Bıçak Sanatı - Forum

Yatağanda kılıc ve bıcak imalatı belgeseli

Abdurrahman

• 346
    • yataganelsanatlari
  • Meslek: emekli
  • Yer: Denizli
Yatağanda kılıc ve bıcak imalatı belgeseli
« : 16 Ocak 2014, 19:07:32 »
https://www.facebook.com/#!/photo.php?v=10202257527133053
Trt haber programında yayınlanan Yatağan kasabasında cekilmiş olan kılıc yapımı ve imalatı ile ilgili kısa bir tanıtım yapılmıştır

aliata

• 998
  • Meslek: elk.
  • Yer: ankara
Ynt: Yatağanda kılıc ve bıcak imalatı belgeseli
« Yanıtla #1 : 16 Ocak 2014, 21:10:34 »
Paylaşım için teşekkür ederim.Kısa'da olsa bilgilendim.

merter

• 374
  • Meslek: elk teknikeri
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #2 : 17 Ocak 2014, 02:48:32 »
Kılıca 14000 tl dedi be maşallah.12000 tl vermişler vermemiş. :o

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #3 : 17 Ocak 2014, 09:31:24 »
Diyalog çok çarpıcı.

- Bu keskinliği nasıl sağlıyorsunuz?
- Her şeyi de size söylemeyelim. Bu da ustalık diyelim.

Bildiğini öğretmeyen insanlardan nefret etmişimdir. Maalesef memleketimizde her meslekte, her konuda bu hastalık salgın vaziyette. Gelişmemişliğimizin sebeplerinden biri de budur.
Okinawian

doctore

• 203
  • Yer: kayseri
« Yanıtla #4 : 17 Ocak 2014, 12:02:28 »
Diyalog çok çarpıcı.

Bildiğini öğretmeyen insanlardan nefret etmişimdir. Maalesef memleketimizde her meslekte, her konuda bu hastalık salgın vaziyette. Gelişmemişliğimizin sebeplerinden biri de budur.

maalesef her sektörde böyle usta adı altında cehalet abideleri çok fazla ..o yüzden de Avrupalı her ortamda eziyor.. 150 sene geriden takip ediyoruz bu tip  usta adı verilen şarlatanlar yüzünden...!!

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
  • Meslek: Hırdavat-Nalburiye
  • Yer: burdur
« Yanıtla #5 : 17 Ocak 2014, 12:37:01 »
Diyalog çok çarpıcı.

üstadım bunun adı bildiği sırrı saklamaktan çok, sadece işe biraz mistiklik katıp usta her yaptığını söylemez hi hi hi demek gibime geldi.
sonuçta bu işi az çok bilen çoğu kişi keskinlik nasıl sağlanır biliyor. bilmeyen de efsaneleştiriyor ki adamların istedikleri de bu. benim ilçem yatağana çok yakın. bizim köylülere m390dan bıçak yapıp götürsen yine de yatağan bıçağı der başka bir şey demez. onlara göre bıçağı masata sürdünmü bıçak hemen keskinleşecek.(tabi aynı hızda da körleşiyor) hele bir de m390ın fiyatını söylesen adamı köye katmazlar  :D

merter

• 374
« Yanıtla #6 : 17 Ocak 2014, 13:06:58 »
  Arkadaşlar ustaları hafife almıyalım bence.O kılıçların çok kaliteli olduğuna şüphem yok bıçakları bilemem de.Benim takıldığım 14 000 tl nedir ya şakamı yapıyo hepimiz kılıç yapalım ozaman 2 bine satalım gitsin.Nasılsa kimse dövüşmeyecek.Bide 12 000 vermişler. :)

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #7 : 17 Ocak 2014, 13:48:13 »
Genel manada her usta da kendi bacağından asılır, iyisi talep görürken kötüsü doğal süreçte zaten çok ayakta kalmaz.
Bu süreçte biz kendi durduğumuz yeri ne kadar sağlam tutarsak, tüketiciyi ve üreticiyi ne kadar bilinçlendirirsek ülke genelindeki iş kalitesini de o kadar arttırabiliriz. ;)

Yalnız Forum içinde her türlü eleştiri, hakaret düzeyini aşmadıkça yapılabilir, ama forum üyelerinden birinden "şarlatan" kelimesini duymak hiçte hoş olmamış! :(

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #8 : 17 Ocak 2014, 14:02:50 »
...
maalesef her sektörde böyle usta adı altında cehalet abideleri çok fazla ..o yüzden de Avrupalı her ortamda eziyor.. 150 sene geriden takip ediyoruz bu tip  usta adı verilen şarlatanlar yüzünden...!!

İfadelerimize dikkat edelim!

