhabbet ortamında anlatmış ve bu forumu örnek göstermişimdir ama görüyorumki yapılan bazı eleştiriler onur zedelecili kalp kırıcı hakaret vari durumuna gelmek üzere olmuş hoş olmaya sohbet tarzına dönmüş bazı arkadaşlara bildikleri konuları dahi unutturmuşsuz eğer doruları söylemek cahillikse diyecek bir şeyim yok demektir şu süleyman ustanın 14.000 tl deyipte  12.000 tl ye vermediği kılıc varya damascuc tan yapıldı üzerindeki işlemeler gercek altın ve gümüşten yapıldı sizin için fiat yüksek gelebilir ama  bu konuda eleştiri yapan arkadaş ya el emeği nedir bilmyor yada iyi ve kaliteli ürünü öldüm pahasına almak isteyen kişi sanata ve zanaatkara değer vermek istemeyen arkadaş olabilir bunada katılıyorum herkesin fikri ve düşüncesi kendine doğrudur neyse daha söylemek istediğm konular var ama amacım kimseyi kırmak değil.....

Haznedar

• 1576
  • 0541-572 93 44 1983 / Tarık HAZNEDAR
  • Meslek: Tornacı
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #25 : 18 Ocak 2014, 00:14:04 »
Selamüm Aleyküm her yiğidin bir yoğurt yeme alışkanlığı vardır bu forumda herşeyimizi paşlaşmanın bana bir gurur verdiğini yeri ve zamanı geldiğinde benimde bir şeyler paylaştığımı onun için forumda bulunan tüm arkadaşalrı bir bilgi kardeşi saydığımı yeri geldiğinde muhabbet ortamında anlatmış ve bu forumu örnek göstermişimdir ama görüyorumki yapılan bazı eleştiriler onur zedelecili kalp kırıcı hakaret vari durumuna gelmek üzere olmuş hoş olmaya sohbet tarzına dönmüş bazı arkadaşlara bildikleri konuları dahi unutturmuşsuz eğer doruları söylemek cahillikse diyecek bir şeyim yok demektir şu süleyman ustanın 14.000 tl deyipte  12.000 tl ye vermediği kılıc varya damascuc tan yapıldı üzerindeki işlemeler gercek altın ve gümüşten yapıldı sizin için fiat yüksek gelebilir ama  bu konuda eleştiri yapan arkadaş ya el emeği nedir bilmyor yada iyi ve kaliteli ürünü öldüm pahasına almak isteyen kişi sanata ve zanaatkara değer vermek istemeyen arkadaş olabilir bunada katılıyorum herkesin fikri ve düşüncesi kendine doğrudur neyse daha söylemek istediğm konular var ama amacım kimseyi kırmak değil.....

+1

merter

• 374
  • Meslek: elk teknikeri
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #26 : 18 Ocak 2014, 01:49:08 »

Değerli ustalar ben kimseye saygısızlık yapmadım yapmamda.Şu 14000 tl meselesi bi espriydi.Ama sonuçta burada karşılıklı muhabbet edip birbirimizi görmediğimiz için bazı espriler yanlış anlaşılabiliyor demekki bunun için özür dilerim kimsenin emeğine ve işine saygısızlık etmem.
  Şunu da eklemek isterim yanlış anlaşılmazsa, kılıç dövüşmek içindir çok şiddetli darbeler alır ve bir kılıcın kalitesi darbelere dayanımıda dövüşmeden anlaşılamaz diye düşünüyorum.Sonuçta bu devirde kılıçlar savaşta kullanılmıyor yani iş biraz görsellik.Özellikle katanalar.
 Ustalara saygılar yatağana mutlaka uğrayacam.

bayrak

• 103
  • birol aslan
  • Meslek: inşaat
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #27 : 18 Ocak 2014, 16:48:08 »
doğru söze ne hacet demiş atalarımız abdurrahman abi işi güzel özetlemiş, yalnız benim kafamı karıştıran kaç tane ülkemizde yatağan ilçesi var yada beldesi, hepsinde bıçak üretiliyomu? mesela ben bilmediğim için soruyorum ,sevgiyle kalın arkadaşlar, bu arada bıçak üretilen yatağan nereyse orayı ziyeret etmek istiyorum haziran ayı gibi inşallah birkaçda bıçak alırım benden mutlusu olmaz :D
Yol onun, varlık onun, gerisi hep angarya;
Yüzüstü çok süründün, ayağa kalk, Sakarya! ..

