ya merter hocam madem torna tezgahın var neden söylemiyorsun, bu alüminyum parça çok mu pahalı yani tekerleri yapmanı istesen kendi makinem için (benimkini hizaya getirip çalıştıramazsam diye soruyorum) ne kadara mal olur malzeme+işçilik şeklinde.

bide motorda tek çarpanlı kasnak görüyorum hızı nasıl ayarlıyorsunuz, mildeki kasnakta başka ölçülerde mevcutmu. kasnağıda alüminyumdan üretebiliyormusunuz, öyle ise o kaça mal olur 3 kademeli olanı 2 adet olacak şekilde mesela.
üst gergi kolunda benim makinede yaptığım gibi tekerde ayar yeri göremedim, sıkıntı yapmıyormu. ben zira çok sıkıntısını çekiyorum eylem ustamın tavsiyesi üzerine kolu yeniden yapıyorum.
önde tablada göremiyorum takma yerinide göremedim tablasız mı kullanıyorsunuz. önde bir tabla olsa alüminyumdan gene üstünde liner raylı bir mesnet olsa, bu mesnetin bıçak tutma aparatı olsa, rende gibi git gel açılı kesim yapsa (ben öyle bir şey istiyorum ama yaptıracak yer bulamadım) daha iyi olmazmı.
yanlış anlamayın merter hocam benimkiler tavsiye değil soru, zira kendi makinesini bitirip çalıştıramamış birisi olarak öğrenmek adına yazıyorum. yoksa makineniz çok sade ve güzel olmuş.