Bıçak Sanatı - Forum

Usturalar ve yapımları

Ynt: Usturalar ve yapımları
« Yanıtla #20 : 30 Ocak 2014, 17:24:59 »
bant zınparaya bi teker yaptırıcam acıcam porapanı yeni gelen tıren rayımın ustunde civa celigini dovucem alh alah ben ıyısimi bida bu baslık altındaki yazıları okumim beynimde 40 proje var inanın 41. yi kaldıramaz  yazık bize durup dururken kanımıza gırmeyin  :D :D

Mehmet tekeri yaptırınca bize de ağız açarsın sevabına. :)
+1 :D
Mehmet Ustam aslında herkes de bir ustura sevdası var da işe başlayan pek yok halbuki bir başlasanız gözlerimiz bayram edecek siz başlayın gerisi gelir gerçekten :)  >:D
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #21 : 30 Ocak 2014, 17:32:02 »
Özgür unutma bizde bant zımpara yok. Elde içbükey açmak gerekiyor. Usturaya da ağız açmak çok öneli. Isıl işlem görmüş bir ustura profilini son aşamaya getirmek baya zahmet ister. Gerçi bunun içinde bir planım var :) Esneyebilen elmas plakalar var. Bu plakayı içbükey çapında bir parçaya tutturarak belki daha rahat yapılabilinir. Tabi bu ek maliyet. Olmadı zımparaya devam.

« Yanıtla #22 : 30 Ocak 2014, 18:07:26 »
Kare profilli HSS torna kalemlerinin birini ustura eğiminde taşlayıp, bunu da mengeneye sıkıştırıp bu şekilde yüzey işlemi yapılabilir mi acaba diye sivri bir fikir ortaya atsam  ::)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #23 : 30 Ocak 2014, 18:17:46 »
Sefa hocam sizin testere ile yaptığınız yöntem çok güzel bir düşünceydi. Isıl işlem görmemiş bir malzemede zaten kullanılabilecek en iyi yöntemlerden biri. Dediğiniz gibi torna kesim kalemleri bu iş için çok müsait. Uygun bileme açısı da verilirse insan neden olmasın diyor. Bu kalemlerin sertliği de ısıl işlem görmüş bir civa çeliğinde talaş kaldırabilirse neden olmasın? Önceden torna kalemleri ile değişik formlarda kesim yapabilen kalemler bilemiştim. Bileme açılarını arttırmak kesimi kolaylaştırıyor. Yoksa talaş kaldırmakta baya sıkıntılar yaşanıyor. Tabi bu kalemleri tornada kullanmak için bilemiştim. Elle talaş kaldırmak içinde aynı şey geçerli olabilir.

« Yanıtla #24 : 12 Haziran 2014, 23:45:50 »
Uzun zamandır konuya eklenti yapmamıştık aklıma gelmişken eklemeler yapayım dedim.
Bu linkteki videoda ustura sapı için pin şişirmemiz var ben gayet güzel buldum, eve gidince de ahşap sap yapacağım zaten şimdiden arge ye başlamak lazım :)
http://www.youtube.com/watch?v=t3kno59xC4U
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

« Yanıtla #25 : 12 Haziran 2014, 23:48:25 »
Bu linkteki ağız açma makinesi solingen, dovo vs. gibi firmaların kullandığı bir alet sanırım, yine başka bir videoda da görmüştüm ağızı açan bu daire taşlar büyük veya küçük boyutlarıyla değiştirilebiliyor ayrıca yakınlık uzaklık ta ayarlanabiliyordu (Dakika 2.10 da gördüğünüz makine)
http://www.youtube.com/watch?v=BBoI1hmYfbs
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

taskind

• *
  • 17
  • Meslek: yönetici
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #26 : 24 Ekim 2014, 15:16:57 »
Kare profilli HSS torna kalemlerinin birini ustura eğiminde taşlayıp, bunu da mengeneye sıkıştırıp bu şekilde yüzey işlemi yapılabilir mi acaba diye sivri bir fikir ortaya atsam  ::)

01:47.saniyedeki görüntüler sizinkine benzer galiba üstad.
http://www.bisonmade.com/videos/