Abdurrahman

• 346
    • yataganelsanatlari
« Yanıtla #28 : 18 Ocak 2014, 17:59:31 »
belli başlı bilinen iki adet yatağan var birisi muğla iline bağlı  yatağan ilcesi diğeri ise bizim kasaba denizlinin serinhisar ilçesine bağlı yatağan kasabası  bıcak üreticisi sadece denizli yatağan var gelmek isteyene yol yordımı yapılır yeterki siz haber verin geleceğinizi

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #29 : 20 Ocak 2014, 10:03:44 »
Arkadaşlar, bir kez daha hatırlatma gereği duyuyorum zira konu bence çok hassas bir yerde.

Türkiye içindeki el işi bıçak üreten kişilere eleştirel yaklaşırken bu kişileri birer forum üyesi gibi görüp yaklaşmalıyız. Forum içerisinde gösterdiğimiz özen nedense forum dışından yapılan işlerde gösterilmiyor.

Bizim öncelikli amaçlarımızdan biri de el işi bıçak yapıcılığının Türkiye içindeki kalitesinin artması. Bu amaç doğrultusunda ilerlediğimiz yolda köprüleri yıkarak değil yeni köprüler kurarak ilerleyebiliriz. Karşımızdakinin kalbini kırarak ona doğruyu öğretmeye çalışamayız.

Foruma üye olmuş yada olmamış, yaptığını bizim forumda paylaşmaya çekinen gerçek üreticiler olduğunu biliyorum. Sebep belki bizim beklenti çitamızın yüksekliğinden, belki de bu tip olayları görüp çekingen yaklaşmalarından olabilir. Ama asıl konu gerçekten ticari maksatla el yapımı bıçak üretimi yapanların forum içinde görünmemeleri.

Umarım bizi takip ediyorlardır ve umarım forumda da varlıklarını hissettirirler, Türkiye'de ki el işi bıçakların daha kaliteli olmasını istiyorsak onlarla birlikte hareket etmeliyiz, eli işi bıçaktaki algıyı değiştirmenin tek yolu bence bu...

Serdar Bty

• *
  • 45
    • BIÇAK DÜNYASI
  • Meslek: Online satış Sitesi, gravür işleme
« Yanıtla #30 : 20 Ocak 2014, 15:52:51 »
Arkadaşlar, bir kez daha hatırlatma gereği duyuyorum zira konu bence çok hassas bir yerde.

Türkiye içindeki el işi bıçak üreten kişilere eleştirel yaklaşırken bu kişileri birer forum üyesi gibi görüp yaklaşmalıyız. Forum içerisinde gösterdiğimiz özen nedense forum dışından yapılan işlerde gösterilmiyor.

Bizim öncelikli amaçlarımızdan biri de el işi bıçak yapıcılığının Türkiye içindeki kalitesinin artması. Bu amaç doğrultusunda ilerlediğimiz yolda köprüleri yıkarak değil yeni köprüler kurarak ilerleyebiliriz. Karşımızdakinin kalbini kırarak ona doğruyu öğretmeye çalışamayız.

Foruma üye olmuş yada olmamış, yaptığını bizim forumda paylaşmaya çekinen gerçek üreticiler olduğunu biliyorum. Sebep belki bizim beklenti çitamızın yüksekliğinden, belki de bu tip olayları görüp çekingen yaklaşmalarından olabilir. Ama asıl konu gerçekten ticari maksatla el yapımı bıçak üretimi yapanların forum içinde görünmemeleri.

Umarım bizi takip ediyorlardır ve umarım forumda da varlıklarını hissettirirler, Türkiye'de ki el işi bıçakların daha kaliteli olmasını istiyorsak onlarla birlikte hareket etmeliyiz, eli işi bıçaktaki algıyı değiştirmenin tek yolu bence bu...

