Bıçak Sanatı - Forum

Bıçak süsleme (sedef Kakma)

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
Bıçak süsleme (sedef Kakma)
« : 28 Aralık 2013, 21:54:54 »

Benim eğelerin bıçak haline gelmesini beklerken neden bir çakı alıp onun üzerinde çalışmıyorum diye düşünüp bir çakı aldım. Şimdi keşke kaliteli bir çakı alsaymışım diyorum ama neyse. Başlangıçta nasıl olsa güzel olmayacak diye düşünüyordum ama sonradan baktım fena olmadı sanki. Bıçak konusunda amatör olunca nasıl olduğu eksiklikleri ve fazlalıklarını siz değerli ustalarımla paylaşmak istedim. Eğer görüşlerinizi belirtirseniz bende kendimi gelişitirmiş olurum, şimdiden teşekkür ederim.

Bıçak hakkında çok kısa bilgi verecek olursak:

Kullanılan malzemeler balçak için: Prinç, bronz, ve bakır (kalınlık 2mm), sap kısmında bağa (Kaplumbağa kabuğu) sedef (okyanus sedefi), bakır

Uygulama yöntemi: Eser İstanbul tarzı sedef kakma
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
Ynt: Bıçak süsleme (sedef Kakma)
« Yanıtla #1 : 28 Aralık 2013, 22:10:03 »
Çokgüzel bir uyarlama ellerinize sağlık. Malzemeleri temin ettiğiniz yeri öğrenebilirmiyiz? Bağa baya pahalı diye biliyorum.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #2 : 28 Aralık 2013, 22:26:51 »
Pirinç kısımda ufak tefek sıkıntılar var gibi. Acaba fotoğraf mı yanıltıyor. Ama bağa kısmı çok güzel görünüyor. Genelde de çok güzel ellerinize sağlık  :2up 

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
« Yanıtla #3 : 28 Aralık 2013, 23:11:07 »

Bunlar diğer fotolar.
Pirinç kısımda ufak tefek sıkıntılar var gibi. Acaba fotoğraf mı yanıltıyor. Ama bağa kısmı çok güzel görünüyor. Genelde de çok güzel ellerinize sağlık  :2up 
Pirinç ve bronzlarda ufak tefek hatalar oluştu. Aslında metal kesimden sonra şekilleniyor. biraz geniş keser (10-20mikron kadar) sonra zorlayarak kakrım diye düşünmüştüm. Aslında mantıklıydı da çünkü metal sedef gibi değil sedefte bikez küçük yada büyük kestiğin zaman sorun oluyo ama arkadaşım gördü ben bunu yaparken, seninki kakma değil çakma falan deyince diline düşmemek için küçük kesmeye çalıştım nasıl olsa kaynak kapatır diye. tabi kaynak yapılmadı daha belki ozaman kapanır. Birde bıçak öyle pekte kaliteli bir bıçak olmayınca ancak bukadar oldu. İşin aslı iyide oldu galiba çünkü bronz pirinç ve bakır arasında çok fazla renk farkı olmayınca çizgiler kontrast oluşturdu.

Malzemeler ile alakalı ben bir arkadaştan almıştım bir parça onun dışında sedefleri de şarkhanın üst katlarında bulabilirsiniz okyanus sedefleri kilo yaklaşık 200 dolar. Bağanın fiyatıysa yanılmıyorsam 700 dolar falan olması gerek.
« Son Düzenleme: 28 Aralık 2013, 23:24:08 Gönderen: atik_m »
www.mehmetatik.com

Emrah kent

• 641
  • Meslek: karasör
  • Yer: izmir
« Yanıtla #4 : 29 Aralık 2013, 00:08:15 »
güzel işçilik sahsen ben bu kadar detay çalısamam fenalık gelir  :) yada ara verırım ama genel anlamda çok hoş elinize saglık değişik çalısmalarınızı görmek isteriz  elinize sağlık

