Bıçak Sanatı - Forum

Teneke Tavuk

AliAydın

• 324
  • Meslek: memur
  • Yer: Eskişehir
Ynt: Teneke Tavuk
« Yanıtla #20 : 02 Ocak 2014, 18:33:19 »
Şiş ne? Kazık ne? Ben (yarı dolu) bira kutusuna oturtuyorum mübareği, sarhoş tavuk denir. Denemediyseniz çok şey kaçırıyorsunuz, benden söylemesi.

Evet, eti kurutmuyor ve çok lezzetli oluyor  :2up

« Yanıtla #21 : 04 Ocak 2014, 01:26:23 »
Abi tam karnım açıkmışken bu konu da neymiş diye bakayım dedim ki bakmaz olaydım :D ellerinize sağlık afiyet bal şeker olsun   :2up
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

AliAydın

• 324
  • Meslek: memur
  • Yer: Eskişehir
« Yanıtla #22 : 04 Ocak 2014, 03:06:48 »
Abi tam karnım açıkmışken bu konu da neymiş diye bakayım dedim ki bakmaz olaydım :D ellerinize sağlık afiyet bal şeker olsun   :2up

buyur o zaman :)

http://www.youtube.com/user/BarbecueWeb

tugaykececi

• *
  • 1
  • Meslek: Züccaciye imalat
  • Yer: Zonguldak
« Yanıtla #23 : 08 Şubat 2014, 12:54:30 »
Arkadaşlar bende  teneke tavuk için teneke tavuk aparatı yaptım.

legolas

• 1067
  • Gökhan
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #24 : 08 Şubat 2014, 20:07:35 »
tugay bey yaptığınız aparatın resimlerini paylaşırsanız daha güzel olur, belki sizin model çok hoşumuza gider kendimiz aparat yapmaktan vaz geçer sizden alırız.  :2up
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

nacho_grande

• 499
  • Serhan Yenilmez
    • Akantus Ahşap Emprenye
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #25 : 08 Şubat 2014, 20:15:31 »
Ben bu teneke tavuğu denemek istiyorum. Daha önce Burhaniye' de tatil de yapmışlığım vardır. Eh, yakında İzmir' e taşınıyorum, mesafe de azalıyor. Bilmem anlatabiliyor muyum?  >:D
"Kavgalarda, açıkça üstün olan tarafın, zayıf olan tarafa yatağanın keskin ağzıyla değil de, sırtıyla müdahale etmesi bir görgü kuralıydı." (Kaynak, Vikipedi)

nacho_grande

• 499
  • Serhan Yenilmez
    • Akantus Ahşap Emprenye
« Yanıtla #26 : 08 Şubat 2014, 20:18:05 »
Hatta burada konaklamıştık ve çok memnun kaldık. 2 sene önceydi ve Ramazan olduğundan oldukça sakindi.

http://www.polatriva.com/HomePage.aspx
"Kavgalarda, açıkça üstün olan tarafın, zayıf olan tarafa yatağanın keskin ağzıyla değil de, sırtıyla müdahale etmesi bir görgü kuralıydı." (Kaynak, Vikipedi)

legolas

• 1067
  • Gökhan
« Yanıtla #27 : 08 Şubat 2014, 20:24:24 »
serhan bey anlamaz olurmuyum hiç , siz yeter ki gelin buralara bizim sık sık misafirimiz olun. biz ailecek misafir ağırlamayı çok severiz tabi gezmeyi de hatta o kar çok gezeriz ki bilmem anlatabildim mi.  >:D
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

nacho_grande

• 499
  • Serhan Yenilmez
    • Akantus Ahşap Emprenye
« Yanıtla #28 : 08 Şubat 2014, 20:27:58 »
serhan bey anlamaz olurmuyum hiç , siz yeter ki gelin buralara bizim sık sık misafirimiz olun. biz ailecek misafir ağırlamayı çok severiz tabi gezmeyi de hatta o kar çok gezeriz ki bilmem anlatabildim mi.  >:D

Anlamaz mıyım hiç? Ben de Güzel Sanatlar' da 13 senedir çizim ve 3d dersi veriyorum, aynı dili konuşuyoruz.  :2up

legolas

• 1067
  • Gökhan
« Yanıtla #29 : 08 Şubat 2014, 20:31:41 »
anlaşabilmemiz ve ortak dili kullanıyor olmamız ne kadar güzel.  :2up :2up

