Bıçak Sanatı - Forum

apel sıvı çivi

büfeci

• *
  • 18
  • Meslek: büfeci
  • Yer: istanbul/otogar
apel sıvı çivi
« : 24 Aralık 2013, 12:26:51 »
Merhaba arkadaşlar.Geçen 2 metre boyunda pilastik bir malzemeyi (sürgülü kapı kanalı) duvara yapıştırmam gerekti. Nalbur bana apel sıvı çivi diye bir yapıştırıcı verdi kullandım ve çok sağlam yapıştırdı.Üzerinde beton,cam,metal.ahşap vb. bir sürü malzemeyi yapıştırdığı yazıyordu.Acaba bunu kabza yapıştırmada kullanabilirmiyiz ve kullalanınız varmı? Su dan etkilenmiyor.

Emrah kent

• 641
  • Meslek: karasör
  • Yer: izmir
Ynt: apel sıvı çivi
« Yanıtla #1 : 24 Aralık 2013, 18:15:48 »
bu bıçagı apel ile yapıştırdım bende öncelikle deneme yaptım hurda celik parçasına sürdüm 2 gün kurumasını bekledim ben o sekil yaptım çabuk kuruyor gerci 2 gün belki beklemem bile gerek yoktu gerçi çekiç ile ayırmaya çalıştım tahta parcalandı  sizde bir deneme yapın derim genelde herkez epoxi kullanıyor ben sahsen amatör çalısıyorum vakit buldukca zaman ayırıyorum  ben yapıştırdım su an sorun yok
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=5110.0

büfeci

• *
  • 18
« Yanıtla #2 : 25 Aralık 2013, 12:51:03 »
cevap için çok teşekkürler.Birde bıçağınızı çok beğendim acaba nasıl o kadar parlattınız ben 1200 zımparaya kadar zımparaladım hala yüzey pürüzlü ve parlamadı çelik 420hc

Emrah kent

• 641
  • Meslek: karasör
  • Yer: izmir
« Yanıtla #3 : 25 Aralık 2013, 15:34:27 »
40_60_kadar kuru zımpara yaptım 80_100 sulu zımpara sonra ısıl işleme verdım 100_220_320_400_500_600_700 ve 1000 kum zımpra ıle sulu sekılde  sımpara yaptım sonra polisaş ardından met par sürdüm bu kadar yanı 

legolas

• 1067
  • Gökhan
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #4 : 25 Aralık 2013, 22:05:28 »
o malzemeyi bende kullandım, 2 sene önce kornişleri yapıştırdım tavana adam boya kireç olmazsa iyi tutar dedi, bende öyle yaptım tavanda ki kireçleri kazıyıp direk sıvaya tutturdum. kornişler hiç salmadan hala duruyor. kalın perde, güneşlik, tül 3 tane asılı çocuklarda asılıyor daha tık yok. gerçekten sapı kapıştırmak hiç aklıma gelmedi, fakat dübel yerine kullanmak aklıma geldi, deldiğim deliklere sıkıp sıvı dübel yerine kullandım, son kullanma tarihi geçiyordu elde kalan kısmı zayi olmasın diye, oda oldu. yani çok kullanışlı ve mukavemetli bir yapıştırıcı.
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

Rıza

• *
  • 562
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: İstanbul-Pendik
« Yanıtla #5 : 25 Aralık 2013, 23:01:38 »
Şimdi ben de merak ettim.Bu yapıştırıcı anladığım kadarıyla silikon tabancasıyla kullanılıyor.Küçük boyları var mıdır? Ağzı açılıp ilk kullanımdan sonra kullanım ömrü ne kadardır?

büfeci

• *
  • 18
« Yanıtla #6 : 27 Aralık 2013, 22:22:54 »
benim aldığım yerde küçük boyu yoktu, ben 10 tl ye aldım eğer almak isterseniz fiyat bilginiz olsun fazla para kaptırmayın  ;D

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #7 : 27 Aralık 2013, 23:26:35 »

404 ün böyle bir ürünü var muadili midir bilmiyorum?
Okinawian

legolas

• 1067
  • Gökhan
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #8 : 28 Aralık 2013, 20:59:37 »
benim kullandığım 404 markalı değildi formuda böyle tutkal şeklinde değildi silikon tüpü şeklinde idi zaten silikon tabancası ile uyguladım, bu ufağını denemedim şimdi yanlış bişey demek doğru olmaz.
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)