Bıçak Sanatı - Forum

Usturalar ve yapımları

Usturalar ve yapımları
« : 31 Aralık 2013, 02:59:09 »
Daha önce de buna benzer bir konu açmıştım ancak bütün linkler burada toplansın istedim :)  ustura hakkında bilgi sahibi olmak isteyen arkadaşlar da, buradan hem ustalarımızın yorumlarından yararlansınlar hem de izledikleri videolardan umarım işeyarar bilgiler videolar paylaşabilirim herkese sonsuz saygılarımı sunarım.

http://www.youtube.com/watch?v=3ACJrAI3SxM
http://www.youtube.com/watch?v=tvFO3TqhDj0
Bu da forumdan Rıza Abi'nin paylaşmış olduğu videoydu :) http://www.youtube.com/watch?v=d6DJedrjeK4
Eklemek isteyen herkes paylaşımda bulunabilir konu hertürlü paylaşıma açıktır  :)
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

birkan

• 123
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: istanbul
Ynt: Usturalar ve yapımları
« Yanıtla #1 : 29 Ocak 2014, 00:46:04 »
üstadım çok teşekkür ederim ,izledim çok yararlı buldum . saygılar

« Yanıtla #2 : 29 Ocak 2014, 01:00:28 »
İzlediğiniz için ben teşekkür ederim asıl, işinize yaradığına çok sevindim.
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #3 : 29 Ocak 2014, 13:10:52 »
Aklımıza girmeyin. Zorla ustura yaptıracaksınız :)

Çağdaş Öz

• 133
  • Meslek: Öğretim Görevlisi
  • Yer: Bolu
« Yanıtla #4 : 29 Ocak 2014, 16:11:32 »
 ^-^ Ben yıllardan beri ustura kullanarak traş olan birisiyim. Ama el yapımı usturalara hiç merak salmadım. Çok pahalı ve sürekli bileğleme gereği olması can sıkıcı. Birde sonuç , 0 jilet gibi olamayacağı için normal jiletli usturaları tercih ediyorum. Bunlar olsa olsa  kolleksiyonluk bana göre  :) .

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #5 : 29 Ocak 2014, 16:24:50 »
^-^ Ben yıllardan beri ustura kullanarak traş olan birisiyim. Ama el yapımı usturalara hiç merak salmadım. Çok pahalı ve sürekli bileğleme gereği olması can sıkıcı. Birde sonuç , 0 jilet gibi olamayacağı için normal jiletli usturaları tercih ediyorum. Bunlar olsa olsa  kolleksiyonluk bana göre  :) .
0 jiletten daha keskinde olabilir ancak yeterli ekipmanı oluşturmak zor ve masraflı bir uğraş  8)
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

« Yanıtla #6 : 29 Ocak 2014, 19:43:07 »
Üstadlar, benim bildiğim kadarıyla deri bir masat yardımı ile çelik usturaların kullanımı uzun süre bilemeden devam edebilmekte. Ben geçeceğim bir ara ama daha ne zaman belli değil. Bu arada bizim burada tanıdığım tabir-i caiz ise uyanık bir seyyar satıcı var ne ararsanız buluyor adam ama dediğim gibi uyanık ya :D biraz yüksek fiyat isteyebiliyor, artık müşterisinin dişine göre fiyat veriyor. Kısa tutayım, önümüzdeki salı sen gel bir dedi bana göz kırparak bakalım neler getirecek :) alacağımdan değil ama çok sağlam bir pazarlığa tutuşup uygun bir fiyata denk getirebilirsem belki alırım. Kendisiye eskiden dostuz bu arada, diğerleri şakayla karışık sözlerdi :) Yıllardır usturayla tıraş oluyorum ben de, artık zamanının geldiğini düşünüyorum çelik usturanın, ayrıca onun duygusunu daha almadan yaşamaya başlıyor insan :)
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

« Yanıtla #7 : 29 Ocak 2014, 19:44:39 »
Salim abi Deniz abinin vermiş olduğu çelikten ben de bir tane yapmaya çalışacaktım ancak ona başka bir bıçak planım var yoksa çoktan çıkartmıştım profili  :2up
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #8 : 29 Ocak 2014, 19:50:41 »
Ustura yapımında kullanılacak çelikler arasında forumda en çok kullanılanı civa çeliği. Eğeden de yapılan usturalar iyi iş gördüğü yazıldı. Paslanmaz kullanılacak ise ince taneli karbür yapısında çeliklerin kullanılması gerektiği önerildi. Havalar bir ısınsın bakalım bir mangal yakıp civa çeliğinden bir tane döverim olmadı :)

« Yanıtla #9 : 29 Ocak 2014, 21:17:21 »
Eğeden yapabilirsin, eski eğe varsa elinde.

