Bıçak Sanatı - Forum

Bant zımpara makinesinde sonda takıldım yardım

SertacMezereli

• 1256
  • Yer: Mersin
Ynt: Bant zımpara makinesinde sonda takıldım yardım
« Yanıtla #40 : 29 Aralık 2013, 23:55:30 »
Abi ayarlamak için koyacağın civatayı bence Mehmet ustanın koyduğu yerin biraz daha altına koyarsan daha rahat ayar verebilirsin diye düşünüyorum.Emre ustanın bana verdiği bir bilgiyi eklemek istiyorum. Civatanın ucunu biraz sivriltirsen eğer tek bir noktaya baskı yapar daha hassas olur.
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #41 : 30 Aralık 2013, 21:27:22 »
Tekerin ortasına elektirik bandı sarıldığını okumuştum böyle durumlarda,yanlış hatırlıyorsam afedin,aklımda böyle kalmış.

legolas

• 1067
  • Gökhan
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #42 : 30 Aralık 2013, 21:56:19 »
eylem hocamın dediği gibi kolu yeniden yapacam, seviyeleri eşitledikten sonra pimlerini tıraşlatacam, sonra yeni bir deneme yapıp olmazsa yine sorularımla dönecem. >:( bayağı mesai bizi bekliyor. :2up
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

merter

• 374
  • Meslek: elk teknikeri
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #43 : 07 Ocak 2014, 12:46:39 »
  Yay bütün nalburlarda var.Kapı yayı deyin size 20-25 cm civarı bir germe yayı verirler.Serttir ucuzdur.İtme yayı istiyorsanız bir av bayine gidin havalı tüfek yayı isteyin.Çoğu bayide vardır serttir 30 cm civarıdır 10-20 tl arası bi fiyatı var.
 Resimlerden görüldüğü kadarıyla yay güçsüz.Zımpara gergin görünmüyor.Bir de tekerlerin birbirine tam 90 derece olmadığı görünüyor.En büyük sebepte bu.Şunu da söylemek isterim tahrik tekerinin çapı biraz ufak zımpara dönerken kayacaktır.Kestamit kaydırıyor zımparayı.
 Pek uygulayan yok ama bisiklet iç lastiğiyle kaplamanızı tavsiye ederim.Zımpara makinalarının fabrikasyon üretimlerinde tekerler genelde lastik kaplı.(Tek tekerde olsa lastik hep var zımparayı tutuyor çünkü) Performans oldukça artıyor, ses azalıyor, titreşimi emiyor, stabilite artıyor.Evet basit bir lastiğin bu kadar işe yaradığını farkettim.
  Makina birkaç dakika çalıştıktan sonta bütün tekerleri elleyin.Isınan teker varsa bunda bi sorun var demektir.Ben gergi tekerine kanal açmıştım zımparayı atmasın diye.Olsada olur olmasada olur.
  Ama sanki şasiyi tekrar yapmazsanız sorun çözülmez gibi, bilmiyorum.Çünkü tekerler pararel değil.Profilleri kaynaklarken mengede sıkıştırım ben yamuk olmaması için.En önemlisi delikleri çok dikkatli delmek.
Kolar Gelsin :)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #44 : 07 Ocak 2014, 13:16:22 »
...
 Resimlerden görüldüğü kadarıyla yay güçsüz.Zımpara gergin görünmüyor.
...

Gerginliği bu yayla da bir yere kadar iyileştirebilirsiniz. Öndeki kasnakları tutan teleskopik kolu daha çok ilerletirseniz şimdiki sistem de şeridi daha çok gerecektir. Şu anki halde gergi kolunun çok yukarı kalkmış olması bunu gösteriyor.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #45 : 07 Ocak 2014, 13:19:56 »
...
 Resimlerden görüldüğü kadarıyla yay güçsüz.Zımpara gergin görünmüyor.
...

Gerginliği bu yayla da bir yere kadar iyileştirebilirsiniz. Öndeki kasnakları tutan teleskopik kolu daha çok ilerletirseniz şimdiki sistem de şeridi daha çok gerecektir. Şu anki halde gergi kolunun çok yukarı kalkmış olması bunu gösteriyor.

Bu dediğimden başka yayın iki ucunun bağlantı noktalarını da değiştirerek yayınızdan daha iyi verim alabilirsiniz.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben