Yay bütün nalburlarda var.Kapı yayı deyin size 20-25 cm civarı bir germe yayı verirler.Serttir ucuzdur.İtme yayı istiyorsanız bir av bayine gidin havalı tüfek yayı isteyin.Çoğu bayide vardır serttir 30 cm civarıdır 10-20 tl arası bi fiyatı var.
Resimlerden görüldüğü kadarıyla yay güçsüz.Zımpara gergin görünmüyor.Bir de tekerlerin birbirine tam 90 derece olmadığı görünüyor.En büyük sebepte bu.Şunu da söylemek isterim tahrik tekerinin çapı biraz ufak zımpara dönerken kayacaktır.Kestamit kaydırıyor zımparayı.
Pek uygulayan yok ama bisiklet iç lastiğiyle kaplamanızı tavsiye ederim.Zımpara makinalarının fabrikasyon üretimlerinde tekerler genelde lastik kaplı.(Tek tekerde olsa lastik hep var zımparayı tutuyor çünkü) Performans oldukça artıyor, ses azalıyor, titreşimi emiyor, stabilite artıyor.Evet basit bir lastiğin bu kadar işe yaradığını farkettim.
Makina birkaç dakika çalıştıktan sonta bütün tekerleri elleyin.Isınan teker varsa bunda bi sorun var demektir.Ben gergi tekerine kanal açmıştım zımparayı atmasın diye.Olsada olur olmasada olur.
Ama sanki şasiyi tekrar yapmazsanız sorun çözülmez gibi, bilmiyorum.Çünkü tekerler pararel değil.Profilleri kaynaklarken mengede sıkıştırım ben yamuk olmaması için.En önemlisi delikleri çok dikkatli delmek.
Kolar Gelsin