Sertaç, eğer özellikle abartılı izler istemiyorsan yüzeyi biraz daha düzgün dövebilirsin. Son düzeltmelerde bir kare baskı veya tabanı düze yakın bir çekiç kullanırsan, dövülmüş yüzey çok daha düzgün ve temiz çıkar. Bu şekilde dövülmüş bir yüzeyi yağlayıp tel fırçayla temizlersen çok daha güzel görünecektir. Yüzeylerdeki çekiç izleri öyle bir olmuş ki, sanki çekicin tabanıyla değil de kenarlarıyla vurmuşsun gibi olmuş. Eline sağlık.
Sertaç kardeşim Sefa hocamıza sonuna kadar katılıyorum. Sen yinede düz bir halde bırak zaten dövme olduğu o şekilde de belli olur. Böyle aceleyle yapılmış, iş yarım kalmış gibi duruyor.
Benimde çok hoşuma gitti fakat soldan numaralandırırsak 4 ve 5 üzerindekiler Salim abinin dediği gibi aceleye gelmiş gibi diğer 3 ü ben beyendim.
Güzel olmuşlar.
Benim de böyle dövme izlerinin olması hoşuma gitti ayrı bir hava katmış ellerine sağlık
Elinize sağlık. Ben bu tür "ham" bıçakları (Tabir doğruysa) çok beğeniyorum. Özellikle de avatarınızdakiler şahane. Bunların da saplarındaki işçilik sanki Tunç Çağı' ndan kalma izlenimi veriyor. Çok otantik bir hava kattığı gerçek.
Ellerine sağlık çok fene duruyor... Ayna gibi yüzey gözümü aldı...
Sertaç güzel olmuş sana bir iki tavsiye kiridashileri kullananlar genelde aşık oluyorlar bu yüzden kiridashinin birazda kitabina uygun olmasi yerinde olur benim kullandiğim ve daha önce sana resmini yolladiğim kiridashim 2 mm kalinlik uzunluğu 17,5 cm uzunluk kesici agiz uzunluğu 5,5 cm gibi ölçülere sahip daha kisa olmasi zaten çok keskin olan biçakta hakimiyet eksikliği ,gereğinden fazla güç kullanimi ve dolayisiyla kazalara sebeb olabilir, illa cebinde keskin birşeyler taşimak için olur ama kullanmak için sana verdiğim ölçüleri baz alarak değişiklik yapabilirsin hepimiz yaptiğimiz biçaklari kullanicisinin sevgili biçaği olmasi hayaliyle yapiyoruz bu anlamda hep hatirlanmak istemiyle ama kullanilmayan bir biçağin bir çekmecede bir sürü gereksiz bir birikintiyle durmasina hiç bir şekilde gönlümüz razi olmaz .kiridashilerin tutus kabiliyetlerini artirmak için arkalarina kalin bir iple kuyruk örülebileceğini hatirlatmak isterim.Ayrica kendine dövme islemini bitirebilmen için bir çekiç yapmani önerebilirim bunu susuz çekiç üzerine testere ,ege,Eğer suluysa kaynak puntalariyla çeşitli desenler yaparak yapabilirsin gerisi hayal gücüne kalmiş..
sertaç ellerine sağlık gene güzel bir çalışma yapmışsın, boş durmuyorsun anlaşılan, bunların iple örülmüş versiyonunuda görmek isterim.
tebrikler Sertaç dövme bıçak ta bekliyoruz
Bıçak ağzının parlaklığı ile dövülme izleri çok güzel kontrast oluşturuyor.