LCLegend

• Şafak Karslıoğlu
  • 404
  • Meslek: Göz Hekimi
« Yanıtla #5 : 29 Aralık 2013, 16:43:23 »
Gerçek kaplumbağa kabuğunun (bağa) ticareti legal değil. Hatırlatmak isterim.
PRIMUM NON NOCERE

tufan

• 1180
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: kırklareli/ lüleburgaz
« Yanıtla #6 : 29 Aralık 2013, 19:08:17 »
Çok hoş olmuş ellerine sağlık :2up
Eğer bir örs isen kendini sabit tut,eğer bir çekiç isen zamanında vur. ( G.Herbert)

birkan

• 123
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #7 : 30 Aralık 2013, 02:01:19 »
Mehmet bey öncelikle elinize sağlık ufak tefek kusurlar olmasına rağmen yinede güzel bir çalışma olmuş .dediğiniz gibi kaliteli bir çakı alsaydınız emeğiniz ziyan olmamış olurdu . benim de dekorasyon bölümünde paylaştığım bir eserim var . tabii daha düzgün hatlar ile eseri istanbul çalışması yaptım . ,sterseniz bir inceleyin . eksik olduğunuz konularda hem teknik anlamda hemde malzeme anlamında size yardımcı olurum . benim bıçağımı incelerseniz .hatasız olduğunu göreceksiniz .yapamadığınız yerde her zaman sorabilirsiniz , çıraklıktan kalfalığa geçtiğiniz eserleri de görürüz inşallah

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
« Yanıtla #8 : 30 Aralık 2013, 11:24:11 »
Mehmet bey öncelikle elinize sağlık ufak tefek kusurlar olmasına rağmen yinede güzel bir çalışma olmuş .dediğiniz gibi kaliteli bir çakı alsaydınız emeğiniz ziyan olmamış olurdu . benim de dekorasyon bölümünde paylaştığım bir eserim var . tabii daha düzgün hatlar ile eseri istanbul çalışması yaptım . ,sterseniz bir inceleyin . eksik olduğunuz konularda hem teknik anlamda hemde malzeme anlamında size yardımcı olurum . benim bıçağımı incelerseniz .hatasız olduğunu göreceksiniz .yapamadığınız yerde her zaman sorabilirsiniz , çıraklıktan kalfalığa geçtiğiniz eserleri de görürüz inşallah

Birkan Bey asıl ben size teşekkür ederim. Her zamanki gibi kıymetli yorumunuzdan eksik bırakmamışsınız :)
Ciğerim fotoğraf yüklerken hata oluştu galiba cumartesi günü forumda ufak bir sıkıntı vardı. Bende fotoları minimum çözünürlükte koydum ondan kaynaklanıyo o :P
Bu hafta geleceksen göstereyim.
Bu arada sürmene çakısı eserinizi de yakından görme şerefine nail oldum ama o da öle ahım şahım değildi yani ::), ancak zannediyorum ilk eserlerinizden biri olduğu için böyle ufak tefek hatalar olmuş olabilir yoksa sizin şanınıza yakışmaz efendim. :) Bu gün sedefler içinde girişimde bulunuyorum haberin olsun. 
www.mehmetatik.com

RSM57

• 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
« Yanıtla #9 : 16 Ocak 2014, 08:22:05 »
Ellerinize sağlık çok hoş ve çok güzel bir çalışma olmuş  :2up :2up

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #10 : 18 Ocak 2014, 17:12:07 »
Bence de oldukça güzel olmuş. Ellerinize sağlık...

Kipmen Sanat web sitesi

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
« Yanıtla #11 : 19 Ocak 2014, 00:12:10 »
Ellerinize sağlık çok hoş ve çok güzel bir çalışma olmuş  :2up :2up
Bence de oldukça güzel olmuş. Ellerinize sağlık...
Teşekkür ederim. Zamanla daha iyi ürünler çıkarırım inşallah.
www.mehmetatik.com

nacho_grande

• 499
  • Serhan Yenilmez
    • Akantus Ahşap Emprenye
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #12 : 19 Ocak 2014, 00:15:14 »
Elinize sağlık, çok güzel bir çalışma olmuş.
"Kavgalarda, açıkça üstün olan tarafın, zayıf olan tarafa yatağanın keskin ağzıyla değil de, sırtıyla müdahale etmesi bir görgü kuralıydı." (Kaynak, Vikipedi)