Gökhan bey çok haklısınız Yatağan'da bir çok usta var el yapımı bıçak yapan çok kaliteli yapanlarda var doğru Yatağan'daki bir çok kişi kullandığı çeliklerin özelliklerini bilmiyor bende Yatağan'lıyım ama o insanların ilk amacı yaptığı bıçakları satabilmek yaptığı bıçakları satamazlarsa aç kalırlar ekmek parasını bu işten çıkartan insanlar mecburen önce yaptığı bıçaklarının satılmasını istiyor kaliteli bir av bıçağı yaptığında tahminen söylüyorum 80-100 TL gibi bir rakama satması lazım ama bunu satabileceği pazarı yok imalatçının toptancıya götürdüğü zaman toptancı direk çok para istedin deyip ya fiyat kırıyor ya da almıyor böyle bir durum oluşunca ustalar mecburen fiyatı daha aşağılarda ürün yapmak zorunda bırakılıyor!!! ve bir çok ustamızın araştırmak için zamanı yok yada internetle bir alakası yok bugün forumdaki bir çok arkadaşımız, abimiz bu işi hobi olarak yapıyor ki buna bende dahilim düne kadar Yatağan da o kadar bıçak yapılıyor ama bir tane gravür yapan yok diye sitem ederken sağolsun Fatih Konuk ustamla tanıştım gravür yapmaya başladım demek istediğim Yatağan bıçakları ve ustaları kötü değil iş tamamen duygusal ne kadar ekmek o kadar köfte misali yazılarımda kusur ettiysem herkesten özür dilerim saygılarımla...

bayrak

• 103
  • birol aslan
« Yanıtla #31 : 21 Ocak 2014, 11:56:07 »
belli başlı bilinen iki adet yatağan var birisi muğla iline bağlı  yatağan ilcesi diğeri ise bizim kasaba denizlinin serinhisar ilçesine bağlı yatağan kasabası  bıcak üreticisi sadece denizli yatağan var gelmek isteyene yol yordımı yapılır yeterki siz haber verin geleceğinizi
abdurrahman abi ben  haziran ayında muğlaya gidicem gerçi hiç ege tarafına gitmedim yol konusundada bilgim yok,muğlaya giderken denizli'dende geçiyomu yol istanbuldan yatağan kaç saat sürüyoyada hangi yolu kullanarak daha çabuk orada olabilirim?muğlada asker arkadaşım var muğla merkezle denizli arası kaç kmdir,gerçi ne kadar uzak olsada kafaya birşeyi taktınmı yapmadan durmam haziranda allah izin verirse ordayım

Abdurrahman

• 346
    • yataganelsanatlari
« Yanıtla #32 : 21 Ocak 2014, 16:04:12 »
sevinirim çok memnun olurum sizie en basit yol istanbul,eskişehir üzeri kütahya ,dinar  denizli 650 km dir eğer kendi arcınla gelirsen hızına göre kaç saate  gelebileceğini sen hesabla gerci otobüste aynı güzergahı takip ediyor.. denizliden sonra muğla il sınırı 145 km az bir yolun var eğer muğlaya istanbuldan balıkesir manisa izmir aydın güzergahını takip edersen 760 km filan ama denizliye uğramadan gider aydınan denizliye de gecebilirsin ama aydın denizli arası 125 km dir kendine göre yolu ayarlarsın

bayrak

• 103
  • birol aslan
« Yanıtla #33 : 21 Ocak 2014, 16:14:47 »
sevinirim çok memnun olurum sizie en basit yol istanbul,eskişehir üzeri kütahya ,dinar  denizli 650 km dir eğer kendi arcınla gelirsen hızına göre kaç saate  gelebileceğini sen hesabla gerci otobüste aynı güzergahı takip ediyor.. denizliden sonra muğla il sınırı 145 km az bir yolun var eğer muğlaya istanbuldan balıkesir manisa izmir aydın güzergahını takip edersen 760 km filan ama denizliye uğramadan gider aydınan denizliye de gecebilirsin ama aydın denizli arası 125 km dir kendine göre yolu ayarlarsın
çok teşekkür ederim abdurrahman abi verdiğin bilgiler için . acemi şöförüm ama kendi aracımla gideceğim yanıma birde şöför bulursam yiğenlerden hanım çocuklar gideceğz inşallah ,sende yatağan'damı ikamet ediyosun abi,telefonunu  alırım  gelirken yol sormak için sevgiyle kal
« Son Düzenleme: 21 Ocak 2014, 16:18:28 Gönderen: bayrak »