Gökhan benden önce yollamış uyarısını ancak yine de kendi uyarımı silmiyorum.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #9 : 17 Ocak 2014, 14:03:32 »
Genel manada her usta da kendi bacağından asılır, iyisi talep görürken kötüsü doğal süreçte zaten çok ayakta kalmaz.
Bu süreçte biz kendi durduğumuz yeri ne kadar sağlam tutarsak, tüketiciyi ve üreticiyi ne kadar bilinçlendirirsek ülke genelindeki iş kalitesini de o kadar arttırabiliriz. ;)

Yalnız Forum içinde her türlü eleştiri, hakaret düzeyini aşmadıkça yapılabilir, ama forum üyelerinden birinden "şarlatan" kelimesini duymak hiçte hoş olmamış! :(

katılıyorum eleştriler yapıcı olmalı kırıcı değil  :(
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #10 : 17 Ocak 2014, 14:05:42 »
Gökhan ustam yerden göğe kadar haklısın. Arkadaşlar bir kılıç üzerinde gerçekten büyük bir emek var. Harcanan malzeme değilde o kılıca biçilen değer emeğin karşılığıdır. Bu forumda yazıları okuyan herkes belki kılıç yapar ama nasıl bir sonuç çıkar ortaya? Harcanan emeği görmek için en azından Sefa ustamızın yaptığı kılıçların olduğu başlıkları inceleyin. Tesviye ve el işçiliği konusunda mütevazilik etmeden bu forumdaki herkes ile yarışırım belki ama bilgi ve tecrübeleri ile ustalarımızın tırnağı bile olmam. Bırakın ustalarımız emeklerin karşılığını kendileri biçsinler. Bazen 3-5 liralık yaptığımız işlere 1000 lira bile verseler satmak istemeyiz. Benim içinde böyle. Örneğin ilk tamamladığım bıçağı pek çok kişi istedi vermedim ve vermemde.   

halis ESEN

• 201
  • Meslek: elektronik--- iktisat
« Yanıtla #11 : 17 Ocak 2014, 14:47:09 »
memlekette ne ustalar var  bursanın yatağanın  sürmenenin adı var  hangisi yaptığı işin bilincinde bunların  dededen  gördüklerini yapıyorlar hangi çeliğin  özelliğini biliyorlar  acaba  bu forumda tenekeyi bileyip traş olur her üye buna inanıyorum   . şu forumda  boynuz işlemeyi  yatağanlı arkadaşlardan öğrenmeye kalktıkta bildiklerimizi de  şaşırttılar  maalesef  o günden sonrada  yazasım gelmiyor :(

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #12 : 17 Ocak 2014, 14:58:02 »
Abdurrahman usta, Gökhan usta, Turgur usta ve bunun gibi pek çok ustamız da saydıklarınız ustalar arasında. Bıçak yapımı, boynuz işleme ve çelikler ile ilgili öğrenmek istediklerinizi bu ustalarımızdan öğrenebilirsiniz. Genelleme yapmazsak iyi olur.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #13 : 17 Ocak 2014, 16:10:52 »
  Arkadaşlar ustaları hafife almıyalım bence.O kılıçların çok kaliteli olduğuna şüphem yok bıçakları bilemem de.Benim takıldığım 14 000 tl nedir ya şakamı yapıyo hepimiz kılıç yapalım ozaman 2 bine satalım gitsin.Nasılsa kimse dövüşmeyecek.Bide 12 000 vermişler. :)

Videoyu izlemeden yorumu yapmışsanız bi hata, izlediyseniz ayrı bir hata. 

Konuşan Süleyman ustamızken, yapmış olduğu da bir metrelik bir damaskus kılıç iken şu yorumlarınız daha öğrenme namına kat edecek ço yolunuzun olduğunu gösteriyor.

2 bine o kılıcı yapın ve paylaşın lütfen.
« Son Düzenleme: 17 Ocak 2014, 16:13:52 Gönderen: deserteagle »
Namık Kemal
Instagram'da ben

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #14 : 17 Ocak 2014, 16:20:30 »
Diyalog çok çarpıcı.

Adamlar şakalaşmışlar sadece; belgesel bıçak bilemenin öğretildiği bir belgesel değil. Üstelik de herkes her bildiğini televizyondan tüm dünyaya öğretmek zorunda değil. "How it is made" belgesellerine dikkat edin, onlarda dahi püf noktaları hep es geçilir. Onlardan da nefret etmelisiniz o halde.  ::)
Namık Kemal
Instagram'da ben

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #15 : 17 Ocak 2014, 16:40:17 »
Diyalog çok çarpıcı.