Yunus Emre TOK

• 1005
  • 1971
  • Yer: İZMİR
« Yanıtla #10 : 29 Ocak 2014, 22:19:47 »
Konuyu görünce dayanamadım bodoslama daldım  >:D Bende ne zamandan beri bir ustura yapmak istiyorum üstadların yaptığı usturaları görünce ağzımın suları akıyor mesele kullanabilmek önce bol bol balon traş edip kendimde sonra denemek .
Katlanır tipten ziyade sabit olan japon tarzı olanlar hoşuma gidiyor bütün kuşları öptük bir leylek kaldı  8)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #11 : 29 Ocak 2014, 22:47:24 »
Konuyu görünce dayanamadım bodoslama daldım  >:D Bende ne zamandan beri bir ustura yapmak istiyorum üstadların yaptığı usturaları görünce ağzımın suları akıyor mesele kullanabilmek önce bol bol balon traş edip kendimde sonra denemek .
Katlanır tipten ziyade sabit olan japon tarzı olanlar hoşuma gidiyor bütün kuşları öptük bir leylek kaldı  8)

:D

« Yanıtla #12 : 30 Ocak 2014, 01:04:08 »
Ne yazık ki eğem yok Sefa Ustam ama ileri de düşünüyorum yapmayı, benim asıl merak ettiğim iç bükeyliği nasıl sağlıyoruz acaba Ustam yani fazla teknolojik aletim falan olmadığı için, acaba ev de yapanlar için nasıl malzemeler tavsiye edilebilir.
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

« Yanıtla #13 : 30 Ocak 2014, 01:12:43 »
Elde biraz zor ama olanaksız da değil. Bu konuda en iyi yol gösterici Salim olacağından o yazacaktır yöntemi  ;)

« Yanıtla #14 : 30 Ocak 2014, 01:25:50 »
Salim abi mikrofon sende valla :D Çok teşekkürler Sefa Ustam :)
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

« Yanıtla #15 : 30 Ocak 2014, 01:44:56 »
Daha önce de buna benzer bir konu açmıştım ancak bütün linkler burada toplansın istedim :)  ustura hakkında bilgi sahibi olmak isteyen arkadaşlar da, buradan hem ustalarımızın yorumlarından yararlansınlar hem de izledikleri videolardan umarım işeyarar bilgiler videolar paylaşabilirim herkese sonsuz saygılarımı sunarım.

http://www.youtube.com/watch?v=3ACJrAI3SxM
http://www.youtube.com/watch?v=tvFO3TqhDj0
Bu da forumdan Rıza Abi'nin paylaşmış olduğu videoydu :) http://www.youtube.com/watch?v=d6DJedrjeK4
Eklemek isteyen herkes paylaşımda bulunabilir konu hertürlü paylaşıma açıktır  :)
Bu arada hemen güzel bir video daha eklemek isterim :)  http://www.youtube.com/watch?v=0IA7qIxyoqQ
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #16 : 30 Ocak 2014, 01:56:29 »
Salim abi mikrofon sende valla :D Çok teşekkürler Sefa Ustam :)

Bana kaldıysan işin harap :) Yapmak istediğim o kadar çok proje var ki bakalım usturaya ne zaman vakit gelecek. Dövme yapabileceğim bir ortam ayarlarsam bu projelerin arasında ustura yapmakta var. Öncelikler talaşlı üretimler.

« Yanıtla #17 : 30 Ocak 2014, 02:01:12 »
Estağfirullah Salim Ustam :) az önce yukarıda paylaştığım link çok güzel bir dövme örneği izlerken yerimde duramadım ben de :)
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #18 : 30 Ocak 2014, 09:58:26 »
bant zınparaya bi teker yaptırıcam acıcam porapanı yeni gelen tıren rayımın ustunde civa celigini dovucem alh alah ben ıyısimi bida bu baslık altındaki yazıları okumim beynimde 40 proje var inanın 41. yi kaldıramaz  yazık bize durup dururken kanımıza gırmeyin  :D :D

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #19 : 30 Ocak 2014, 10:19:36 »
bant zınparaya bi teker yaptırıcam acıcam porapanı yeni gelen tıren rayımın ustunde civa celigini dovucem alh alah ben ıyısimi bida bu baslık altındaki yazıları okumim beynimde 40 proje var inanın 41. yi kaldıramaz  yazık bize durup dururken kanımıza gırmeyin  :D :D

Mehmet tekeri yaptırınca bize de ağız açarsın sevabına. :)
Okinawian