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #30 : 08 Şubat 2014, 22:46:16 »

Ben nasıl kaçırmışım bu konuyu  ???  ???  ???  En kısa zamanda denemek farz oldu  :2up

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #31 : 08 Şubat 2014, 23:47:13 »
Ya arkadaş etmeyin eylemeyin. Şimdi internette  tenekede tavuktan girdim, cağ kebabından çıktım  :D

Gürkan TEKİN

• 74
« Yanıtla #32 : 09 Şubat 2014, 00:17:04 »
Tenekede tavuk ile ilgili birkaç öneri sunabilirim size. Tenekenin içine silme girecek şekilde paslanmaz malzemeden kare şeklinde ve 10 cm yüksekliğinde bir tabak yaptırıyorsunuz.Ortasına bir somun kaynatıp tavuğu takacağımız malzemeyi vidalıyorsunuz. Temizlemesi daha rahat oluyor. Bu şekilde yapınca şişe bütün bir tavuk tabağa da parçalanmış bir tavuk, patates , soğan, domates, biraz salça ve kekik ilavesiyle 45 dakika sonra yeme de yanında yat moduna geçiyorsunuz. tabaktaki tavuğun ve patatesin tadına doyum olmuyor. şişteki tavuk yavan gelir herkes tabağa saldırır. resimleri vardı ama bulamadım şimdi.

Yilmaz Dogan

• 1047
  • Meslek: kaynakci
  • Yer: almanya
« Yanıtla #33 : 09 Şubat 2014, 00:18:01 »
afiyet olsun arkadaslar cok güzel bir ortam

legolas

• 1067
  • Gökhan
« Yanıtla #34 : 09 Şubat 2014, 00:35:05 »
gürkan bey biz o bahsettiğiniz paslanmaz malzemeden kare tabak yaptıracak yeri bulamadık, bu sebepten teflon tava ve krom tabak ile denemeler yaptık işimizi görüyor, tabaksız da çok güzel oluyor.
baklavacıların kullandığı tepsi formatın da kare tabağı yaptırmak isterim, 19 kiloluk yağ tenekesine sıgacak şekilde yardımcı olacak olana da duacı oluruz.   :2up
 ankara da halin girişinde bütün tenekeciler de bu aparat satılıyor yanlız dediğim gibi metal tabağa kaynatmışlar, kimse kare tabak yaptırmamış.   ^-^

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #35 : 09 Şubat 2014, 01:03:15 »
Arkadaşımın yaptığı bir tepsi

« Son Düzenleme: 09 Şubat 2014, 01:04:55 Gönderen: Salim Türk »

legolas

• 1067
  • Gökhan
« Yanıtla #36 : 09 Şubat 2014, 01:09:37 »
aynen benim istediğim de böyle bir tepsi ama paslanmaz malzeme burada yok, bulsam da levha bazında bende alacak para yok bide o malzemenin kaynağı farklı imiş, normal kaynak elektrodu ile paslanmaz çeliğe kaynak yapılmıyormuş. sizin arkadaş bu tepsiyi nasıl bir malzemeden yaptı. 1mm normal saçtan yaptım 1 ay sürmedi paslanması.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #37 : 09 Şubat 2014, 01:17:13 »
Bir ara çıraklık yaptığım yerde bu tür malzemeleri krom elektrod ile kaynatırdık. Davlumbaz ve baca işleri yapıyorduk. İlk kaynağımı da o ufak atölyede öğrenmiştim. Bizim arkadaş Kayseri de. Sorayım bakayım nerede yaptırmış. Belki kendileri yapmıştır. Kendileri yaptıysa senin için yapar mı onu da sorayım. 

legolas

• 1067
  • Gökhan
« Yanıtla #38 : 09 Şubat 2014, 01:21:40 »
allah razı olsun hocam ilgilenmen yeter, o kadar zahmete girmene de gerek yok. elbet biz bir şekilde çözecez sizi de zahmete sokmak istemem.  ^-^

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #39 : 09 Şubat 2014, 01:23:12 »
Yok ne zahmeti. Ben mesaj attım yaparım derse ne güzel. Hele bir cevap geçsin ben sana haber veririm.