Adamlar şakalaşmışlar sadece; belgesel bıçak bilemenin öğretildiği bir belgesel değil. Üstelik de herkes her bildiğini televizyondan tüm dünyaya öğretmek zorunda değil. "How it is made" belgesellerine dikkat edin, onlarda dahi püf noktaları hep es geçilir. Onlardan da nefret etmelisiniz o halde.  ::)

Tabi ki benimle aynı görüşe katılmak zorunda değilsiniz.
Ben bu bahsi geçen zihniyete karşıyım. Şakalaşma olarak görmüyorum.  Bilmiyorum esnaflıkta zaman geçirdiniz mi? Her sektörde bu tip ustalar ve bu tip bildiğini öğretmeyen, bilgisini paylaşmayan insanlarla doludur. Zamanında çok karşılaştım. Ticari, askeri bir sır değilse internette nasıl yapılır her türlü bilgi varken  "bildiğini öğretsen ne olacak?" diye düşünüyorum. Ayrıca yüzlerce yıllık mesleki gelenekten bahsediyorsak ahilikte bildiğini öğretmemenin de vebali vardır. "how it's made" belgesellerini bu zihniyette çekmeniz mümkün gözükmüyor. Hatta bu zihniyetle bu forumun ve internetin de olmaması gerekiyor. :)
Okinawian

doctore

• 203
« Yanıtla #16 : 17 Ocak 2014, 17:46:37 »
...

İfadelerimize dikkat edelim!

Gökhan benden önce yollamış uyarısını ancak yine de kendi uyarımı silmiyorum.

şarlatan :   
Bilim, vicdan, etik ve deontoloji vb. her türlü değer sistemini yok sayarak kısa zamanda ün ve varlığa ulaşmak için her türlü yola başvurarak hekimlik pratiği yapan kişi.

türk dil kurumunun sözlüğünde böyle tanımlamış.. yani kimseye sövülmedi..hakaret edilmedi bilgilerinize...

merter

• 374
« Yanıtla #17 : 17 Ocak 2014, 18:01:31 »
Saygı sınırını aşmayan bazı espriler neden hoş görülemiyor acaba

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #18 : 17 Ocak 2014, 18:11:03 »
şarlatan :   
Bilim, vicdan, etik ve deontoloji vb. her türlü değer sistemini yok sayarak kısa zamanda ün ve varlığa ulaşmak için her türlü yola başvurarak hekimlik pratiği yapan kişi.

türk dil kurumunun sözlüğünde böyle tanımlamış.. yani kimseye sövülmedi..hakaret edilmedi bilgilerinize...

Wikipedia'da da " insanları kandıran, dolandıran kimse olarak" tanımlamış
TDK bir kaynak olsa da orgoda kelimelerin çok farklı anlamları vardır bunu hepimiz biliyoruz, ayrıca madem öyle siz niye bıçak yapan birine sahte hekimlere atfedilen bir terimi yakıştırdınız?

Bilginin işinize yarayanını alıp, diğer kısmını görmezden gelerek yaptığınızı haklı göstermeye çalışmanız hoş değil. Yaptığınız yanlıştı, bu forum içerisinde bu tip uç kelimeler kullanmak hiçte hoş olmadı, bunu evirip çevirmenin bir gereği yok, yanlış oldu demekte bir erdemdir.

Arkadaşlar hepimiz farklı birer bireyiz, olayları farklı yorumlamamız çok doğal, olayları her birimiz farklı değerlendirebiliriz ama bu değerlendirme saygı kurallarını aşacak kelimeler içerirse bu hoş olmaz.  ;)

doctore

• 203
« Yanıtla #19 : 17 Ocak 2014, 18:17:07 »
şarlatan :   

Wikipedia'da da " insanları kandıran, dolandıran kimse olarak" tanımlamış
TDK bir kaynak olsa da orgoda kelimelerin çok farklı anlamları vardır bunu hepimiz biliyoruz, ayrıca madem öyle siz niye bıçak yapan birine sahte hekimlere atfedilen bir terimi yakıştırdınız?
Gökhan bey; benim ne demek istediğim  çok iyi anlaşıldı o yüzden dallandırıp budaklandırmaya gerek yok... sevgiler saygılar...
Bilginin işinize yarayanını alıp, diğer kısmını görmezden gelerek yaptığınızı haklı göstermeye çalışmanız hoş değil. Yaptığınız yanlıştı, bu forum içerisinde bu tip uç kelimeler kullanmak hiçte hoş olmadı, bunu evirip çevirmenin bir gereği yok, yanlış oldu demekte bir erdemdir.

Arkadaşlar hepimiz farklı birer bireyiz, olayları farklı yorumlamamız çok doğal, olayları her birimiz farklı değerlendirebiliriz ama bu değerlendirme saygı kurallarını aşacak kelimeler içerirse bu hoş olmaz.  ;)
« Son Düzenleme: 17 Ocak 2014, 18:23:45 Gönderen: deserteagle »