Bıçak Sanatı - Forum

Bıçak karartma zedeli yüzey yapma

S.G.

• **
  • 262
  • Meslek: serbest
  • Yer: izmir
Ynt: Bıçak karartma zedeli yüzey yapma
« Yanıtla #20 : 09 Ocak 2014, 22:07:12 »
 Üstad bombeleştirme sanırım işe yarıyacak çünkü ingiliz tip bombeli kafalı çekiçlediğim yüzey doğala yakın bir görünüme geldi. Elimde bombesi nokta aletinden daha yumuşak bombe çekiçtende daha sivri kıvamda bir malzeme oldumu demekki hallolucak. Yarın kırılmış matkap uçlarından birini matkaba takıp döndürerek taşlama motorunda bombe ağız yapmaya çalışıcam matkap uçları hss olduğundan uzun süre işimi görür.
Keskin bıçak önce sahibini keser :)

https://www.instagram.com/12kalibre

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #21 : 09 Ocak 2014, 22:11:59 »
Hatta pim zımbanın uç kısmındaki keskin kenarlar az rötuşlansa daha güzel olur demiştim ama Sefa hocam daha güzel anlatmış :) Birde Sefa hocamızın dediği gibi zımba uçlarını bombeleştirerek dene bence.

matkap ucuna takılan yıldız vida uçları var. onu el matkabına taktım. avuç taşlamayı çalıştırıp, matkabıda çalıştırarak ucu sivrelttim. tabi sık sık suya batırdım. çok saglam bir nokta oldu. sizde bi deneyin ucuza malolur

Bu şekilde yapılan nokta zımbadan pek performans alınmaz bence. Vaktinde denemişliğim var :)

permormansını denemek için ilk önce cok sivri yaptım. tek vuruşta çelige saplanıp kaldı ve ucta hiç bozulma olmadı. muhakkak bu uclarda da kalite farkı vardır
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #22 : 09 Ocak 2014, 22:13:36 »
Matkap uçlarındaki helisel boşluklardan dolayı istediğin şekle getiremeye bilirsin. Başka malzeme yoksa ve bunu yapmak senin için önemli ise zımbalardan birinin ucunu bombeleştir. Zımbayla işin bitince daha yumuşak bir şekilde aynı çekiçle üzerinden biraz geçersin. Taner ustanın dediğine gelmiş oluruz.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #23 : 09 Ocak 2014, 22:14:34 »

permormansını denemek için ilk önce cok sivri yaptım. tek vuruşta çelige saplanıp kaldı ve ucta hiç bozulma olmadı. muhakkak bu uclarda da kalite farkı vardır

Dediğin gibi olabilir tabi. İşine yarıyor ise ne ala :)

S.G.

• **
  • 262
« Yanıtla #24 : 09 Ocak 2014, 22:42:31 »
Matkap uçlarındaki helisel boşluklardan dolayı istediğin şekle getiremeye bilirsin. Başka malzeme yoksa ve bunu yapmak senin için önemli ise zımbalardan birinin ucunu bombeleştir. Zımbayla işin bitince daha yumuşak bir şekilde aynı çekiçle üzerinden biraz geçersin. Taner ustanın dediğine gelmiş oluruz.
Salim bey dediğiniz olayı basitçene yaptım taşlama motoruyla  :2up busefer kesin istediğim şekil olucak zedelerin büyüklüğünü böylece konikliği sivrilterek veya yumuşatarak ayarlıyabilicem. Zaten zımba çubuğu uzun olduğundan ayarla ayarla kullan. Zaten bu çubuklar tek olarakta ucuza satılıyolar.

« Yanıtla #25 : 09 Ocak 2014, 23:00:37 »
Az daha bombe olsa tam olacak gibi. Yüzeyi de parlatırsan, izler çok temiz çıkacaktır  ;)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #26 : 09 Ocak 2014, 23:04:12 »
Yüzeyini kaynak makinesiyle bozduğun bir çekiçle vurmak çok hızlı ve dağınık bir doku elde etmeni sağlayacaktır.  ;)
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Yunus Emre TOK

• 1005
  • 1971
  • Yer: İZMİR
« Yanıtla #27 : 09 Ocak 2014, 23:05:12 »
Sn Black resimleri nasıl yüklediniz rica etsem mümkünmü akşam üzeri saat 5 ten beri uğraşıyorum yapamadım maalesef şimdiden teşekkürler.

S.G.

• **
  • 262
« Yanıtla #28 : 10 Ocak 2014, 00:55:34 »
Sn Black resimleri nasıl yüklediniz rica etsem mümkünmü akşam üzeri saat 5 ten beri uğraşıyorum yapamadım maalesef şimdiden teşekkürler.
Emre abi ben http://www.hizliresim.com sitesine resmi yüklüyorum sonra Forumlar: (bbcode) yazan yerin karşısındaki linki kopyalayıp resmi yüklüyeceğim yere yapıştırıyorum. Buarada yakın zamanda yanınıza uğramak istiyorum inş. en son alıp modifiyeettiğiniz vursan 92a çok güzel görünüyodu. Benimde istediğim yerli otomatiklerden bitanesi.
« Son Düzenleme: 10 Ocak 2014, 01:03:47 Gönderen: black »

S.G.

• **
  • 262
« Yanıtla #29 : 10 Ocak 2014, 01:02:45 »
Yüzeyini kaynak makinesiyle bozduğun bir çekiçle vurmak çok hızlı ve dağınık bir doku elde etmeni sağlayacaktır.  ;)
Zımba aletiyle ezincede izler birbirinin tıpa tıp aynısı olduğundan yine doğal bir görünüm yakalıyamadım sanırım dediğiniz gibi bide kaynak makinasıyla yüzeyi bozulmuş bir çekiç denemek lazım. Bende kaynak makinası yok sanayiye uğrayınca bir ustadan ricaedicem artık bu çekicin yüzeyini kaynak makinasıyla bozarmısın dediğimde eminim adam tuhaf karşılıyacak  ;D

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #30 : 10 Ocak 2014, 09:29:33 »
Keski boyunda çelik bir çubuğun bir ucunu dövme tavına ısıttıktan sonra öteki uçtan çekiçleyerek bu ucun beton zemin tarafından iyice bozulmasını sağlayıp sonra da parçaya su verilebilir. Tabi ne kadar iş gördüğü denenince anlaşılır.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Yunus Emre TOK

• 1005
  • 1971
  • Yer: İZMİR
« Yanıtla #31 : 10 Ocak 2014, 09:57:39 »
Emre abi ben http://www.hizliresim.com sitesine resmi yüklüyorum sonra Forumlar: (bbcode) yazan yerin karşısındaki linki kopyalayıp resmi yüklüyeceğim yere yapıştırıyorum. Buarada yakın zamanda yanınıza uğramak istiyorum inş. en son alıp modifiyeettiğiniz vursan 92a çok güzel görünüyodu. Benimde istediğim yerli otomatiklerden bitanesi.
Sağ olasın Seçkin her zaman beklerim artık Narlıdere de ki yerimizdeyim .
Malesef verdiğin linkte de olmadı artık bir blog açıp oradan paylaşmak lazım sağ olasın.

Acur Firarda

• 453
  • Meslek: Kamu
« Yanıtla #32 : 24 Ocak 2014, 20:51:37 »
Olur mu ya da dener misin biliyorum ama zımbanın ucunu kırıp öyle çukur açmaya çalışsan olmaz mı?